Trvalé odstránenie chlpov: Čo skutočne pomáha?
Čauko. Som 31 ročný chlap, zarastený jak orangután a už ma to nebaví. Skúsil som už asi všetko, od epilácie voskom, pinzetových epilátorov, elektrickú epiláciu pinzetov, kadejaké voskové pásiky, domáci laser, philips lumiu, aj dajaky padelek z lidlu podobný, ale aj veľký kozmetický laser. Nepomohlo nič. Akurát, čo som na to minul majetok a stále som chlpatý škaredý.
Som z toho zúfalý. Jasné, som chlap a nemôžem čakať, že budem hladký jak anjelská prdelka. Ale presne to by som chcel. Jak Neo, keď ho odpojili z matrixu (hint: https://i.ytimg.com/vi/HwhB5uCaj3Y/maxresdefaul... ).
Áno, všetko chcem mať hladke, od prstov na nohách až po krk. Bradu, fúzy a vlasy chcem zachovať, ale inak nič. Hladké pazuchy, brucho, hrudník, chrbát, riť, penis aj miešok, nohy, stehná, kolená. Všetko. Najlepšie navždy.
Viete, človek sa cíti inak, keď je chlap a má tri chlpy na hrudi, dva pod pazuchou a jeden na vajci. To by som neriešil. Lenže ja keď sa neoholím, tak fakt som čierny, že mi ani telo nevidno.
Môj chrbát vyzerá asi takto: https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn... Bez preháňania. Je to proste hnus, nepáčim sa sám sebe, som z toho deprimovaný, cítim sa nekomfortne. Nehovoriac o tom, že ide znova leto, človek chce behať aj bez trička po vonku, potí sa a smrdí jak hnoj.
Momentálne to riešim tak, že sa holím. Komplet žiletkou celé telo. Chrbát len zastrihávačom philips s rúčkou na zastrihávanie chrbta, čo samozrejme nie je do hladka. Každú sobotu/nedeľu večer som proste taký, aký by som chcel byť. Lenže už ďalší deň to začína červenieť, vyrastať nové chlpy, potom som dva tri dni jak šmirgeľ. Celooholenie tela mi trvá asi hodinu so všetkým. A už ma to nebaví.
Prosím pekne ponížene... existuje nejaký fakt zaručený spôsob? Už keď mi ani veľký kozmetický IPL laser nepomohol, tak sa bojím, že už som stratený prípad. Poraďte hocičo, krémy, prírodnú kozmetiku, chémiu z lekárne, alebo aj na predpis od kožnej. Idem budúci týždeň ku kožnému, tak by som rovno popýtal o nejaký prípravok...
Verím, že to tu pochopíte, aj keď určite budú hejty. Dôvod, prečo chcem byť hladký nevychádza od nikoho iného, len odomňa. Cítim sa tak proste oveľa oveľa lepšie. A o to mi ide. Diky, čau.
@sissy27 Ja som bol 6 krát na laserovú epilaciu pazuch u kozmetičky, nechal som tam zakaždým 20€ + to isté som absolvoval s chrbtom, ale len 5 krát a nechal som tam zakaždým stovku. Nepomohlo vôbec nič... Chvíľu to vyzeralo, že ochlpenie naozaj slabne, ale teraz sú od toho tri roky a je to rovnaké ako predtým. Ani po šiestom ošetrení žiadna zmena.
@thirstymonk nechoď ku kozmetičke 🙈 toto treba riešiť u MUDr. v klinikách estetickej medicíny, tam ti nakomplet poradia, aj tie "krémiky" na predpis vedia predpísať. kozmetička maľuje, oni liečia
Moj otec hovoril, kde su chlpy, tam je chuti 😆😆.. suvisi to s mnozstvom testosteronu, bud rad, ze to mas takto 🤷♀️ Keby si bol moj chlap, stacilo by mi, ak by si mal taz za tyzden odepilovaneho junaka a pazuchy.. tvojej partnerke nevadi, ze si skoro stale pichlavy?
@thirstymonk ešte raz - to nefunguje tak, že ťa to navždy zbaví ochlpenia. Proste tieto ošetrenia treba absolvovať pravidelne a postupne sa tie intervaly budú predlžovať, lebo ochlpenie bude slabnúť, ale nie je to "navždy". A daj si vyšetriť hormóny, ochlpenie je do veľkej miery hormonálna záležitosť.
@zuzanka.zuzu Sory, asi som sa zle vyjadril :D Tu som chodil k tejto pani: https://kozmetika-poprad.sk/
@sissy27 Ano, ja mam testosteronu veľa. A keď zmenim stravu a vrátim sa ku cvičeniu, tak ho budem mať ešte viac, hehe :D
@dadis Práveže depilovaný sex je asi milionkrát lepší ako chlpatý... AJ pre mňa, aj pre manželku. Takže s tou chuťou by som to asi až tak nebral. A manželka ona je fajna hladučka furt. Mňam.
@thirstymonk mohol by si používať depilacne krémy, len sú drahé. Ale aspoň by si nepichal 🤣
To ma teda prekvapuje, že Ti ten laser nepomohol, však hovoria, že je to doživotné.
No tak ešte môžeš si robiť depiláciu voskom, to Ti vydrží mesiac, aspoň na ten chrbát...
IPL laser je slaby, popozeraj, kde to robia modernejšim pristrojom, napr. Candela GentleLase Pro
No ja chodím na laser už vyše 10 rokov. Som žena a mam hormonálne problémy, chlpy sa stále objavujú. Proste som si na to už zvykla a prijala som to. Chápem ta, len tým chcem povedať ze niekomu ani ten laser nezaberie natrvalo. Niekomu však áno. Svine chlpy, som s tebou🥂
@thirstymonk to kde je spravodlivost? pytam sa KDE? moj muz je chlap ako hora a na celom tele ma 6 a pol chlpa, aj to som asi prehnala. vlasy a bradu ma extra hustu a zvysok tela nic. co ja by som dala za hrst chlpov pre neho...
K veci: pravidelne chodit na laser. casom tie korienky zoslabnu a vykapu. tiez mam vacsinu tela "odlaserovaneho" a na miestach, kde som na depilaciu bola este pred covidom sa sem-tam chlpok objavi, takze to o rok-dva budem musiet zopakovat. stoji to velke peniaze, ale za mna je to najjednoduchsie a najtrvacnejsie riesenie.
@matkahelka no ale to ti treba tolko penazi jak na novy dom ☹ to nemam
@personality depilacne kremy som skusal. Aj niveu, aj ten druhy, aj daco, co na mna vyskocilo na mete, dajaky prasok, co sa musel rozmiesat na kasu. Zmizlo pol chlpov. Bieda.
@thirstymonk na laser musíš ísť do zdravotníckeho zariadenia,nie ku kozmetičke.
@thirstymonk môj partner absolvoval 10 sedení aby videl výsledok a aj to laserom nie ipl. Aj keď laser je o niečo drahší ako ipl
@thirstymonk ale na laser sa nechodí ku kozmetické ale k lekárovi. Treba poriadny diódovy alebo alexandritovy laser u doktora. Kamarátka bola ešte 10r späť a doteraz jej nenarástol jediný chlp naspäť..
@panda21 No a kde v okolí taký laser nájdem? PP, KK, SL, SN, LE? V týchto okresoch ideálne?
Určite laserová epiláciaa. Nie všetky sú rovnaké, a určite to nestojí len 20€ ... A po ja neviem roku alebo kolko, nemam to teraz v hlave, bude chlpov vyrazne menej až sa ti bude zdať že zmiznu uplne. Ale su tam aj rizika a negativa samozrejme, rôzne bolesti na tych miestach či mikropopáleniny atď. zaleži zas aka metóda. Ale čím skôr človek začne, tým skôr to bude "uplne hladké" bez potreby holenia sa... aspon tak to prezentujú.

@thirstymonk neexistuje nič, čo by ťa ochlpenia zbavilo raz a navždy. Ale všetky procedúry, ktoré narušujú korienok (epilácia), postupne ochlpenie výrazne oslabia. Laser je zatiaľ asi najúčinnejšia metóda, ale sedenia treba opakovať v pravidelných intervaloch, ktoré sa postupne predlžujú. Rovnako tak epilácia voskom, akurát je to bolestivejšie.
Ešte si môžeš dať vyšetriť hormóny, možno aj tam bude odpoveď na tvoj problém.