Ako obnoviť zdravie suchých a riedkych vlasov?
Tak toto sú moje vlasy. Teraz sú najhoršie aké kedy boli, velký podiel na tom mal aj stres/trauma zo smrti blízkeho v rodine. Každopádne som si na sebe začala všímať takéto vlasy častejšie a častejšie.
Čo robím aby som sa ich snažila mat ako-také:
- spávam na satenovej povliečke
- parkrat do mesiaca si ich olejujem (olej som si zistila podla poréznosti)
- použivam šetrny hrebeň
- použivam fén s ionizátorom + nadstavec aby nešlo priamo teplo na moje vlasy
- pravidelne podstrihavam
- nesťahujem si ich príliš nasilno do gumičky
- vitamíny aj minerály mi vraj nechýbajú, lebo som bola aj na odberoch krvi
- použivam sampon bez parabenov, sulfatov, silikonov
- použivam aj hydratačnu masku (konkretne Gliss 4in1 tu čiernu)
- nefarbim si vlasy
takže fakt už neviem co mam s nimi robit.. nemame v rodine genetiku na huste vlasy ale toto je podla mna uplne iny pripad, lebo vlasy ani nevyzeraju zdravo .. jedine este co mi tak napada si ich odstrihnut fakt az daleko nad ramena..lenze sa bojim ze ked mi budu rast tak zas budu postupne sa lamat, a co ma najviac stve, že sa mi tak zlepujú tie dĺžky dokopy .. nejaké rady ?

@daniela_golianova bože, ja ze to som ja
@daniela_golianova ja mám rovnaký problém. Celý život pri akomkoľvek veľkom strese si to odseru ako prvé moje vlasy. Nikdy som nemala husté, vždy redšie a mastiace sa. Ale keď som v stresových životných obdobiach mi vypadaju guce vlasov. Ešte mi aj pomaly rastu. Ja som nikdy neprišla na to čo s tým. A asi sa s tým ani nikdy stopercentne nezmierim z toho hľadiska že ja sa neviem nijako normálne ucesat
@daniela_golianova každopádne aspoň 10cm by si mala dať dole tam na spodku to už vyzerá veľmi riedko a polamane
Ostrihať tie riedke konce a prejsť na kvalitnú kozmetiku s vela učinnymi latkami a nie drogerku
Vitamíny určite doplniť, bežné krvné testy nič neodhalia
Skratit, po plecia, chce to riadne z nich ubrať, nie ze podstrihnut a pekne zastihnúť ten spodok
Mozno nejake vitamíny pre rychlejsi rast aspon sem tam si daj
Ja skusam teraz toto, vie to tak pekne "uhladit" vlasy, ze vyzeraju upravenejsie alebo ako to povedať, lebo mne aj tak kadejako svojou cestou chodia 🙈
https://www.hebe.com/sk/nadeshiko-hydratacny-vl...
Ja si myslím, že to chce aj vnútornú výživu. Nie len vitamíny ale najmä stopové prvky (ZN, Se a pod.). V lekárni predávajú vlasovú výživu, napr. vlasové hnojivo a v biopotravinách tiež poradia čo je dobré.
Každý deň ráno a večer votriet do pokožky hlavy a 2min ju masírovať. Vydržať aspoň 1 rok. Mne kedysi takto po žihlavovej tinktúre denne vmasirovanej do pokožky hlavy po dobu 1 roka tak zhustli vlasy, že po x rokoch z tejto kúry čerpám.
@daniela_golianova v prvom rade by som ich dala ostrihat, ze podstrihnes 2cm je nanic. Naozaj tie znicene dlzky musia prec. Fen by som nepouzivala vobec alebo naozaj len ked je to nevyhnutne. Co najmenej by som vlasy zatazovala chemiou a kozmetikou. Prehodnotila by som stravovanie, doplnila vyzivu zvnutra - selen, zinok, vit E.
Vlasove hnojivo, lopuchova voda a dlzku max po ramena, zvysok ostrihat.
Ostrihať tie riedke konce a prejsť na kvalitnú kozmetiku s vela učinnymi latkami a nie drogerku
@nika_val , akú napríklad ? ja sa snažim drogerkovej vyhybat
@daniela_golianova v prvom rade by som ich dala ostrihat, ze podstrihnes 2cm je nanic. Naozaj tie znicene dlzky musia prec. Fen by som nepouzivala vobec alebo naozaj len ked je to nevyhnutne. Co najmenej by som vlasy zatazovala chemiou a kozmetikou. Prehodnotila by som stravovanie, doplnila vyzivu zvnutra - selen, zinok, vit E.
@sissy27 , snažim sa stravovat zdravo, nakolko cvičím, ale asi mi chýbajú zjavne nejaké minerály/vitamíny .. a tiež ako som si myslela, budu musiet ist nad ramena
@sissy27 , snažim sa stravovat zdravo, nakolko cvičím, ale asi mi chýbajú zjavne nejaké minerály/vitamíny .. a tiež ako som si myslela, budu musiet ist nad ramena
@daniela_golianova zdrava strava nemusi automaticky znamenat dostatocna vyziva. Ak je telo v minuse s prijmom zivin, tak ako prve prestava vyzivovat tie najmenej podstatne casti - vlasy a nechty. Takze toto moze byt aj znakom nedostatocnej vyzivy.
@daniela_golianova ja mám rovnaký problém. Celý život pri akomkoľvek veľkom strese si to odseru ako prvé moje vlasy. Nikdy som nemala husté, vždy redšie a mastiace sa. Ale keď som v stresových životných obdobiach mi vypadaju guce vlasov. Ešte mi aj pomaly rastu. Ja som nikdy neprišla na to čo s tým. A asi sa s tým ani nikdy stopercentne nezmierim z toho hľadiska že ja sa neviem nijako normálne ucesat
@nin12345 , veď toto .. vlasy mi vypadávali tiež ale teraz mam skorej problem že sa im uplne zhoršila kvalita ..
@daniela_golianova zdrava strava nemusi automaticky znamenat dostatocna vyziva. Ak je telo v minuse s prijmom zivin, tak ako prve prestava vyzivovat tie najmenej podstatne casti - vlasy a nechty. Takze toto moze byt aj znakom nedostatocnej vyzivy.
@sissy27 , pravda, ďakujem za tip .. nevedeli by ste mi odporučiť nejaké tabletky s obsahom zin, sel a vit. E ?
Ja si myslím, že to chce aj vnútornú výživu. Nie len vitamíny ale najmä stopové prvky (ZN, Se a pod.). V lekárni predávajú vlasovú výživu, napr. vlasové hnojivo a v biopotravinách tiež poradia čo je dobré.
Každý deň ráno a večer votriet do pokožky hlavy a 2min ju masírovať. Vydržať aspoň 1 rok. Mne kedysi takto po žihlavovej tinktúre denne vmasirovanej do pokožky hlavy po dobu 1 roka tak zhustli vlasy, že po x rokoch z tejto kúry čerpám.
@roja01 , nad žihlavovou tinkturou rozmyslam tiež.. robite si domacu ci kupujete ? ak domacu, ako si ju vyrabate ? ak kupujete, kde a aku ? 😊
@sissy27 , pravda, ďakujem za tip .. nevedeli by ste mi odporučiť nejaké tabletky s obsahom zin, sel a vit. E ?
@daniela_golianova nemam ziadne specialne oblubene, chod do lekarne a nieco si vyber.
Ostrihat vlasy k tomu vitaminy Forcapil a Alpecin sampon.
Metionin zvnútra, zvonka alpicort voda na kožu, ostrihať pod uši až...
prvá foto ešte ako tak, ale tá druhá hotová katastrofa.
určite zajdi ku dobrej kaderníčke nech ti ostrihá vlasy - nejaký účes z kratších vlasov.
ak ti padajú vlasy zo stresov - poznám osobne - začali rásť až po užívaní ad. ak nechceš ad - tak skús na ukľudnenie aspoň magnézium. stras je potvora - ku vlasom sa správa nepekne.
@daniela_golianova vlasy urcite ostrihat na bob, budes ovela spokojnejia. Ten uces omladzuje , zzenstuke nemas co stratit. Vlasty fenovat dole hlavou, urcite nenechavaj uschnut na sucho to im neprospieva, vlhka pokozna hlavy je nachylnejsia na tvorbu plesni atd. Prefukat studentm fenom. A vitaminy , ricinovy olej zabal na korienky, a zihlavova tinktura napriklad ale rozmarinovy olej ma super ucinky. 3 krat do tyzdna vmasiruj do pokozky hlavy. A nezmyvaj. No a na konce vlasov arganovy olej je top. Kupis v dm napriklad
Možno by bolo dobré zvážiť návštevu odborníka - trichológa. Nemám osobnú skúsenosť ale tiež by som už skúsila všetko.
@roja01 , nad žihlavovou tinkturou rozmyslam tiež.. robite si domacu ci kupujete ? ak domacu, ako si ju vyrabate ? ak kupujete, kde a aku ? 😊
@daniela_golianova presne ten istý typ žihlavovej vody, ktorý som použila ja sa už nevyrába. Ale je mnoho iných, ktoré treba vyskúšať. Napr.: https://www.naturonline.sk/sk/zihlavova-vlasova...
https://www.inaessentials.sk/products/prirodna-...
Padanie a aj kvalitu vlasov (suchost) ovplyvnuju ochorenia stitnej zlazy. Mas ju ok?
Stres, gynekológia,štítna žľaza aj cukrovka treba si dať spraviť všetky vyšetrenia. Používať čisto prírodné produkty zihlavovy,brezovy šampón na rozčesanie arganový olej. Žiadnu "chémiu" z drogérie. Na rast používam ricinovy olej . Je to boj ale dá sa vyhrať. Vitamíny ktoré nie sú vo forme kapsúl treba nahrádzať v strave. Vôbec nepoužívať fén. Žiadne tepelné úpravy všetky ničia vlasy. Vlasové folikulum treba posilniť a mať zdravú krv . Môže to byť aj genetické ale treba to riešiť neustále a zistiť príčinu.
Padanie a aj kvalitu vlasov (suchost) ovplyvnuju ochorenia stitnej zlazy. Mas ju ok?
@mandzula , so štitnou žlazou som mala kedysi problémy ale po čase ustáli lebo to nebolo až tak vážne ochorenie
@mandzula , so štitnou žlazou som mala kedysi problémy ale po čase ustáli lebo to nebolo až tak vážne ochorenie
@daniela_golianova skus sa dat vysetrit znova, zvykne sa to vracat. Plus si daj vysetrit oblicky, zuby, zaludok (HP), mandle, hormonalny profil, hladinu feritinu. Vsetko toto som absolvovala a u mna to bola ta stitna a nizka hladina feritinu (zasobneho Fe).

@daniela_golianova prikladam este druhu fotku cerstvo po umyti vlasov