icon

Ako bojovať so šedivými vlasmi bez častého farbenia?

liliblacky
22. jan 2025

Zienky ahojte, asi hľadám neexistujúce riešenie ale skúsim - mám svetlo hnede husté vlasy (aktuálne zničené kvôli tehu), avšak už sa mi robia šedivé vlasy a ak si nechám dlhšie odrast farbu, je to už aj viditeľne.. Samozrejme, že som chodila predtým dofarbovat korienky, no od kedy som na RD (a o chvíľu novorodenec) už mi to časovo jednoducho nevychádza, aby som každé 3-4 týždne sedela u kadernícky…. Nechala som si v jednom známom salóne v TT urobiť baleage (snáď dobre píšem), že sa tie šedivé vlasy stratia, no podľa mna mi dali nepeknú farbu (až rysavu), tak som tehu využila aj na to, že kúsok odrastla… Ako riešite sivé vlasy? Fakt ina možnosť ako každé 3 týždne farbiť korienky nie je? 🙏

0silvia0
22. jan 2025

@liliblacky jedine farbit si odrasty doma

biba_18
22. jan 2025

alebo vôbec nefarbiť, nevem aké šediny to sú. lebo niektoré majú pekné…

zuzubb007
22. jan 2025

Nic len farbiť, hlavne nie nechať šedivé je to des u každej ženy, žiadnej sa to nehodí aj keď niektoré si to nahovaraju

staromodna
22. jan 2025

Aktualne riesim to isté. Dala som si melir ako mi poradili, lenze ja mam tmavo hnede vlasy a ten melir bol príšerný. Spalila mi vlasy kadernicka. Tak som isla k druhej nech to nejako pekne opravi, tak mi nafarbila naspat na hnedu a ze neskor urobime balayage, lenze ja nemám na to ani cas, ani tolko penazi, aby som chodila vysedavat ku kadernickam, tak som sa na to vykaslala a necham si odrast normalne sive vlasy a neskor zafarbit len konceky, niečo ns štýl ombre. Videla som to na niektorých ženách a vyzera to veľmi pekne. Na svetlych vlasoch ta šedá nie je až tak viditeľná ako na tmavych,

vanilkovazmrzka
22. jan 2025

Zmierit sa s tym.

tanyan
22. jan 2025

Preniesť sa cez to. 😉
Vlasy mi rastú rýchlo, mne už po týždni vidieť náznaky odrastov a po dvoch týždňoch som očividne zrelá na farbenie. Vlasy si farbím len príležitostne (2-3x za rok) a v prípade akútnej potreby prekrytia šedín použijem šatku, čelenku alebo farebný sprej - podľa príležitosti.

koniarova
22. jan 2025

Ja by som to nevydržala. Určite by som šla na korienky. Chodila som aj pri dvoch malých deťoch. Inú možnosť nepoznám.

btus
22. jan 2025

ja nefarbím. Ako som si farbením zničila vlasy, nechávam ich tak. Zober si Meryl Streep v Diabol nosí Pradu? Aká krásna bola aj so šedinami. 🙂

petracandle
22. jan 2025

@liliblacky veď nemusíš chodiť kaderníčke každé 3 týždne. Chodievaj každých 6 týždňov

biba_18
22. jan 2025

@zuzubb007 ako som písala - poznám také ktorým to pristane - nie že ony si to nahovárajú, ja to tak vidím…

fion22
22. jan 2025

@liliblacky to isté už po 3t katastrofa...len ja som sa naopak, konečne zbavila baelage... mám 1 farbu🙏 a už 3- tí rok si hovorím, že to skúsim doma a vlasy nafarbím sama...no nemám na to guráž...tak používam čo príde pod ruku..sprej na odrasty... teraz sme boli na Slovensku a kúpila som si palette akokeby púder/púderničku, keď to nanesiem 2-3× celkom to kryje, funguje- na cestičku, na tie odrasty na boku tváre to vyzerá otrasne, farba sa chytá na pokožku...a našla so si ukrajinskú kaderníčku čo príde domov k nám hocikedy a nafarbí, s ňou som spokojná, len sa odsťahovala o 3 dediny ďalej😁 takže čiapka to istí

michaela329
22. jan 2025

Kvalitný melir na husto - ak Ti pristane svetlá (ale treba fakt dobrú kadernicku) - sestra tak chodí každých 8 týždňov. Alebo tónované balzamy - ja tak riešim odrasty na tmavohnedych vlasoch, farbim každých 8 týždňov potom a to som šedivá dosť. Tiež sa nestotožňujem so sivymi odrastami, v mojom veku mi to ešte príde neupravené... možno okolo 60 🤷

zuzubb007
22. jan 2025

@biba_18 áno však každý má iný vkus niekomu sa páčia ja som ešte takú zenu nevidela, možno tak 80 ročnú babku tej sa jedine hodia lepšie ako ružovo fialové vlasy 🤣

0silvia0
22. jan 2025

@zuzubb007 suhlasim, priznane sediny svedcia zenam nad 65+, kazdej mladsej to pridava 10 rokov. Aj ked v mojom okoli sa farbia aj tie 65+

rastika
22. jan 2025

Skús Plantur 39 antigrey na každé umytie vlasov. Na svetlohnedé vlasy by to mohlo fungovať ešte lepšie. Ja mám tmavé a oddialila som farbenie o cca. 2 mesiace.

lindous
22. jan 2025

Ja sa teda fabrím doma, ale tiež sa to snažím minimalizovať, lebo nemám čas ani chuť sa farbiť… mam tmavé hnedé vlasy, z ktorých vykukaju šediny, farbim sa zhruba každé dva mesiace, keď už to začína byť kritické (po nejakých 6 týždňoch) riešim to ešte zo 2 týždne púdrom alebo sprejom na odrasty 😅

surriana
22. jan 2025

Mám 35 a šedín viac než dosť...... riešim to tak že raz za pol roka idem na melír v ktorom sa tie šediny krásne stratia avšak je robený priamo na moje prirodzené vlasy bez podkladovej farby.

macatt
22. jan 2025

Riešim to isté, farbim si každé 2-3týzdne odrasty, mala som z toho zlý pocit a aj alergiu už na palete farbu tak kupujem prírodnú farbu z lekárne..

liliblacky
autor
22. jan 2025

tak vidím zienky, že viaceré riešime to iste… :/ Tiež sa necitim úplne OK s tými sedinami, pretože celkovo tie vlasy potom vyzerajú tak nejako smutne alebo fádne… Keď mám čerstvo umyté vlasy, ešte sa to dá, ale hneď na druhý deň keď “spadnú” tak je to dosť take viditeľne.. skúšala som aj tie tónovacie sampony ale moc nepomohlo, svetlý melir som mala a vyzerala som otrasne (blond mi proste nepristane 🤷🏽‍♀️).. ešte zvažujem hennu, len či to nie je risk 😀 (keďže moje vlasy milujú sa vymývať do žltá a henna je celkovo na take teple, červene odtiene)… och.. domáce farbenie som tiež skúšala, ale tie vlasy mi prišli potom take fádne, lebo boli rovnakej farby všade 😀 tak už len nájsť dobrého kaderníka otvoreného aj v sobotu😀

0silvia0
22. jan 2025

@liliblacky ja pouzivam roky hennu, ale cervenu, ta drzi aj na sedinach. Cize ja si farbim sama.

mandzula
22. jan 2025

Ja mam sedive odrasty uz po necelych 2 tyzdnoch, tak som naivne skusila balayage - bolo to pekne presne tie dva tyzdne a uz zas tam trcali tie sediny. Kedze vidim, ze farbenie mi nici vlasy, chytila som sa ako topiaci sa slamky a plna nadeje vyskusala Plantur - efekt po cca 20 umytiach takmer nulovy. Tak som sa zas zafarbila. V merku mam teraz hennu, len cakam, kym mi odrastie balayage.