icon

Ako sa konečne zbaviť akné a fľakov?

24. dec 2024

Roky na trápi akné už som vyskúšala možné aj nemožné. Každý deň ďalšie vyrážky aspoň 5. Skôr viac má trápi ešte to, že po každej jednej mi ostane fialovo červený fľak. Niektoré zmiznú, ale väčšina nie. Niekedy cez deň sú tmavšie niekedy svetlejšie. Bola som na odstránenie laserom dva krát, zmizlo to o polovicu. Od vtedy však ubehol mesiac od týchto ošetrení lebo som bola mimo SK a zas to je naspäť akoby nič? Prosím vás poraďte mi, ja už som toľko času peňazí a najmä nervov vyhodila že už neviem čo robiť...

autor
24. dec 2024

Ešte dodám, skúšala som už rôzne liečby a diéty a nikdy nič nepomohlo, mám totálne zničenú mastno suchú precitlivenu pleť...

vorkola
25. dec 2024

Skus pit zihlavov caj, 2,5 dc 3 x denne po dobu 3 troch tyzdnov ,tyzden vynechat a pokracovat zas tak isto,, az do vyliecenia,,Krv sa musi precistit, a potom sa precisti aj koza

veronikah96
25. dec 2024

No ono to celé záleží hlavne od príčiny samotného akné. Pokiaľ pleti len nesedí rutina a starostlivosť, treba meniť produkty, pokiaľ je akné hormonálne, tam len iný krém/dieta/čajík stačiť nebude.

yoge
25. dec 2024

A nechceš sa spýtať doktorka/doktorky, že by ti predpísali isotretinoin (roaccutane)? Nižšie dávky napr. 10 mg denne sú častokrát efektívne ako vyššie dávky bez výraznejších vedľajších účinkov

autor
25. dec 2024

@veronikah96 vraj to môže byť životosprávou ale to je tak široký pojem že fakt neviem čo mám zmeniť

veronikah96
25. dec 2024

Tak záleží ako vyzerá tvoj jedálniček, či máš nejaké možno aj nezistené intolerancie/alergie alebo jednoducho aj niektoré potraviny nesedia tvojej pleti...mne sa až v 24 rokoch po zápale žalúdka zistila alergia na kravsku laktózu a odkedy nejem tieto výrobky, malo to vplyv aj na pleť, ale zároveň vždy týždeň pred menštruáciou sa nevyhnem nejakým vyrážkam, lebo pleť reaguje na hormóny... možno by bolo fajn skúsiť aj ísť na hormonálny profil ci naozaj je všetko v rovnováhe a ak nie, aj tam môže byť príčina... ja som chodila jeden čas aj ku kožnej a paradoxne po jej odporúčaných mastickach, ktoré mam pocit,ze dávali úplne rovnaké každému sa mi pleť ešte zhoršovala a nakoniec mi pomohli úplne iné produkty, ale chcelo to čas...

autor
26. dec 2024

Vyzerá to takto, veľa malých vyrážok, svrbí to a bolí

yoge
26. dec 2024

@autor a čo si mala predpísané od doktora/doktorky? Užívala si v minulosti aj antibiotika alebo roaccutane (je to síce silnejší liek ale v tomto prípade by ti s velkou pravdepodobnosťou pomohol)? Kolko máš rokov?