icon

Ako riešiť rýchlo mastnúce vlasy?

23. okt 2025

Ahojte, mám vždy veľmi rýchlo mastné vlasy, umývam si ich každý druhý deň, ale mám pocit že musím už každý deň. Nie že by mi to vadilo ale vraj by sa nemalo tak často. Mám tento problém už dlho a neviem už aký šampón použiť. Začala som si vlasy aj fenovat ale nepomáha. Umývam vlažnou vodou. Čo sa týka vlasov, mam trochu riedke a kúsok pod plecia.

unicornlady
23. okt 2025

Fén nepoužívaj. Mne fén vlasy zbytočne vysuší, a o to viac sa začnú mastiť, lebo sa podráždená (vysušená) pokožka "bráni", tak sa začne viac mastiť.

Vlasy si umývaš 2x? Ja som to minule spomenula kaderníčke, a ona, že si myslela, že všetci to tak robia (že si umývajú 2x), lebo ona je tak naučená od detstva, keďže aj jej mama bola kaderníčka.

Inak ja používam Garnier Bothanic Therapy (propolis) šampón

anonym_d13fe8
23. okt 2025
@unicornlady

Fén nepoužívaj. Mne fén vlasy zbytočne vysuší, a o to viac sa začnú mastiť, lebo sa podráždená (vysušená) pokožka "bráni", tak sa začne viac mastiť.

Vlasy si umývaš 2x? Ja som to minule spomenula kaderníčke, a ona, že si myslela, že všetci to tak robia (že si umývajú 2x), lebo ona je tak naučená od detstva, keďže aj jej mama bola kaderníčka.

Inak ja používam Garnier Bothanic Therapy (propolis) šampón

@unicornlady mne sa praveze zamastia hneď na druhý deň keď si vlasy nefenujem 😄

anonym_76da9d
23. okt 2025

Pokračuj vo fenovani určite 👌 a zameraj sa na životosprávu. Pokiaľ vylucis všetky dôvody mastenia, vie to byť prechodné obdobie/genetika

anonym_62ed7e
23. okt 2025

Ja to tak mám xy rokov a nepomáha mi nič. Zvyknem som si umývať vlasy každý druhý deň a ten druhý deň ak treba použijem suchý šampón alebo si urobím vysoký copik a zagelujem alebo zalakujem, aby to držalo 🤷‍♀️

spongebob1
23. okt 2025

@anonym_autor
1.) Vlasy fenovat po umyti, nie horucim vzduchom.
2.) Pouzivat jemny cistiaci sampon na mastne vlasy z lekarne.
Najlepsie goly kaderniciek: " Vlasy sa Vam mastia lebo jete hranolky a cipsy." Ani jedno nejedavam.
"Vlasy sa Vam mastia, lebo si ich neumyvate 2x....lebo si ich umyvate s velmi teplou vodou...dajte si melir, ten Vam odmasti vlasy (odmastil, vysusil ale iba vlasy, pokozka a cca 5 cm aj tak bola na druhy den mastna ( good business plan ako nahovorit naivnu a chodit kazde 3 mesiace a krmit bezodnu studnu) atd. 🙉🙉🙉
Odporucania lekarov dermatologov so specializaciou trichologia ( na SK oficialne iba 1 lekarka!!!). Umyvat tak casto ako je potrebne, takzvana poo metoda je zlo pre zdravie pokozky hlavy a celkovo vlasy.

pataja
23. okt 2025

Vývar zo šalvie pred umývaním potierat na pokozku hlavy, dlhodobo a uvidíš ci bude zmena. Nam pomohlo

anonym_2c411e
23. okt 2025

@anonym_autor Mne pomohlo veľmi suchý šampón a kvalitný šampón. Oplachovala som vyvarom šalvie,oplachujem letnou vodou a fénujem chladnejšim vzduchom .Alebo to prešlo samé.

joannita
23. okt 2025

@anonym_autor suchý šampón mi zmenil život. Bez srandy.

euka210
23. okt 2025

@anonym_autor mne sa menej mastia ked si zafarbim vlasy. Ale len samponom, takze to funguje tak 2t.

enmery
23. okt 2025

Ja mámm mastnú pleť a tym pádom sa mi rýchlo mastia vlasy. To nezmeníš. Umyť vlasy 2krát, určite nenechať vyschnúť na vzduchu, zaťažuje to vlas a kožu, vyfenovať a suchý šampón.

vlastakubi3
24. okt 2025

Ja umývam tiež každý druhý deň, mám strašne masné vlasy a nič mi nikdy nepomohlo. Suchý šampón používam len občas, lebo potom keď ho používam dlhodobo tak ma svrbí hlava. Ale viem že sa má vlažnejšia voda používať.

ivanakal
24. okt 2025

Podľa mňa je to aj šampónom. Veľmi sa mi mastili vlasy. Potom som roky používala žihlavový Dixi, ten mi velmi pomohol. Len po rokoch som chcela zmenu. Kupila som si sampon od Paul Mitchell, ten bol super, vlasy sa mi stale nemastili az tak. Ale kedze bol drahy, kupila som si iny nejaky z korejsky a to je opat horor, mastne mam hned na druhy den. Tak sa vraciam teda k Dixi. 😀 A este suchy sampon je moja prva pomoc. Tym oddalujem umyvanie, ale iba Batiste original.

luciaruz
24. okt 2025

Nepomaha nic. Ja som skusila desiatky samponov. Lacne, drahe, prirodne, drogerkove, profesionalne, tuhé, kopu rôznych vlasovych vôd, skusala som vyradiť kondicioner aj masku, alebo ze mydlit dva krat, fénovať, nechytať vlasy, umyvat vlasy vo vlažnej vode, no akoze VSETKO som skusila. A teda prisla som k poznatku, ze s mastnymi vlasmi sa človek musí proste zmieriť. Mam teoriu vlastnu. Ze jemný alebo zdravy vlas tu mastnotu nema kam absorbovat. Lebo ked som bola odfarbovana peroxidova blondyna, ten vysušený poskodeny vlas tu mastnotu absorboval a vôbec sa mi nemastili vtedy.

anonym_87f3bb
24. okt 2025

Mne pomohlo ked som si týždeň neumyvala vlasy
Niečo na tom vážne je,ze ta pokožka sa prisposobuje vysušaniu, tak viac mastí
Len to vydržať...?!😅

111miriam111
24. okt 2025
@joannita

@anonym_autor suchý šampón mi zmenil život. Bez srandy.

@joannita môžem sa opýtaťna značku ? Kľudne aj do SS. Ja používam, ale všetky zanechávajú biely povlak na vlasoch aj keď vyčešem či utriem uterákom. Vďaka

joannita
26. okt 2025
@111miriam111

@joannita môžem sa opýtaťna značku ? Kľudne aj do SS. Ja používam, ale všetky zanechávajú biely povlak na vlasoch aj keď vyčešem či utriem uterákom. Vďaka

@111miriam111 používam rôzne značky, väčšinou z DM také obyčajné. Áno jasné nechávajú všetky ten biely prášok, na Tom je to založené....mala som ale aj Batuste, ktorý je z tých drahších a aj ten necháva biely prášok.
Máš tmavé vlasy? Sú špeciálne na tmavé vlasy, oni ten prášok by mali mať inak zafarbeny

bomba36
26. okt 2025

Čím viac chemikálií (pardon, produktov) si na tie vlasy a pokožku dávaš, tým je to horšie.
Ja si umývam vlasy 2x do týždňa a vôbec sa mi nemastia tak ako keď som to ako mladá a blbá drhla často a dávala si tam všetko možné. Stačí si tak tú hlavu naučiť, možno to zo začiatku nebude príjemné ale ten rozdiel je potom poznať.
Vlasy si nefarbím, používam asi 10 rokov jeden šampón od českej značky a mám vlasy oveľa krajšie ako kedysi.

michaela329
26. okt 2025

@anonym_autor ja kvôli cvičeniu umývam tiež obdeň, niekedy aj každý a teda neviem, čo by mi to s vlasmi malo robiť. Mám ich husté, dlhé a a aj pokožka hlavy je ok. Ak Ťa to iba obťažuje, skús frekvenciu znížiť a uvidíš.

111miriam111
26. okt 2025
@joannita

@111miriam111 používam rôzne značky, väčšinou z DM také obyčajné. Áno jasné nechávajú všetky ten biely prášok, na Tom je to založené....mala som ale aj Batuste, ktorý je z tých drahších a aj ten necháva biely prášok.
Máš tmavé vlasy? Sú špeciálne na tmavé vlasy, oni ten prášok by mali mať inak zafarbeny

@joannita vdaka. Ano, tmavohnede. Aj Batiste mi nechaval biely povlak.

joannita
29. okt 2025
@111miriam111

@joannita vdaka. Ano, tmavohnede. Aj Batiste mi nechaval biely povlak.

@111miriam111 v DM majú taký na tmavé vlasy, nejaká tá DM značka.
Batiste si mala na tmavé vlasy?

sisska96
29. okt 2025
@ivanakal

Podľa mňa je to aj šampónom. Veľmi sa mi mastili vlasy. Potom som roky používala žihlavový Dixi, ten mi velmi pomohol. Len po rokoch som chcela zmenu. Kupila som si sampon od Paul Mitchell, ten bol super, vlasy sa mi stale nemastili az tak. Ale kedze bol drahy, kupila som si iny nejaky z korejsky a to je opat horor, mastne mam hned na druhy den. Tak sa vraciam teda k Dixi. 😀 A este suchy sampon je moja prva pomoc. Tym oddalujem umyvanie, ale iba Batiste original.

@ivanakal mne tiež vyhovuje dixi. Dokonca aj zihlavovy suchy šampón je super

111miriam111
10. nov 2025
@joannita

@111miriam111 v DM majú taký na tmavé vlasy, nejaká tá DM značka.
Batiste si mala na tmavé vlasy?

@joannita este nie, vyskusam ho. Dakujem 👍🏻