icon

Ako často holiť chĺpky nad perou?

8. dec 2024

Čaute. Vo štvrtok ráno som sa prvýkrát odvážila a oholila som si tou žiletkou na obočie chĺpky nad hornou perou. Sestra si to odstraňuje už dlhšie. Celé mi to ukázala a vysvetlila ako si to mám oholiť. Mám z toho lepší pocit. Konečne už nemám to páperie pod nosom. Akurát teraz presne po 3 dňoch mi sestra povedala, že už nám to trochu dorastá, že akurát nastal ten čas, že si to môžeme znova odstrániť. Že mi to ešte raz ukáže.

Baby čo si holíte chĺpky nad hornou perou, tiež to odstránite hneď ako je vidieť prvé chĺpky? Príde mi to predsa len ešte dosť skoro. Chĺpky sú ešte dosť krátke a dĺžka je len zlomok z toho, čo som tam mala predtým. Vy to ako riešite? Oholíte to hneď ako vidieť prvé chĺpky kľudne aj po 3 dňoch ale počkáte až kým je to dlhšie?

simik22
8. dec 2024

Neholim si, ale keby áno, tak určite hneď ako by boli dačo vidno

h2
8. dec 2024

No ja neviem, nechceš si to dať radšej odstrániť laserom?

pribinak
8. dec 2024

Neholim a keby som mala chĺpky nad perou tak volím inteligentnejšie riešenie ako je holenie
Napr Philips lumea, laser

Teraz budeš holiť non stop

oblecenie99
8. dec 2024

Prosím ťa, a to si prečo urobila? Tak keď už, mala si si zvoliť tie pásiky, určite ti nebudú dorast do troch dní. A zvážiť si odkladať aspoň na ten Philips Lumea, a pod. Len si to nehoľ, preboha.

muchotrafka298
8. dec 2024

Ja pouzivam na tvar depilacne pruzky na to urcene. Mam aj Lumeu, u mna ale skoro ziadny vysledok na tvari.

ina2405
8. dec 2024

Už si to nikdy neohoľ, to je strašné riešenie. Depilačné prúžky to poriešia na tri týždne.

micusa2222
8. dec 2024

určite laser...ak neodstráni všetky chĺpky, tak kvalitne preriedi...

svetlonos
8. dec 2024

moja teta si to holila a po pár rokoch mala fúzy a bradu ako koncita vurst! Ja by som si na tvári nerobila nič a ničím. Depilácia laser ok ale toto nie.

veselo_neveselo
8. dec 2024

Daj si to but odepilovat, alebo laserom. Holit si to mozes, ale takou frekvenciou ako nohy, cize kazde zhruba 3 dni? Akoze nie je to vela, nad perou to prebehnes raz dva, ale uz su aj trvalejsie sposoby, nech na to nemusis stale mysliet.

lasona
8. dec 2024

Depilujem, vydrží to dlhšie. Oholene cítim na druhý den

autor
8. dec 2024

Teraz som fakt veľmi prekvapená. Depilovať alebo ísť s tým ku kozmetičke sa mi nechce a ani kupovať drahý prístroj. Neviem vôbec čo spraviť, či to nechať dorásť alebo čo s tým. ☹ Pri sestre to vyzeralo tak jednoducho, že sem-tam to ráno pred prácou za pár sekúnd oholila a vyzerá to vždy to super. To naozaj žiadna neholí tými holítkami na obočie alebo klasickou žiletkou?

gejb
8. dec 2024

Tak to vôbec. Za chvíľu budeš mat tmavé strnisko a holiť to budeš každé ráno....fakt zvoľ inú metódu.
Keď sa ti nechce vrazat peniaze do odstránenia laserom(co by si mala aspoň pár rokov potim pokoj) tak tie najtmavsie vytrhaj pinzetou keď tak...

ina2405
8. dec 2024

Depilácia prúžkami trvá 10 sekúnd, depilujem chĺpky nad perou roky a už mi ani nerastú. Stačí mi to depilovať raz za dva mesiace.

h2
8. dec 2024

Nemusíš kupovať žiadny prístroj. Zájdeš si 3-4x na laser a máš nadosmrti pokoj.

michaela329
8. dec 2024

Voskujem... dlhšie vydrží, chlp to oslabuje a tym rastú menej. A to ja mam fakt také blond nič.

chupakabra
8. dec 2024

Ja si holím tým holitkom na obočie, a nie len nad hornou perou ale aj inde na tvári. Už niekoľko rokov. Nemám žiadne strnisko, tmavé miesta na tvári. Make Up vyzerá oveľa lepšie, zlepšila sa mi kvalita pleti. Pri depilácii som mala vždy pleť podráždenú ostávali mi dlho červené fľaky. Teraz si prebehnem raz do týždňa takto pleť a je to super.

caroline_
8. dec 2024

holim cca tak raz za tyzden,dva

caroline_
8. dec 2024

@gejb ja za 15 rokov pravidelneho holenia tváre ci ruk nemam chlpky ani tmavsie,ani hrubsie , je to mytus

casperka
9. dec 2024

V avone si objednáš kremik a necháš pôsobiť 5 minút. Ja pouzivam 1x do týždňa už roky. Chĺpky nestmavli

martinadomianova
9. dec 2024

Ja si ich normálne holím raz za čas. Ale nevšimla som si zatiaľ zmenu k horšiemu.

silviaab
9. dec 2024

Ja si kazde rano normalne oholim..a aj celu tvar a je to aj omladzujuce...prečítajte si o tom na nete...nezaberie to vela casu,robim to roky

oblecenie99
9. dec 2024

Autorka, tak to je proste risk a zrejme indi vindi. Ja si holom nohy a nebudem sa tváriť, že to nedorasta rýchlo, alebo na pohľad to nevidno.. možno niekomu nie .. mne tiež tvrdili, že oholenim rúk nič nepokazím, ale nie je to pravda. Možno si niekto rozdiel na sebe nevšimne, ale ja som si teda všimla. Prvé skúsenosti boli ešte OK, ale po čase už musíš častejšie, lebo to dorastá rýchlo. Ja by som na tvojom mieste išla do toho obyčajného vosku. Ak na to nebudeš hakliva, tak ti to vydrží o dosť dlhšie ako holenie, za pár sekúnd máš pokoj aj na dva mesiace. Veď sa pozri na chlapov a ich tvare, ako vyzerajú tie chlpy po rokoch holenia, keď dorastajú..

autor
11. dec 2024

@oblecenie99 Áno máš pravdu. Je to trochu risk. Partie ktoré som sa začala holiť, už som nikdy neprestala a tým, že som si oholila fúziky, už to budem musieť odstraňovať stále. Nakoniec som dnes zobrala holítko a po 6 dňoch som si chĺpky pod nosom odstránila 2x v živote. Čo sa týka nôh, tie mi tiež za ten čas čo ich od puberty holím zarástli viac a mám ich silnejšie. Ale tak to bude možno tým, že iné ochlpenie má žena v puberte a iné v dospelosti. Pred 2 rokmi som skúšala oholiť aj ruky, v zime oholím občas a v lete pravidelne a tam mi našťastie nerastú chlpy rýchlejšie. Tým som asi nič nepokazila.

drobcek100
14. dec 2024

Depilacne prúžky,chlpok vytiahnu aj s korienkom a vydrží to dlhšie

petracandle
14. dec 2024

@autorka to máš vážne taký problém si to raz za 2 týždne (možno aj mesiac) vydepilovať voskovými pásikmi, ktoré nájdeš v každej drogérii? Nemusíš holiť ani chodiť fúzatá keď nechceš "míňať" na laser

patricia255
31. mar 2025

@casperka prosím ťa a si brunetka? Mala si tie chĺpky tmavé? Lebo kamoška je blond a jej všetko vždy rastie jemné a svetlé... Ja som tmavý typ a bojím sa že tie chĺpky budú tmavšie a hrubšie. Chcem používať len ten krem z Avonu, nie žiletku.