icon

Ako dosiahnuť matný efekt pre mastnú pleť?

patricia255
6. máj 2025

Ahojte žienky. Mám prirodzene veľmi mastnú pleť. Ráno si umyjem tvar a dám jemný makeup a puder, ale počas dňa sa lesknem ako diskoguľa. Sem tam si servírkou otlačím jemne pleť, aby som sa neleskla, ale aj tak mám pocit, že vyzerám neupravene.
Viete mi poradiť nejaký overený prostriedok na pleť? Možno nejakú vodičku, ktorú aplikujem ráno pred maľovaním alebo fixačný sprej, ktorý naozaj spraví matný dlhodobý efekt?
Dakujem 😊

malinka158
6. máj 2025

Ahoj, mne pomohlo toto. Hlavne ten Garnier. K tomu som zacala pouzivat vitamin C serum kazde rano a pokozku treba hydratovat. Inac som mala tiez stale velmi mastnu plet. Mam 32 rokov a plet mam konecne lepsiu ako 10 rokov dozadu.

pe_mi
6. máj 2025
veronikah96
6. máj 2025

Pred make-upom všeobecne by mala byť starostlivosť o pleť. O to lepšie vyzerá make-up, pokiaľ je dobrá rutina. Pleť môže byť mastná aj kvôli tomu,že chýba hydratácia. Akonáhle pleť nemá dostatočnú hydratáciu, tak príde presne opačný efekt a tvorí sa ešte viac mazu, aj tam môže byť problém.

elli333
6. máj 2025

Plet potrebujes poriadne hydratovat a nie zmatnit 🙂. Bol by to len zacarovany kruh. Pouzivaj kyselinu salicylovu cca 2x do tyzdna a nejake kvalitne hydratacne serum a gelovy hydratacny krem a az nato make up. Plet ked bude hydratovana a zdrava tak nema dovod mastit sa.

sszuzu8
7. máj 2025

Nič extra nepomáha. Aj masky som skúšala aj peelingy ani makeup nepoužívam nechávam pleť slobodnú na vzduchu nezaťažujem ju ničím a stále je to rovnaké bez ohľadu na fázu cyklu na počasie atď. Aspoň nemám akné a čierne bodky keď už nič iné 😃

zuzakava
7. máj 2025

Mne pomáha jedine bioderma sebium mat control. 🙂

luccija
7. máj 2025
@zuzakava

Mne pomáha jedine bioderma sebium mat control. 🙂

@patricia255 mám takú istú pleť, ale vekom budeš za ňu rada nebudeš mať tak skoro vrásky😆a inak neviem vyskúšala som.vsetko snáď čo pose
@zuzakava mala celkom efekt

patricia255
autor
8. máj 2025

Ja pleť hydratujem, na večer používam nočný krém od Nivea so vitamínom C, predtým som používala klasickú niveu ktorá je riadne mastná a ešte ráno som mala plesť vláčnu z krému. Ale dávať si krém pod makeup keď mám problém s tým že mám pleť mastnú? Nebude to ešte horšie?

veronikah96
8. máj 2025
@patricia255

Ja pleť hydratujem, na večer používam nočný krém od Nivea so vitamínom C, predtým som používala klasickú niveu ktorá je riadne mastná a ešte ráno som mala plesť vláčnu z krému. Ale dávať si krém pod makeup keď mám problém s tým že mám pleť mastnú? Nebude to ešte horšie?

@patricia255 ide o to dávať si vhodný krém, pod make-up, kľudne niečo ľahké gélové, ale dávať si makeup bez akejkoľvek starostlivosti je dôvod prečo sa pleť aj tak mastí. Pokiaľ nemá hydratáciu, tak si pleť sama tvorí ešte viac mazu a tým nedostatok hydratácie "kompenzuje ". Dobrá starostlivosť je základ dobrého make-upu. Nehovoriac o tom, že zmatnujuce make-upy často vysušujú pleť, v preklade ešte viac sa vysušuje,keďže nie je pod tým ani krém a tým sa tvorí este viac mazu....každý aj pri profesionálnom make-upe vždy začína so starostlivosťou, nikdy nie len rovno na pleť, nehovoriac o tom, že to tvorí základ a samotný make-up nezalieza rovno do pórov bez podkladu, preto aj vyzerá lepšie. Až po starostlivosti prichádzajú zmatňujúce podkladové bázy a fixačné spreje, tie sú už len na doklepnutie.

nanynou
22. máj 2025

Garnier C otras!!! Mala som peknú čistú pleť občas čierne bodky na nose… len sa mi spravil pigmentový flak pod okom.. tak čítala som veľmi pozitívne recenzie na tento garnier s vitamínom c, používala som ho ani nie týždeň.. ten čistiaci gél, nočné a denné sérum.. výsledok katastrofa.. moja pleť bola mastná, začali sa mi robiť vyrážky a vyžralo mi to v okolí nosa a úst mám lišaje ktoré štípu a svrbia🤬 ak to niekto chce a je s tým “spokojný” kľudne predám..