Ako presvedčiť rodičov, aby povolili tetovanie?
Mám 19r a chcem si dať tetovanie. Rodičia však sú zásadne proti, povedali že kým žijem pod ich strechou žiadne tetovanie mať nebudem lebo sa im nepáči. Čo mám robiť?
Odsťahovať sa
Odsťahovať sa
@226lenka hovorím že mám 19 rokov a študujem. Tak asi mi nikto nedá hypotéku na vlastný byt. Veľa veci si financujem sama, pracujem, preto si myslím osobne že môžem o svojom výzore rozhodovať sama. Neviem však ako to vyriešiť s nimi
@226lenka hovorím že mám 19 rokov a študujem. Tak asi mi nikto nedá hypotéku na vlastný byt. Veľa veci si financujem sama, pracujem, preto si myslím osobne že môžem o svojom výzore rozhodovať sama. Neviem však ako to vyriešiť s nimi
@anonym_autor no mozu ta vyhodit z domu
@anonym_autor tetovanie som si dala a nepovedala 😂😂😂 záleží od miesta ale na veľa miestach sa to schovať da
Prvé a posledné tetovanie som si dala robiť,keď som mala asi 17rokov,išlo mi na 18násť. Pamätám si,tatka som prehovárala "dobiedzala" asi pol roka 😁. Boli "vyhrážky, plače,hnev,prosenie". Nakoniec povolil a doteraz mám spomienku na to,že aj "skalu dokáže pretvoriť zem a voda". Moje prvé a posledné tetovanie,spomienka na otca,jedna lastovička 😁😊.
Uz to pomaly kazdeho prechádza, ludia si to dávajú odstraňovať a na teba teraz toto prišlo?
Veď si ho daj nevyhodia ťa
@ariannazara dávajú si ho odstraňovať takí čo pri tom nerozmýšľali…
Migaj si to rychlo dat, nikto ta nevyhodi iba trosku budu nieco zvatlat. Ale fakt si pohni lebo ten trend uz bude mozno odoznievat tak rychlo ako prisiel, nech to este stihnes. Tvoje deti musia mat nieco preco si budu mysliet ze si absolutne netrendova stara korytnacka, a kerky tuto historicku ulohu budu splnat uplne ukazkovo. Najlepsie nieco s pinterestu ....alebo nejake motto
Keď chceš moc to tetovanie, tak si nájdi normálne zamestnanie a odsťahuj sa.
@martinmmartin neviem o čom melieš, ako rýchlo prišiel aký trend?
Počkaj kým sa odsťahuješ, aj tak to budeš mať na celý život, pár mesiacov/rokov je nič.
Migaj si to rychlo dat, nikto ta nevyhodi iba trosku budu nieco zvatlat. Ale fakt si pohni lebo ten trend uz bude mozno odoznievat tak rychlo ako prisiel, nech to este stihnes. Tvoje deti musia mat nieco preco si budu mysliet ze si absolutne netrendova stara korytnacka, a kerky tuto historicku ulohu budu splnat uplne ukazkovo. Najlepsie nieco s pinterestu ....alebo nejake motto
@martinmmartin ináč tetovanie mali už za čias pomaly z dôb "jaskýň". Čím viac tetovaný,tým bol erudovanejší 😉.( Tetovalo sa ostrou paličkou máčanou vo všelijakých farbivách z rastlín, živočíchov-sepií) 😏
@anonym_autor no mozu ta vyhodit z domu
@majlo1234 študuje takže nemôžu ...
@martinmmartin ináč tetovanie mali už za čias pomaly z dôb "jaskýň". Čím viac tetovaný,tým bol erudovanejší 😉.( Tetovalo sa ostrou paličkou máčanou vo všelijakých farbivách z rastlín, živočíchov-sepií) 😏
@zuzanita1609 lenze vtedy si potreboval byt konformny a dat to najavo (do ktoreho teamu v tej jaskyni patris) Dnes je to (akoze ) prejav vysokeho individualizmu a potreby byt vynimocny a odliseny od "masy" lenze problem je ze v drtivej vacsine pripadov tak rozmyslaju ludia co sa inak ako kupit si kerku odlisit a "zvynimocnit" nikdy nedokazu. A este si to napisu na " celo" nech to kazdy vidi. Ja som ale za , aspon hned viem co zhruba mozem od toho cloveka cakat .
@martinmmartin to čo píšeš je čisto iba tvoj názor a nie skutočnosť… ľudia sa dávajú tetovať z rôznych dôvodov…
@zuzanita1609 lenze vtedy si potreboval byt konformny a dat to najavo (do ktoreho teamu v tej jaskyni patris) Dnes je to (akoze ) prejav vysokeho individualizmu a potreby byt vynimocny a odliseny od "masy" lenze problem je ze v drtivej vacsine pripadov tak rozmyslaju ludia co sa inak ako kupit si kerku odlisit a "zvynimocnit" nikdy nedokazu. A este si to napisu na " celo" nech to kazdy vidi. Ja som ale za , aspon hned viem co zhruba mozem od toho cloveka cakat .
@martinmmartin ale veď,moje telo,moja kérka 😁. Možno bude časom ľutovať,možno nebude. Ty si nikdy nebol mladý a nechcel si sa nejako vymedziť,či opačne, zapadnúť? Je pravda,že treba dodržiavať pravidlo "moja strecha,moje pravidlá",no ale má 19 rokov,v 25tich ,či viac,buď oľutuje,alebo neoľutuje. Každý má právo určiť sa a aj poučiť na vlastnej koži 😏.
@martinmmartin to čo píšeš je čisto iba tvoj názor a nie skutočnosť… ľudia sa dávajú tetovať z rôznych dôvodov…
@biba_18 Ake su tie ine dovody? Byt odlisny a vynimocny je urcite uplne ze najcastejsi dovod. A kerku si daju ludia co niako inak vynimocny nedokazu byt. Sami seba presvedcia ze sediet na zadku v tatoooerni z nich okamzite urobi hot stuff
nebola tu už taká diskusia? 😂 či už mám halušky?
Vsak dojdi otapetovana, vydedia ta? Stoj si za svojim, ked potrebujes zapadnut a zhovadit sa🖍️
@martinmmartin znova píšeš určite. a ja čo poznám tetovaných tak možno 1 z 10 toto udáva ako dôvod…
a že nedokážu byť inak výnimoční? fuuuha, všetci tí olympionici, umelci, dokonca uznávaní profesori 🤦♀️
@anonym_autor tak mas 19, nie 9. Ty sa rodicov nemusis pytat… daj si tetovanie a bude. Hlavne si to poriadne premysli, ci bude na mieste, kde ti to nebude mozno v buducnosti vadit. Ja by som sa s mojimi deckami nedotahovala… poradit, ok, ale take tie trapne reci, ze kym zijes pod mojou strechou… to si mohli odpustit 🙄
@martinmmartin vieš co môžeš od toho človeka čakať? Fakt? Tak ti dám príklad na zamyslenie, naša skúsenosť z banky. Prišla pani, žiadne tetovanie, dokonca ani prepichnute uši, snažila sa pôsobiť veľmi dôležito a keď prišlo na to,aby človeku niečo vyriešila, znalosť bola 0 bodov, nič. Prišiel jej kolega,ktorého popýtala o pomoc, potetované ruky (tetovania trčali z pod rukávov) a predstav si,že tento pán nebol arogantný, mal 100% viac znalostí a vedomostí ako ona, dokonca s nami ešte popri tom aj porozprával a bol to jeden super človek, ktorý má aj v hlave a absolútne sa na nič nehral napriek tetovaniu... takže toľko k tomu súdeniu potetovaných ľudí, ktorí "sa na niečo hrajú". Keď sa človek chce hrať na niečo viac a extra, nepotrebuje k tomu ani tetovania.
@martinmmartin píšeš riadne koniny
Ja som bola s dcerou podpisat v studiu suhlas,mala 17 necelych.Ma ho na celom stehne.Ja ich mam niekolko a uz ma to zas taha na dalsie.
@anonym_autor kým sa odstahujes z rodičovského domu,chuť na tetovanie ťa prejde.. )) ver mi.
@anonym_autor Nájsť si vlastné bývanie by bolo tiež riešenie, či?😀
@anonym_autor Bud rada,ze nedovolia. Na tetovanie treba dozriet. Mnohi si daju v 18stke a o 5 rokov lutuju,ze zvolili take tetovanie. Clovek sa vyvija a ja by som pockala,nic ti neutecie. Podla mojho skromneho nazoru o nic neprides,ked si ho aj nedas. Aspon budes jedinecna a nie pokreslena ako kazdy druhy.

nedať sa tetovať kým bývaš pod ich strechou 🤷♀️