Ako sa bezpečne opaľovať do hneda?
Ahojte, vy sa opalite hned do hneda? Ja som zvykla cca od 15:00, ide to pomalsie, ale nespalim sa.
Bohuzial minuly tyzden som bola vonku od 10tej..... Nedala som si spf50 a spalila som sa velmi. Po par dnoch som bola hneda, nesupala som sa.
Ako to je vlastne? Cim tmavsia, tym mensie riziko soalenia sa?
Uzivam aj beta karoten.
Používam najviac dvadsiatku. Opaľujem sa aj cez obed, ale len vyše hodinky. Nikdy som sa nespalila. Postupne to zhnedne a nič špeciálne nepoužívam.
Ja som bledá, blondyna, pehava 😀 dva dni dozadu som plela burinu v kratasoch a tričku na ramienka. Nohy síce mam opalene podľa dĺžky nohavíc 😂 ale nie je tam veľký rozdiel v odtieni😄 zato tvar a ramená som mala ako paradajka. Do rána to zhnedlo. Tiež sa nešúpem. A používam na opaľovanie nubian olej najviac 20tku.
nie neopalujem sa cielene, vzdy sa natrem kremom ked idem von, nejak sa mi nechce riesit rakovina koze🤷♀️
Ja som sice svetly typ, ale chyta ma dohneda. Mimo dovoleniek pri mori sa opalovakom nenatieram, natriem len deti, sme von v lete na dvore a v bazene cele dni.
Na jar začnem užívať betakarotén. V zime, v lete tvár 50 faktor zvyšok tela 30 faktor.
Zhnednem minimalne, som bledula, natieram sa 50kou stale. V detstve sme zili v Juhoslavii, vtedy sa natieralo tak spf 5 🙈 Kozny mi hlavne na rukach ukazal, kde ma kvoli tomu poskodenu kozu….
Ja sa max 6 natieram ale ja mám dobrý progment hneď som ako čokoláda. Aj keď sme pri mori tak max 6 s keď už cítim plecia a nos ( tie miesta mi vždy chyti najviac ) tak si dam 20😄
@amonet nechodim do solarka, cez den sa natieram 50kou (ano raz som zabudla), aj tvar, cez zimu nechodim na exoticke dovolenky. Som tmavy typ. Po 3-4 hod chodim von sa opalovat bez spf s kremom, ktory podporuje zhnednutie. Uzivam vitaminy aj betakaroten aj antioxidanty pravidelne. Netreba tu hned strasit rakovinou koze. 😒 Je faktom ano, ze opalovanie sa je nebezpecne, ale da sa to aj s rozumom a opatrne. A to som sa pytala aj od koznej.
@sulavikova ktory uzivas?
@ninusa221 uuu, musis mat nadhernu pokozku 😍
@simsalabim 5 spf? Existuje aj takyto? 🫣😄
@mimi3008 fakt? A nespali ta, ked mas este svetlu pokozku? Ked zhnedne, tak sa nespalim uz ani ja, len ked som este biela.
Kožná by mala vrátiť diplom.
Autorka - Existoval, za sociku.
@ninusa221 😍😍😍😍
@laurita285 dobre, poviem, ze laurita z mk jej odkazuje
Spalilo ma asi 2x v zivote

A aky krem pouzivate na podporu zhnednutia?