icon

Ako mať krajšiu pleť aj vlasy?

21. aug 2025

Poraďte niečo na omladenie pleti a na vlasy chcem ich mať dlhé a je dobrý na pleť biely jogurt a marhuľový olej na vlasy? ďakujem za každú dobrú radu 😁

larinka552
21. aug 2025

Vitaminy a kolagen. Tie su dobre aj na plet aj na vlasy 😉

moonlight1210
21. aug 2025

Mineraly ako zinok, magnezium, selen.
Potom kolagen.
Doplnat vnutorne, zistit si najlepsie uzivanie, co sa s cim najlepsie vstrebava (isto nie multivitaminy). Zavisi aj od travenia. Ak ho mas narusene, nemusia sa to dobre vstrebavat, tak ti to pomoze len ciastocne.

Oleje na vlasy podla kvality vlasov. Test poreznosti sa robi polozenim par vlasov na vodu, ako hlboko sa po case ponoria. To znamena, ze maju povrch naruseny.
Podla toho volis oleje, aby ti ich nezatazovali.
Ake tipy olej skus pozriet tu:
https://andreine.com/blogs/news/porovitost-vlas...

biba_18
21. aug 2025

@moonlight1210 všetko fajn až na tu poréznosť - vlasy môžu byť porézne prirodzene, nie iba narušením ...

biba_18
21. aug 2025

autorka, ako písali kočky predo mnou - ten jogurt a olej na vlasy je len posledný krok celej tej starostlivosti ... zbytočne si budeš dávať na tvár jogurty a neviem čo, ak telu nedáš dostatočné živiny, ak nebudeš dostatočne spať a budeš piť a fajčiť ... detto vlasy, olej to nespasí, keď pod olejom budú tie vlasy nevyživené a zničené ...

moonlight1210
21. aug 2025
@biba_18

@moonlight1210 všetko fajn až na tu poréznosť - vlasy môžu byť porézne prirodzene, nie iba narušením ...

@biba_18 stale od toho zavisi, ake osetrenie im pomoze sa zlepsit.
Ja som sa tiez divila, preco niektore oleje na mna neucinkuju, hoci ich inak chvalili, ako im zaberaju. A ja som vyzerala ako zmoknuta sliepka aj s malym mnozstvom a musela si ist umyt vlasy znova. 🙂

biba_18
21. aug 2025

@moonlight1210 ja používam oleje len na končeky... a len ľahké, práve kvôli tomuže mám jemné vlasy 🙂

prosimopomoc
21. aug 2025

@anonym_autor mne pomáha pravidelná návšteva kadernícky. Každých 6 týždňov hydratačna kúra a podstrihnutie. Pre mňa je to rutina už asi 10 rokov. Profesionálne produkty urobia rozdiel oproti drogérii