Základná škola Slobody na Terase
Ahojte
Viete mi prosim niektora povedat viac o ZŠ Slobody na Terase? Ak som spravne pochopila su tam dve ZŠ - statna a sukromna? Byvam v tej oblasti, chodime tam volit a jedine dve veci, co som odsledovala su, ze priestory tej statnej su dost osuntele, zislo by sa to trosku vynovit a skraslit. Druha vec, co som si vsimla a viac ma zaujima je, ze sa mi zda, ze do skoly chodi velmi vela romskych deti. Vidavam tam ale aj rodicov z majority, ktori vozia deti autom.
Osobne by som tam deti nedala. My bývame blízko a dala som deti na Kežmarsku.
@viestta predpokladam, ze teda aj dvor lebo ako by to podelili. Neviete ako je to s ucitelmi? Je zvlast pedagogicky personal pre sukromnu a statnu?Ked su to dve separatne institucie tak hadam ano. Neviete nieco viac o tej sukromnej? Pozrela som ich web, tak mam len to info, co zdielali. Skolne 200e, neviete ci maju este nejake ine dalsie poplatky? Uvazujem do akej miery (ak by dieta chodilo na tu sukromnu) by bolo potencialne negativne ovplyvnovane ziakmi statnej. Hadam sa rozumieme, nic v zlom... Alebo sa zbytocne obavam a prehanam...
@katka2602 ano, presne nad Kezmarskou uvazujeme aj my. Mame viacero kamaratov, ktori tam maju deti a su spokojni. Ale stale ma laka ta Slobody lebo to mame ozaj velmi blizko a ked vidim, ze su rodicia, co sem vozia deti autami, tak mi neda, ze snad to nie je tak zle ako sa zda...
Osobne vidím aké deti tam chodia, stretávam im a to ma odradilo. Manžel pracoval na krajskom školskom úrade (sice dávnejšie, ale aj tak) a jednoznačne túto školu zamietol. Tak sme sa riadili týmto 🙂
aj my byvame blizko a nepoznam deti zo ZŠ Slobody. Teraz viem o jednej susede, co zvazuje tuto ale sukromnu skolu kvoli nizsiemu poctu deti v triede. mali viackrat nejaky webinar s pani ucitelkou a ze je velmi dobra. ta ktora bude mat teraz prvakov. ale osobne neviem o skole nic, ja mam deti na K30 🙂 aj susedia okolo mna
bola som na den otvorenych dveri na sukromnej, skoda ze si nebola pozriet...odisla som za cca10min resp utiekla som, a usla by som skor, len som cakala na spravny moment, aby to neposobilo divne...velmi zly dojem som mala...a nepresvedcili ma ani kolaciky na stole
Slobody ma dve skoly, jedna statna a jedna je sukromna, sukromna je v separatnej budove- pavilon. Na obedy vraj chodia samostatne. Cize zrejme si to uvedomuju. A ci je dobra? No ak su deti sikovne tak je jedno kam chodia. Zasa ak by mali nejake “dysky” je super nizsi pocet deti v triede. Najlepsie ist na DOD a nechat to na seba “posobit”
@lydia57 velmi nerada by som takto verejne popisovala moje sukromne dojmy, hlavne ked neboli pozitivne...myslim, ze najlepsie je, ked si kazdy urobi vlastny obraz, nejaki rodicia tam boli, takze predpokladam, ze ich nieco na skole presvedcilo...mna teda len napisem odradili priestory, dojem z ludi a popis niektorych veci riaditelkou...dalsia vec je, ze som tam videla vyhradne rodicov, takmer ziadne deti...citila som sa tam ako na rodicovskom zdruzeni kde je prezentovane ake sluzby dostanem za peniaze
@lydia57 pokial mas vybrane, tak asi to je jedno a nebudem ta zbytocne odhovarat😀...moj dojem je pomerne prisny, lebo mne extremne zalezi na prostredi, kde sa syn bude citit dobre, co je pre mna uplny zaklad voci jeho povahe a kedze ho poznam, viem vytusit, kde mu dobre urcite nebude...
@mabenn boli sme už 🙂 ale dávali sme na dve skoly pre istotu. No nám sa práveže nasa spadova nepáčila ani prístup ani učiteľky. Preto sme hľadali niečo čo sa nám bude viac pozdávať ale to asi fakt je ťažko takto že čo je pre nich najlepšie akú učiteľku dostane a tka no :/ . Uvidíme v septembri ako to bude 🙂 . Každopádne prajem nechá a mu v skole paci a nech ste spokojný 🙂

Teraz tam menili okna, postupne ju vylepsuju a ano, chodia tam deti zo socialnych bytov na Popradskej. Jedalen je spolocna aj pre sukromku.