icon

Tipy na zamaskovanie asymetrie a zvýšenie sebavedomia

3. jan 2024

Často mám pásový opar a zápal trojklanneho nervu.Už to na mne zanechalo stopy,polovica tváre je inde ako tá druhá,vyrazná asymetria.Občas mám problém s artikulaciou a pred ľuďmi som za blba,ale ja to mozem.Ide mi o to,čo by ste poradili ako to zamaskovať.Som silný alergik,mám jazvy po akné,tak makeup vobec.Používam samozrejme krémy,občas bio špirálu,ale nemôžem každý deň,hneď mám pálenie,sčervenanie.Takze maľovať sa asi neprichádza do uvahy.Vlasy mám dlhé po lopatky,husté,pestované,okolo tváre do postupna aby aspoň to pomohlo.Ofinu neviem či by som dala.Cim som starsia tým je to výraznejšie a ako som sa doteraz vedela nad to povzniesť,už mi to začína osekavat sebavedomie.Chcem zmeniť prácu,no aj kvôli tomuto sa bojím,že navždy zostanem kde som.Predsa len,dnes je strašne povrchná doba.Uz aj manžel začína mať akože vtipne poznamky,tak asi už je to ozaj dosť vidno.Píšem anonymne,nech si na mne nezgustne švagriná.😁

simsalabim
3. jan 2024

Vakcinu na pasovy opar ti nenavrhli? Urcite by som skusila, ved moze vazne poskodit zdravie a je aj riadne neprijemny a bolestivy.

gejb
3. jan 2024

Skus sa pridať do skupiny tu na MK plastická chirurgia.
Jazvy po akné sa dajú odstrániť rôznymi procedúrami. Tiež aj asymetria tváre-na to sú výplne. Nemusí to byť hneď invazivne, verím ze v skupine by ti poradili...
Ak ta pália oči zo špirály skus inú, citlivejsiu, tiež aj make up na citlivú pleť.

gabika0825
3. jan 2024

Tak v prvom rade by som riesila zdravie… mat často pásový opar nie je v poriadku, tam je problém s imunitou a so zápalom v tele. Potom by som riesila výzor ako taký. Na jazvy po akné existuju rozne kozmeticke ošetrenia, aj laser dobre zabera. Na tu asymetriu tvare výplň kyselinou h., ale ako píšem, najprv by som poriesila zdravie ako take.

autor
3. jan 2024

@simsalabim
@gabika0825 mám imunologicku liečbu 2x ročne a antivirotika.Jem.zdravo,športujem,preštudovala som asi všetko čo som našla,ale aj tak to mám už pár rokov stále dokola.A poškodenie nervov a neuralgiu to zostane,s tým nič nespravím,ani cviky.Tie mi pomôžu v akútnej fáze aby mi nezostalo zavreté oko napríklad.
Tie výplne,to sa asi časom vstrebe?To,že mám extrémne citlivú pleť sa bojím zákrokov a laser mi kvôli tomu moja dr. neodporučila ani chemický peeling.Preto sa aj tu pýtam,či niekto neskúsil alebo nevymyslel🙂 niečo šetrné.Alebo účes,ja neviem.Jazvy mi ani tak nevadia.S tým nejak nebojujem.Mozno by som to celkovo neriešila nebyť poznámok okolia.Lebo sa to zvyraznuje

simsalabim
3. jan 2024

Skus sa opytat na tu vakcinu.

snowflakenel
3. jan 2024

Na zlepsenie imunity je vraj dobry vitamin C do zily. Ja to xem po porode skusit