icon

Ako riešiť extrémne mastnú pleť?

lalala12345
26. mar 2026

Ahojte, viete mi niekto pomôcť niečo na extrémne mastnú plet? Snažím sa plet naozaj hydratovat hydratacnymi nekomodogennymi krémami serami tonikami, trz mi bolo predpísané epiduo, ale nemám pocit ze mi to pomáha. Dosť sa mi tá plet aj upchava, ale to beriem za dôvod toho že je extrémne mastná. Mám pocit že toto mastenie pleti sa ešte zhoršilo po vybratí krčných mandlí ale to už je rok od toho. Proste ráno si plet umyjem a už za 2 hodiny je strašne mastná. Ja už neviem čo mám robiť. Stravujem sa dobre pijem veľa vody, beriem omega 3 mastne, zinok atd… prosím neraďte mi isotretinoin, nemôžem íst do tej liečby lebo NEMÔŽEM užívať HA. Ďakujem

anonym_ca8041
26. mar 2026

Isotretinoin nie je HA 🤦 dala by som retinol

lalala12345
autor
26. mar 2026
@anonym_ca8041

Isotretinoin nie je HA 🤦 dala by som retinol

@anonym_ca8041 haha asi si nepochopil s isotretinoinom sa podľa zákona musí užívať spolu s HA 🙂

anonym_ca8041
26. mar 2026
@lalala12345

@anonym_ca8041 haha asi si nepochopil s isotretinoinom sa podľa zákona musí užívať spolu s HA 🙂

@lalala12345 akeho zakona?

zmrzlinka8
26. mar 2026
@anonym_ca8041

@anonym_ca8041 nerieš, proste musí sa, lebo ak by zena otehotnela, moze byt poškodený plod.

lalala12345
autor
26. mar 2026
@anonym_ca8041

@anonym_ca8041 Bez toho nesmie dermatológ predpísať. Taký je zákon, čo sa týka predpisovania liečby isotretinoinu na Slovensku, je to uvedené aj v samotnom príbalovom letáku. 🙂

anonym_124c3c
26. mar 2026

nemusí sa užívať HA, lekár ťa upozorní, že sa musíš chrániť aby si neotehotnela. Som na isotretínoínovej liečbe druhýkrát a ani raz som nemala HA. Takže netreba šíriť bludy.

anonym_ca8041
26. mar 2026
@lalala12345

@anonym_ca8041 Bez toho nesmie dermatológ predpísať. Taký je zákon, čo sa týka predpisovania liečby isotretinoinu na Slovensku, je to uvedené aj v samotnom príbalovom letáku. 🙂

@lalala12345 tak nebudes HAK uzivat, akozenco tu trepete o zakonoch...nimto ti nebude denne donust pizeray ci si HAK zjedla. Boze, rozmyslajte.

lalala12345
autor
26. mar 2026
@anonym_ca8041

@lalala12345 tak nebudes HAK uzivat, akozenco tu trepete o zakonoch...nimto ti nebude denne donust pizeray ci si HAK zjedla. Boze, rozmyslajte.

@anonym_ca8041 nemusíte tu na mňa útočiť. Mne bolo oznámené u dermatologa, že bez potvrdenia od gynekológa že užívam HA mi to nepredpíše. To že vám ho v pohode predpise aj bez toho že užívate HA, tak super dobre pre vás 🙂

thereisabear
26. mar 2026

Tak skús iného dermatológa. Akoby HA bola 100% záruka, že neotehotnieš...

anonym_fc7132
26. mar 2026
@lalala12345

@lalala12345 Lekár tret môže predpísať aj bez HAK a tá je len odporúčaná nie vynútená.

mandzula
26. mar 2026

To, že lekár nemôže predpísať izotretinoín, kým nepreukážeš užívanie HA, nie je legislatívne dané, je to len odporúčané na elimináciu rizika otehotnenia. Obrátila by som sa kožného, ktorý nezavádza. Užívala som izotretinoín a žiadne potvrdenie som nepredkladala, len som bola dôrazne upozornená, že má teratogénne účinky.

sisska96
26. mar 2026

Vieš že existuje aj iná antikoncepcia okrem HAK ?

sisska96
26. mar 2026

Tehotenstvo: Absolútne kontraindikovaný. Spôsobuje závažné vrodené chyby. Ženy musia používať účinnú antikoncepciu 1 mesiac pred, počas a 1 mesiac po liečbe. Antikoncepciu a nie výlučne iba HAK

malalienka85
26. mar 2026

skus niacinamíd a retinol, rano aj vecer hydratacny toner, mne táto rutina zaberá a treba vydržať dlhodobo

marcellka32
26. mar 2026

Ráno čistenie penou napr.balea, sérum niaci amor, ľahký spf50, mejkap zmatnujuci..cez deň zmatnujuci púder/papieriky...večer odlicenie olejom (áno dobré čítaš), penou, retinal, krém ľahký

anonym_cb10d4
27. mar 2026

Mám pocit, že čím viac toho ženy patláme na pleť, tým horšie. Veď toľko produktov, ako poniektoré používajú denne, to tá pleť sa musí zblázniť. Aspoň dve čistiace veci, dve tri séra, niacinamidy, retinoly...na to SPF, krémy vsetko ráno večer