Ako predísť poškodeniu pri žehlení kučeravých vlasov po pôrode?
Dobrý deň, v detstve som mala kučeravé vlasy postupne sa zmenili na vlnité a žehlila som si ich. Teraz po pôrode 4 roky sú opäť kučeravé, ale ja sa s takými vlasmi necítim dobre. Proste vyzerám akoby neupravená a nepacia sa mi ani vlny na mne. Musím ich žehliť alebo vyfenovat cez kefu. Veľmi vidím, že mi to ničí kvalitu vlasov. Sú suché, slabé. Je tu niekto kto má podobnú skúsenosť? Ako ste sa starali o svoje vlasy nech sa nenicia. Používam celú radu od Redken, aj ochranu proti teplu. Ďakujem za každú radu
@anonym_autor neviem aký typ presne máš, ale kučeravé vlasy aj bez žehlenia, keby si ich nikdy nefenovala budú potrebovať viac starostlivosti. Redken nepoznám, tak neviem poradiť, ci značka funguje ako by mala.
U nas najzákladnejšia rutina je po umytí dat do mokrých vlasov black castor oil (vyskusaj co mas dostupné ty) aby "uzamkol" hydrataciu vo vlase. Olej na suché vlasy nepomôže - su vnútri uzamknuté suché, len budu vyzerať lesklo. Nikdy nefenujem, ak, tak by som odporúčala výhradne s diffuserom. Vlasy nesusime uterákom a už vôbec nie suchanim, len mokre zabaliť do bavlnenej látky. Niekto používa microfibre, ja ich neviem vystáť na dotyk, tak nvm porovnať.
@haley7897 ja si ich musím fenovat aj v lete. Keď ich nechám voľne uschnúť, veľmi ma potom svrbí pokožka vlasov. Black castor oil nepoznám, pozriem sa na to. Ďakujem
@haley7897 ja si ich musím fenovat aj v lete. Keď ich nechám voľne uschnúť, veľmi ma potom svrbí pokožka vlasov. Black castor oil nepoznám, pozriem sa na to. Ďakujem
@anonym_autor
@anonym_autor ja absolute zbožňujem tento ⬇️ spray na dcerine vlasy. Neviem ci dostať na slovensku . Pise sa tam síce ze je na 'braids' , my ho používame denne bez ohladu, na štýl úpravy. Co sa tyka vlasovej kozmetiky, mam pocit, ze pri kuceravych vlasoch platí dvojnásobne, ze nie každá kozmetika sadne každému, je to pokus - omyl až kým nenájdeš to svoje. Ludia napríklad oslavujú Cantu na kučeravé vlasy. Za mna celá rada celé zle. Úplne nevhodné pre dcerine vlasy.
Zvláštne, ze ta svrbí pokožka pri mokrých vlasoch, ono to fenovanie je 100% dovod prečo máš pocit zničených, suchých vlasov. Druhý, ak ich ceses na sucho, vzdy treba použiť spray s rozprašovačom pred rozcesavanim aj keby tam mala byt iba čistá voda.
Starám sa o kučery aby neboli škaredé, Už nežehlím roky

@anonym_autor neviem aký typ presne máš, ale kučeravé vlasy aj bez žehlenia, keby si ich nikdy nefenovala budú potrebovať viac starostlivosti. Redken nepoznám, tak neviem poradiť, ci značka funguje ako by mala.
U nas najzákladnejšia rutina je po umytí dat do mokrých vlasov black castor oil (vyskusaj co mas dostupné ty) aby "uzamkol" hydrataciu vo vlase. Olej na suché vlasy nepomôže - su vnútri uzamknuté suché, len budu vyzerať lesklo. Nikdy nefenujem, ak, tak by som odporúčala výhradne s diffuserom. Vlasy nesusime uterákom a už vôbec nie suchanim, len mokre zabaliť do bavlnenej látky. Niekto používa microfibre, ja ich neviem vystáť na dotyk, tak nvm porovnať.