Ako odstrániť jazvy z tváre?
Dobrý deň, chcem sa spýtať, či máte niektorá skúsenosti s odstraňovaním jaziev z tváre?
Mam par nepekných jaziev - hladké ale majú tmavší pigment, majú cca 2 roky - hormóny, stres, akné - viac menej pigmentové škvrny po akné.
Mam aj 2 hlboké jazvy- po odstránení znamienok - vtedy mi ich akútne vyberal zo zdr. dôvodov chirurg a veru nedal si veľmi záležať ale bolo to narýchlo a nutné odstránenie, estetická mala termín až za cca 10 týždňov a začali bujnieť takže mi to bolo v tej chvíli jedno. Bolo to cca 8 rokov dozadu - mala som vtedy asi 18-20r. Z týchto znamienok mi ostali jamky - teda pásiky presne ako bola koža zošita tak pásiky v líci a vekom to je viac a viac vidno a možno aj tým. Mam tam jednoducho pasikove jamky.
Niekde som čítala, že existujú estetické zákroky na odstraňovanie jaziev, pripadne laserom a aj hlbokých a vraj pomáhajú aj určité krémy ale to som ešte neskúšala.
Máte prosím niektorá skúsenosti? Pomohlo vám niečo? Plánujem vyhľadať odborníka ale zatiaľ by som rada reálne skusenosti. Ďakujem.
Ja mám tiež dve jamky po kiahnach, ktoré som mala už ako dospelá. cez deň som na to dávala pozor, ale v noci som sa zrejme osuchla o vankúš a jamky boli na svete. Tiež sa mi to nepáči. Možno niektorá poradí 🤔
Skus vypln vlastnou krvnou plazmou.ja som si to dala robit na dermo klinike
@margotka17 ja som si napríklad tiež vždy dávala pozor cez deň ale veľa krát som sa ráno zobudila rozškriabaná, proste v noci som si neuvedomovala a keď ma svrbelo som sa škriabala.. inak by som to nemala až tak hrozne.
@zuzinabila ďakujem za radu, prosím ťa pomohlo ti to? A je to trvalé alebo iba dočasná pomoc?
Je to trvale,ale efekt zavisi od jazvy.mne to pomohlo tak ze jazvy nevidiet na 1.pohlad,predtym to bolo viditelne

Vseobecne dermatologovia odporucaju silikonove gely na jazvy, ale 2r jazva je podla mna uz "stara" na to, nebude to asi velmi ucinne, skus ist na konzultaciu ohladom lasera