icon

Ako riešiť problém s neustále mastnými vlasmi?

18. jan 2025

Ahojte, mám stále mastné vlasy. Večer si ich umyjem, vyfenujem, ráno ako vstávam tak mastné vlasy, mastná pokožka hlavy. Keď si ich umyjem ráno, do večera mastné. Už som skúšala skoro všetky šampóny a fakt som zúfalá. Kondicionér si ja ani nedávam, len masku a aj to len na konce. Suchý šampón si dávam, lebo to vyzerá strašne. Musím ich umyť každý deň lebo by ma vyrazili z roboty kebyže tam prídem s mastnou hlavou. Podľa lekárky som zdravá, štítna žľaza tiež okej, hormonalny profil tiež ok, po zdravotnej stránke to nebude. Poradíte mi niečo? Kľudne aj babské recepty tie som ešte neskúšala lebo nepoznám žiadne. Ďakujem veľmi.

lenuska9999
18. jan 2025

A bola si aj u kožnej, alebo len u obvodnej ?

autor
18. jan 2025

@lenuska9999 kožná, obvodná, endokrinologia a gynekológ hormonálny profil

nika_val
18. jan 2025

Vyčistiť vlasy od nánosov silikónov ktoré sa nachádzajú v drogerkovej kozmetike a dlhodobým používaním robia nánosy na pokožke hlavy čo môže spôsobiť aj to nadmerné mastenie.
A následne prejsť na kozmetiku bez silikónov.
Nepoužívat masku ale kondicionér pretože obe majú úplne inú funkciu. Maska sa používa na hĺbkovú výživu, kondicionér na výživu ale hlavne na uzavretie vlasu.

autor
18. jan 2025

@nika_val aha okej a prosím ak konkrétne niečo odporúčas? Kľudne aj značku rada si nechám poradiť ďakujem ti

nika_val
18. jan 2025

Čistenie vlasov sa dá robiť aj profesionálne v salóne kde to ide viacej do hĺbky.
Alebo doma na viac krát, takú kúru si urobiť. Používajú sa na to špeciálne šampóny. Na trhu je ich málo. Napr: Malibu C un doo goo alebo K18 detox zelený šampón
V tomto prípade odporúčam používať tento šampón tak 5krat po sebe ( tz 5 umývaní po sebe) a potom používať už normálne bežnú kozmetiku a tento čistiaci šampón tak raz do týždňa.

Čistiace šampóny majú iné pH ako tie klasické takže neodporúča sa ich používať dlhodobo samotné ale potom len tak ako som písala vyššie.
Tu na MK je aj skupina Starostlivosť o vlasy kde som sama písala rozsiahle príspevky o starostlivosti a aj o tomto čistení takže ak ťa to zaujíma viac tak v skupine to nájdeš

zmrzlinka8
18. jan 2025

@nika_val ja som bola na čistiacu kúru u kaderníčky, po nej mám vlasy ešte oveľa mastnejsie než predtým. mala som presne Malibu C a po tom K18

veronikah96
18. jan 2025

Tuto skôr pomôže trichológ, predsa len sa na toto presne specializuje, kúry v kadernictve nemusia sadnúť všetkým 🙂

bbalin
21. jan 2025

Skús napríklad žihľavový šampón alebo prírodné šampóny kľudne napr. od Alverde v dm, a ja by som skúsila neumývať hlavu každý deň. Vraví sa, že paradoxne čím častejšie sa vlasy umývajú, tým rýchlejšie sa mastnejú. Skús možno každý druhý deň a ten suchý šampón, prípadne si dať druhý deň vlasy len do copu.. neviem však, ako presne ti vyzerajú vlasy, no len tip, možno sa postupne začnú menej mastiť (nie zo dna na deň)

juanetta
22. jan 2025

Mne pomohol rozmarinovy sampon botanica z dmky