Ako odstrániť šupinatú pokožku na nose?
Ahojte,
mam zmiesanu plet, skor mam problem s mazom ale nos sa mi uz pol roka dost supe. Strasne sucha koza, vyzera to hrozne. Uz som skusala moje klasicke hydratacne kremy na plet. To je malo mastne, tak som skusila serum uriage cica, indulonu, lipobase a podobne mastne kremy a nic. Ked tak, natriem sa vecer, rano ok a na obed zas supiny. Niekedy to musim davat dole pinzetou lebo sa toho neviem zbavit. Co by som este mohla skusit, co mate vyskusane?
Skus nejaky exfoliator a na to poriadnu hydrataciu. Alebo nepouzivas nejake retinoly, ci kyseliny, co by ti to mohli prilis vysusovat? Tipujem ze skor nie, tak skus nejaky jemny exfoliator zaradit.
Ak sa natieras vecer, natieras sa aj rano?
Pouzivas makeup? Aj ten ta moze vysusovat, zkus poden pouzit aj primer.
Nemas to aj zacervenane, ze by to bol ekzem? V tom pripade k dermatologicke.
A pijes dost vody? Skus aj viac hydratovat zvnutra, aj to zavazi.
Aj mastnu a zmiešanu pleť treba hydratovať. Krém sám o sebe nepomože. Kup si hydratačné sérum a používaj ráno aj večer a potom po sére daj krém, čim hydrataciu tzv. uzamkneš krémom. Potom skus aj kyseliny, alebo retinol /teraz v lete nie/ to skôr na zimu.
Dakujem baby, ja som nerozpisala viac co vsetko som skusala, asi som si myslela, ze to nenajde nikto ako vy, co sa tak vyzna 😀 lebo vidim ze vy ano, ja tiez. Dokonca robim okrajovo aj s kozmetikou, takze ja toho virm vela a skusala som podla mna uz vsetko. Ale nic, ja som z toho nosa uplne zufala. So vsetkym inym si poradim, ale toto nie. Skor ak mate nieco konkretne, mozno mi nieco nenapadlo
Dakujem baby, ja som nerozpisala viac co vsetko som skusala, asi som si myslela, ze to nenajde nikto ako vy, co sa tak vyzna 😀 lebo vidim ze vy ano, ja tiez. Dokonca robim okrajovo aj s kozmetikou, takze ja toho virm vela a skusala som podla mna uz vsetko. Ale nic, ja som z toho nosa uplne zufala. So vsetkym inym si poradim, ale toto nie. Skor ak mate nieco konkretne, mozno mi nieco nenapadlo
@luc141 ja som mala ten istý problém,pleť zmiešaná a nos šupiny 🫣,skúšala som všetko možné ,zistila som,že mi to robí micelarna voda na odlíčenie ....takže som prestala používať a hydratujem na deň bežný krém,vecer sérum,počas dňa do práce používam len BB krém a dostatočný príjem tekutín a šupiny zmizli ...
@luc141 ja som mala ten istý problém,pleť zmiešaná a nos šupiny 🫣,skúšala som všetko možné ,zistila som,že mi to robí micelarna voda na odlíčenie ....takže som prestala používať a hydratujem na deň bežný krém,vecer sérum,počas dňa do práce používam len BB krém a dostatočný príjem tekutín a šupiny zmizli ...
@kronkaja no sranda, skusim to odlicenie zmenit
A nemas to koznu chorobu? Supinatostou na jedbej casti pokozky, napr.na nose, pripafne lici, brade, sa prejavuju aj choroby koze.
@luc141 skusala si sa odlicovat odlicovacim olejom?
@pralinka25 nie, praveze to odlicovanie som neriesila, skusim to zmenit. Aj ked podla mna to nebude tiez tym, lebo sa odlicujem želé, ale vyskusam to
A nemas to koznu chorobu? Supinatostou na jedbej casti pokozky, napr.na nose, pripafne lici, brade, sa prejavuju aj choroby koze.
@mk1111111111 nie, toto nevyzera....ja som bola prechladnuta v zime a odvtedy to mam

@luc141 mozno skusit pravidelny peeling po nom KH a nejaky krem hydratacny (treba len skusat co sadne) sem tam pletovu masku...