icon

Ako sa účinne zbaviť hnedých škvŕn po akné?

dori00
2. apr 2025

Pekný deň prajem ,chcem sa opýtať ako sa zbavim hnedých škvŕn po akné .
Na chrbte mi ostali rôzne bodky a také škvrny buď červené alebo hnedé ktoré sú dosť vydno chcela by som poradiť, a či by ste mi nevedeli poradiť nejaký produkt alebo to zmizne časom, lebo ma to celkom obmedzuje. A či kvôli slnku to nebude ešte viac tmavšie

minenkaa
2. apr 2025

@dori00 retinol,c vitamín

mimachicha
2. apr 2025

@dori00 IPL svetlom v ustavoch lekarskej kozmetiky. To svetlo poskodzuje bunky, ktore obsahuju melanin, tj skvrny najprv stmavnu, potom uplne zmiznu.

lula3108
2. apr 2025

Tretinoin

refly
2. apr 2025

Oni časom zmiznú, len to trvá pekelne dlho. Hyperpigmentácia je otravnejšia než samotné akné.
Ten vit. C by mal trochu bieliť a tiež prípravky, ktoré sú marketované ako "rožiarujúce". Veľa zdrojov hovorí, že ich slnko stmavne, ale mne to práveže pomáha. Najlepšiu pokožku mám v lete, keď sa trochu opálim.

@mimachicha Dík za typ, určite vyskúšam!

dori00
autor
2. apr 2025
dori00
autor
2. apr 2025

@minenkaa ďakujem

kristina_969
28. máj 2025

@dori00 Ahoj, kľudne mi napíš správu.. som zdravotná sestra a mám s takýmto pigmentom na tvári skúsenosti.. samé to určite nezmizne len tak 😊

dori00
autor
28. máj 2025
@kristina_969

@dori00 Ahoj, kľudne mi napíš správu.. som zdravotná sestra a mám s takýmto pigmentom na tvári skúsenosti.. samé to určite nezmizne len tak 😊

@kristina_969 ahoj mám ich na chrbáte ,sú to také hnedé škvrny (bodky) a už ich mám asi 2 roky , objavili sa mi po väčších vyrážkach a nechcú zmiznúť
Nevyzera to pekne a chcela by som sa ich zbaviť
Skúšala som nejaku kozmetiku ale nevidím nejaký rozdiel