Ako riešiť extrémne mastnú pleť?
Ahojte prosím vás už som zúfalá. Mám 30 odskúšané všetko možné. Kozmetika masky prírodné masky umývam sa každý deň hydratujem nech robím čo robím všetko zaberie nachvilu, ráno vstanem celá ako od oleja. 😭 Uz nejdem skúšať kozmetiku aj lacná aj dráha je úplne rovnaká vo výsledku týždeň je to dobre teším sa a potom odznova ten istý problém, už by som asi siahla po riešení vo forme liekov, antikoncepcia zaberá na akné zaberie aj na tento problém? Alebo nejaké iné vodičky séra ale od lekára? Na vlasy ma kožný super vodičku pomohla hneď. Riešia aj problematickú pleť co sa týka mastenia? Nemám ani jednu vyrážku ani nič, len sa vždy musím umývať utierať lebo už nevydržím takto ďalej. Umyjem sa a o 20 min sa cítim nekomfortne. Už kľudne prijmem aj radikálne riešenie, mastné a vyprážané jedlá nejem pijem dosť nejem veľa cukru jem ovocie zeleninu menej mäsa. 😭😭😭Pomoc prosím
@anonym_autor nevysusujes moc? Ja mám mastnú pleť a vždy som mala ,preorientovala som sa na prírodne oleje
Inak mastnú ju budes mať a buď rada ,menej problémov a vrások
Mam to podobne, ale len v lete. Moja jediná pomoc sú papieriky na odstranenie mastnoty, používam každé 2 hodiny. Rano pp zobudeni sa musím odlicit, co som mastna 😁
Tie papieriky sú super, nemaju vplyv na make up, len pekne vsaju mastnotu
Jedine, keď som sa nezobúdzala s mastnou pleťou bolo, keď som si večer dávala na vlhkú pleť 2 kvapky jojobového oleja. Mala som Dr. Feelgood, napr. Saloos mi vôbec nezaberal.
@anonym_autor ahoj, akú vodičku si dostala na vlasy?
Mne dosť pomohla na pleť umývať s Acnemy gélom a hydratovať ráno a večer
Pozri na IG koznu lekarku, ma tam toho viac, mozno najdes nieco nove
Ak mas taky typ pleti a nie je to len momentalny stav tak vela neurobis. Treba sa zamerat na to dobre- napriek mastnej pleti nemas vyrazky co je super. Kup si papieriky na odsavanie mastnoty a dobry matujuci puder, par krat do dna sa tym osviez. Ze rano vstanes po celej noci mastna tak to by ma netrapilo ved rano sa umyjes. Mne sa takto masti celo a vlasova pokozka, naucila som sa s tym robit.
Kolegyna kvoli tomu brala mikrodavky vitaminu a(roaccutane) a nemastila sa vobec ale to zabera len kym to beries…ked prestanes vrati sa to naspat takze toto podla mna nedava ziadny zmysel,nemozes to brat cely zivot.
Jedine, keď som sa nezobúdzala s mastnou pleťou bolo, keď som si večer dávala na vlhkú pleť 2 kvapky jojobového oleja. Mala som Dr. Feelgood, napr. Saloos mi vôbec nezaberal.
@anonym_814a3d taktiez zabera dat si vecer olej z hroznovych jadierok

@anonym_autor ahoj, ja mám tiež mastnú pleť.
Ale vymenovala si ozaj všetko, čo by mohol byť problém a zhoršovať stav.akoby si bola príliš dokonalá až , nepijem, jem zeleninu,hydratujem ....až mi to prišlo vtipné
Trocha sa mi ale zlepšila ,keď ju dobré ráno aj večer vyčistim a hydratujem
V lete ale ,keď páli slnko,som na ksichte mastná ako fras.asi sa to už nezmení