Výber medzi základnou školou Drabova a Lechkého v Košiciach
Maminky z KVP, prosím o radu. Máme budúceho prváčika. Rozhodujem sa medzi týmito dvoma školami. Bývame totižto na Drabovej skoro pri škole, ale čítala som pár pekných recenzií na Lechkého. Mate niektorá deti na Drabovej? Ako hodnotíte školu prípadne školy? Budem vďačná za info. Prípadne ktorú si vybrať aj v rámci krúžkov, družiny jedálne atď. Ale zase ten kolektív na spodnom KVP tých detí ma láka, že sa budú poznať zo školy. No neviem
ano toto viem, ale ďakujem 🙂 preto sa pýtam v príspevku skôr na Drabovu
Síce na Drabovej deti nemam este mam male deti ale pokiaľ viem učiteľky tam su hnusne aspon co som počula a jedna aj viem ze tam je co mna učila na inej škole a povedala som ze nikdy tam deti nedám hoc bývam pri tej škole hned. Dokonca nedavno som videla nieco co hned bolo vidno ze učitelia nedávajú na deti pozor keďže okno v nejakej triede už staršie deti mali dokorán otvorené deti sedeli na parapete jeden chalan sa aj predkláňal mala som dost. Este sa smiali deti a nedajbože nejake dieťa vypadne cez okno dole a bude zle takze ja by som na Drabovu nikdy deti nedala ale je to kazdeho vec toto je len moj nazor
Musím povedať,že my sme relatívne spokojní. Syn chodí do 4 ročníka. Školu sme volili vyslovene kvôli blízkosti k domu,lákali nás tie výhody - možnosť nechávať ho samého dochádzať do školy z domu už od 2 ročníka,potom ten kolektív - takmer všetci spolužiaci bývajú blízko,čiže majú možnosť stretávať sa aj vo voľnom čase...
Čo sa týka iných kvalít,má výbornú triednu učiteľku. Lepšiu by sme si nemohli priať 🙏ale je stále na prvom stupni,to znamená že väčšinu hodín má práve s tou triednou učiteľkou...neviem teda tak objektívne posúdiť kvality vzdelávania,lebo my sme naozaj spokojní. Nebol doteraz žiaden väčší problém,avšak počula som aj zle názory - že na škole sa zatvárajú oči pred sikanou a pod.
My popravde zvažujeme prestup na gymnázium..len z toho dôvodu,že syn má samé jednotky,venuje minimum času uceniu,a väčšina jeho spolužiakov je na tom horsie..naozaj ma to veľmi prekvapuje,že deti na prvom stupni dostanú známky 3,4,5 zo základných predmetov a potom ich ešte rodičia pustia von do večera. Ale tak to samozrejme nie je vizitka školy. Len osobne mi príde,že väčšinu hodiny musí učiteľka venovať čas tým,ktorí majú horšie známky/nespravia si domáce úlohy doma a ide to na úkor tých ostatných
Musím povedať,že my sme relatívne spokojní. Syn chodí do 4 ročníka. Školu sme volili vyslovene kvôli blízkosti k domu,lákali nás tie výhody - možnosť nechávať ho samého dochádzať do školy z domu už od 2 ročníka,potom ten kolektív - takmer všetci spolužiaci bývajú blízko,čiže majú možnosť stretávať sa aj vo voľnom čase...
Čo sa týka iných kvalít,má výbornú triednu učiteľku. Lepšiu by sme si nemohli priať 🙏ale je stále na prvom stupni,to znamená že väčšinu hodín má práve s tou triednou učiteľkou...neviem teda tak objektívne posúdiť kvality vzdelávania,lebo my sme naozaj spokojní. Nebol doteraz žiaden väčší problém,avšak počula som aj zle názory - že na škole sa zatvárajú oči pred sikanou a pod.
My popravde zvažujeme prestup na gymnázium..len z toho dôvodu,že syn má samé jednotky,venuje minimum času uceniu,a väčšina jeho spolužiakov je na tom horsie..naozaj ma to veľmi prekvapuje,že deti na prvom stupni dostanú známky 3,4,5 zo základných predmetov a potom ich ešte rodičia pustia von do večera. Ale tak to samozrejme nie je vizitka školy. Len osobne mi príde,že väčšinu hodiny musí učiteľka venovať čas tým,ktorí majú horšie známky/nespravia si domáce úlohy doma a ide to na úkor tých ostatných

pozri si INEKO Lechkého je hodnotená oveľa lepšie ako Drábova
https://skoly.ineko.sk/skola?id=3566
https://skoly.ineko.sk/skola?id=3541