icon

Ako posilniť nechty?

23. feb 2026

Dobrý večer prajem

Prosím o radu. Celý život mám lámavé, slabé nechty ako papier. Nejaký čas užívam tbl - Methionin + Cysteine vďaka týmto tbl mám nechty aké som nikdy nemala viď foto. Ale aj napriek tomu to nieje ok. Ráno sú najpevnejsie vrch je pekný biely ale počas dňa a k večeru sú slabšie miestami priesvitné . A po bokoch sa občas štiepia... Tbl užívam cca 2mesiace. Skúšala som zinok, biotin a teraz tieto tbl čo mám... Vydržať ešte ? Pokračovať v užívaní? Zlepší sa to alebo to nemá zmysel? Užívali ste niečo podobné ako ja?
Ďakujem za každú odpoveď, radu ☺️

anonym_88a159
23. feb 2026

@anonym_autor toto je do veľkej miery genetika...ja mám riedke a jemnučké vlasy ale nechty mám pevne, zdravé dlhé nelámavé. Určite super tie prípravky čo užívaš ale zas úplne zázraky by som nečakala.

miriam3334
23. feb 2026

@anonym_autor môžeš užívať ďalej a skús pridať zinok ten je najlepší, ale pozor nepredávkovať sa, je to rizikový prvok.

autor
24. feb 2026
@anonym_88a159

@anonym_autor toto je do veľkej miery genetika...ja mám riedke a jemnučké vlasy ale nechty mám pevne, zdravé dlhé nelámavé. Určite super tie prípravky čo užívaš ale zas úplne zázraky by som nečakala.

@anonym_88a159 tak neviem mama moja aj otec s tým problém nemajú ségra tak isto ani babka nie 😔 iba ja...

autor
24. feb 2026
@miriam3334

@anonym_autor môžeš užívať ďalej a skús pridať zinok ten je najlepší, ale pozor nepredávkovať sa, je to rizikový prvok.

@miriam3334 okej tak vyskúšam pridať ešte Zn 🙂 ďakujem za radu

luciaruz
24. feb 2026

Nechty su genetika ako vlasy. Absolutne nic s tym nespravíš. Mozno trosku vie pomôcť zinok ale nie v tvrdosti nechtov, maximalne trosku v kvalite. A potom vapnikove kadejake laky na nechty. Ale tie neliečia nechty ani nevyzivuju, iba vytvrdia kym ho mas nalakovany.

parvinka0001
24. feb 2026

Neviem koľko si brala tie biotin ale aj ten methionin berieš malo . Nestriedaj to tak často ale radšej jeho dlhodobo . Ja beriem biotin aj methion na vlasy už dlhooooo a až po nejakom čase bolo vidno rozdiel . 2 mesiace je veľmi málo aby si videla rozdiel