Aké prípravky na mastnú pleť pre 37-ročnú odporúčate?
Ahojte mám 37 rokov a moja pleť je mastná. Flakata začervenaná no proste hrozna. Keď si dám makeup po dvoch hodinách je dole a pleť je a nádychom do ružová je to fakt hrozne. Používam aj podkladovú bázu no nič nepomáha. Očné tiene si už nedávam nakoľko žiadna báza mi nevydrží a otlacia sa mi. Ale aspoň tú pleť chcem zjednotiť. Aké prípravky používať? Ráno a večer si dávam pleťovú vodu. Večer ešte čistiaci gél a krém L'Oréal. Inak nemám žiadne iné prípravky. Nechám si poradiť a budem veľmi vďačná naozaj.
Ahoj, tiež mám 37 rokov. Som spokojná s denným a nočným krémom balea. Pleťovú vodu mám Vichy no idem skúsiť Dermacol sensitive. Podkladovu Bázu používam Satin Base od Dermacol, majú aj 10 ml balenie na skúšku. Čo sa očných tieňov týka rada mám také Čo vyzerajú ako hrubšia ceruza no mám aj práškové z mineralmi, tie mi držia. Make up ako taký nepoužívam ale BB krém od Dermacolu odtieň Biscuit. Dúfam že som pomohla aspoň trochu
@marcellka32 LA rose posay sú fajn no cenovo drahšie ako ostatné značky/ produktu
Aku pletovu vodu mas? Nie je v nej alkohol, nevysusuje ta? Ja keď som pouzivala taketo pletove vody a gely na mastnu plet, tak ma na chvilu odmastili, ale neskor som sa leskla ako diskogula.. skus viac hydratovat, aspon vecer, ocistit tvar gelom/penou/olejom a dat hydratacne serum a krem. Ja odkedy vela hydratujem, plet sa mi skoro vobec nemasti
Krém používaš iba vecer?
Plet treba okrem vonkajšej starostlivosti riešiť aj zvnútra. Určite dodrziavat pitný režim. Cista voda je očista pre telo a vylučuje škodlivé látky z tela. Pozrite si koľko vody vypiť denne podľa vašej hmotnosti.
Tiež vylúčiť zo stravy potraviny spôsobujúce v tele zápalové procesy. To všetko sa podpisuje aj na pokožke.
Okrem toho som nedávno zachytila info, že ostropestrec mariánsky ma blahodárne účinky na plet.
@veverkaa2 na takú pleť ako má autorka neodporúčam nič z drogérie
Aj ja odporucam la roche posay - krem urcite effavlar mat. Krasne zmatnuje pokozku.
@marcellka32 to je v poriadku. Ja som iba napísala čo používam ja no ja mám iný typ pleti
@amelie2017 effaclar na flakatu podráždenú červenú pleť isto nie
@victoriab rosacea sa rokmi zhorsuje. Skusila si liecbu u kozneho a nasledne kozmetiku na rosaceu? Mne velmi pomohla.
Ja mam taku istu plet aj podobny vek a konecne som nasla rutinu, ktora mi pomaha. Nie je to ale len o jednom nejakom kreme. Ja som si vyskladala celu proceduru. Umyvam si rano aj vecer tvar ciernym karbonovym mydlom, nepouzivam cistiace gely. Kazde rano pouzivam serum s viatminom c a serum s kys. hyaloronovou. Vecer zase niacinamid serum a kazdy druhy den peeling s Aha a Bha kyselinami. Okrem toho tak 2x do tyzdna si robim masku z marockeho ilu. Krem nepouzivam ziadny. A pijem velmi vela cistej vody. Takto fungujem uz vyse roka a plet sa mi krasne vycistila.
@simsalabim este ziadnu liecbu nie :( ty co pouzivas prosim?
@victoriab od kozneho som mala Yarichov roztok a krem Rozex na predpis. Ked to ustupilo, roznu kozmetiku z lekarne urcenu na rosaceu - rada mam Biodermu, dobry je Eucerin aj Uriage. A toto je super ako prva pomoc pri vzplanuti https://www.dulcia.sk/dulcia-plus/plus-rosacea....
@lucilaines prosím a akej značky máš tieto prípravky? Tiež si chcem nastaviť nejakú rutinu no netuším vôbec ako
Ja sa snazim co najviac pouzivat prirodnu kozmetiku alebo aspon bez konzervantov a parfemov, vacsinu veci mam znacky Geek&Georgeous, podla mna top kozmetika za velmi dobru cenu. Ale poskusala som vselico, kym som si nasla to svoje, co mi sedi.
Balea.z.dm- som spokojna, anna brandejs, medik,8
Jednoduchá rada.
Kúp si v lekárni gáfrovú masť. Vždy večer, keď sa dôkladne odlíčiš, natri si inkriminované miesta touto masťou, nepoužívaj iný nočný krém. Ak vydržíš týždeň, uvidíš výsledky. Jediná nevýhoda je, že na vôňu krému si treba zvyknúť, je netypická a použi na vankúš starú obliečku. Z výsledkov budeš prekvapená.
Ja mám najradšej túto masku https://www.astrid.cz/pages/productdetails.aspx... 🙂 pekne zvláčni a akoby napije pleť a ráno je o dosť krajšia než večer

Prípravky z lekárne napríklad LA roche posay čistiaci jemný gél, krém na rosaceu keďže píšeš že si často ružová