Ako posilniť nechty?
Dobrý večer prajem
Prosím o radu. Celý život mám lámavé, slabé nechty ako papier. Nejaký čas užívam tbl - Methionin + Cysteine vďaka týmto tbl mám nechty aké som nikdy nemala viď foto. Ale aj napriek tomu to nieje ok. Ráno sú najpevnejsie vrch je pekný biely ale počas dňa a k večeru sú slabšie miestami priesvitné . A po bokoch sa občas štiepia... Tbl užívam cca 2mesiace. Skúšala som zinok, biotin a teraz tieto tbl čo mám... Vydržať ešte ? Pokračovať v užívaní? Zlepší sa to alebo to nemá zmysel? Užívali ste niečo podobné ako ja?
Ďakujem za každú odpoveď, radu ☺️
@anonym_autor môžeš užívať ďalej a skús pridať zinok ten je najlepší, ale pozor nepredávkovať sa, je to rizikový prvok.
@anonym_autor toto je do veľkej miery genetika...ja mám riedke a jemnučké vlasy ale nechty mám pevne, zdravé dlhé nelámavé. Určite super tie prípravky čo užívaš ale zas úplne zázraky by som nečakala.
@anonym_88a159 tak neviem mama moja aj otec s tým problém nemajú ségra tak isto ani babka nie 😔 iba ja...
@anonym_autor môžeš užívať ďalej a skús pridať zinok ten je najlepší, ale pozor nepredávkovať sa, je to rizikový prvok.
@miriam3334 okej tak vyskúšam pridať ešte Zn 🙂 ďakujem za radu
Nechty su genetika ako vlasy. Absolutne nic s tym nespravíš. Mozno trosku vie pomôcť zinok ale nie v tvrdosti nechtov, maximalne trosku v kvalite. A potom vapnikove kadejake laky na nechty. Ale tie neliečia nechty ani nevyzivuju, iba vytvrdia kym ho mas nalakovany.
Neviem koľko si brala tie biotin ale aj ten methionin berieš malo . Nestriedaj to tak často ale radšej jeho dlhodobo . Ja beriem biotin aj methion na vlasy už dlhooooo a až po nejakom čase bolo vidno rozdiel . 2 mesiace je veľmi málo aby si videla rozdiel

@anonym_autor toto je do veľkej miery genetika...ja mám riedke a jemnučké vlasy ale nechty mám pevne, zdravé dlhé nelámavé. Určite super tie prípravky čo užívaš ale zas úplne zázraky by som nečakala.