Ako hydratovať poškodené vlasy vitamínmi a prípravkami?
Zdravim, viete mi odporucit vlasove pripravky na hydrataciu vlasov a aby sa mi dali trocha dokopy? Konce mam dost suche a korienky na druhy den po umyti mastne. Tiez ake vitaminy by mi pomohli dat ich dokopy?
@anonym_2838cb Som si ju predstavila v ciapke...pani to sice nepomoze ku lepsej kvalite vlasov, jedine, ak sa chce zbavit manzela 😂
Jednoznačne treba použiť nejaké masky, ktoré ich budú aj chrániť, ale najdôležitejšie je im dať výživu zvnútra...
@anonym_2838cb Som si ju predstavila v ciapke...pani to sice nepomoze ku lepsej kvalite vlasov, jedine, ak sa chce zbavit manzela 😂
@spongebob1 co sa smejes? Navliecky velmi ovplyvnuju trenie a suchanie vlasov. Aj to prispieva k ich kvalite. Bud hodvabna navliecka alebo turban / ciapka z hodvabu - uz podla jej preferencii, ci typu vlasov. Myslim, ze manzel to prezije, ked si to ona da na hlavu pred spanim. Apropo - hodvabny vankus ma benefit aj na plet.
@spongebob1 co sa smejes? Navliecky velmi ovplyvnuju trenie a suchanie vlasov. Aj to prispieva k ich kvalite. Bud hodvabna navliecka alebo turban / ciapka z hodvabu - uz podla jej preferencii, ci typu vlasov. Myslim, ze manzel to prezije, ked si to ona da na hlavu pred spanim. Apropo - hodvabny vankus ma benefit aj na plet.
@anonym_2838cb Pokial nema uplne kratke vlasy, tak je to bezpredmetne. Uz polodlhe vlasy sa suchaju 24hodin po nejakej latke ( napr.oblecenie).
treba zmenit system, pozri co mas za pripravky na policke, aku mas kvalitu vlasov a sup nastudovat. Jedna vec je pokozka hlavy, druha su dlzky.. Vsetko si ty musis poriet co mas, co robit, ako.. ci cele dlzky samponujes, ci dobre umyvas vlasy, ci naozaj musis kazdy den tie vlasy umyvat (tolko z nas si to myslelo... a pravda je opacna). Rady na nete tu , su take vseobecne, co im/mne funguje tebe vobec nemusi.
Porpavde moja dcera spava v ciapke hodvabnej,hodvabna navlecka, cirkusy okolo vlasov.. a nevidim efekt nelamania sa, silou mocou to chce dlhe ale aj tak skonci u kadernicky :D Jediny rozdiel je, ze sa jej nechlpia, ale to je teda dost podstatne, ci to rano musi clovek rozcesat, rozmotavat alebo nie.
za mna kvalitny sampon, co nezanasa vlasy, cisti pokozku a potom kvalitna maska/kondicioner, a nezmyvatelna starostlivost hydratacnu ak treba. Ostatne iba podla potreby. ROzsitepene konce, a tie "fluffy" chumace co napr mne sa robia ked mam vlasy v zlom stave (mam porozne vlasy), ostrihat. AK ti vlasy akceptuju oleje, napr squalane je perfekty aj na vlasy,ale fakt kvapka sa dava do koncov, tak mozes skusit, moje vlasy to vobec nechcu :D arganovy olej napr mi je prilis mastny. Prednedavnom som sa ale docitala,ze si to mam davat do vlhkych vlasov, nie suchych.
inak mne gemini akurat radit co a ako minuly tyzden, napisala som ake mam vlasy, a co mi robia, co chcem poriesit, nech pozera na zlozenie a ucinky tych produktov atd, napisala som zoznam vsetkej vlasovej kozmetiky co mam doma a napisal mi co je totalne nevhodne, co je vhodne, co odporuca.. :D aktualne mam nastavene: aromatica rosemary sampon na striedacku este s Vichy Kera-solutions, masku mam od pantene myslim ale to uz bolo "nonono", jablcny ocot :D na pokozku glycolic acid raz za tyzden.. vybavenko. Tak skus si dat spravit 🙂)
Vlasy nie sú živá hmota a vyživiť sa nedajú. Ved nemajú žiadne cievy, ako tam chcete dopraviť tie vitamíny? Ako "zvnútra"?
Vlas je mŕtva keratínová štruktúra, narastie a potom sa opotrebováva. Zničený sa už neopraví. Všetky prípravky, ktoré vlasy "opravujú" (čiže po použití je vlas hladší, jemnejší, menej rozštiepený) iba obalia vlas nejakým filmom, buď polymérom, olejom, silikónom, ect. Vlas vyzerá lepšie a potom sa to vymyje.
Hydratácia, výživa... všetko sú to marketingové pojmy. Jediné čo sa dá robiť je predchádzanie poškodeniu - napríklad aj používanie nejakého oleja/leave in kondicionéru/ect pred česaním, aby sa vlasy ľahšie kĺzali a neničili sa trhaním a naťahovaním. Ale zničený vlas už nikdy nebude opravený. Dá sa maximálne obaliť niečím, aby bol dočasne trochu lepší.
@nelka09 na končeky a suché vlasy bio ricinový olej a na mastný skalp bio jojobový olej s kvapkou tea tree oleja.

loreal profesional
metal detox, alebo absolut repair
urcite sampon, masku, serum na poskodene vlasy - a hlavne OLEJ. Pred fenovanim aj po fenovani. Kludne vlasy umyvaj kazdy den.
Konce ostrihat a vlasy absolutne nezehlit. Vysusit fenom, nespat s mokrou hlavou, hodvabna navliecka na vankus, alebo hodvabna ciapka na spanie