icon

Ako si efektívne nastaviť pleťovú rutinu po 35-ke?

23. jan 2025

Dobrý večer, mám 35 rokov, o pleť sa starám tak, že používam čistiaci gél, pleťovú vodu a krém. Prosím, ako sa starať o pleť viac? Viem, že niektoré ženy používajú rôzne sérá, vodičky, maste, spf. Poradíte mi prosím? Ďakujem.

mediana
23. jan 2025

Ak sa licis, tak najprv by som zaradila odlicovac, až potom čistiaci gél, pleťovú vodu / tonikum na pleť, potom dávam serum (napr. C vit) a nočný krém + 1x do týždňa maska alebo peeling. Ráno denny krém s SPF50

autor
23. jan 2025

@mediana Ďakujem, hej, líčim sa a odličujem sa, to som zabudla napísať. A aký spf prosím používaš?

abigail88
23. jan 2025

Ja som bola zvyknutá si pleť iba odličiť a sem tam nejaká maska. Ale nedávno som objavila super kozmetiku pre moju pleť a už pár týždňov si neviem predstaviť deň bez tejto rutiny. Ráno čistiaci gél, potom tonikum, vitamín c a krém, a večer po odličeni taktiež gél, tonikum a potom buď nočny krém a očný alebo dva-tri krat do týždňa si dávam nočnú masku s takým tekutým elexirom. Plus teraz skúšam vankúšiky pod oči buď večer alebo ráno. Nezaberie to veľa času, ako som si vždy myslela a už som si nato tak zvykla, že keď idem niekde na noc, tak beriem všetko 🙂

mediana
23. jan 2025

Ja už dlho Cerave denny krem s SPF, aj cez leto ma nikdy neopalilo do tváre, takže spokojnosť. Ale pouzivam ho cely rok

vanilkovazmrzka
23. jan 2025

Zaklad vecer:
- odlicit olejovym produktom
- 1-2x umyt cistiacim gelom
- hydratacny krem
Ako extra starostlivost si mozes zvolit nejake serum, staci jedno. Vyber si podla stavu svojej pleti, radim nejake komplexnejsie, ktore obsahuje 2-3 aktivne latky, nech nemusis vymyslat a kombinovat. Pouzijes ho PRED kremom a krem nanesies az ked serum poriadne vsiakne do pleti.

Zaklad rano:
- umyt tvar vodou ak mas velmi suchu alebo 1x cistiacim gelom ak mas mastnejsiu alebo taku ktora znesie tento krok (suchu moze este viac vysusovat)
- spf krem
Ako extra starostlivost mozes pouzit zas nejake serum, opat pred spf kremom, idealne ine ako vecer, nech to mas pestrejsie, ale kludne aj to vecerne /okrem sera s obsahom retinolu alebo inej formy vit a, alebo okrem kyselinoveho sera, tie sa nelubia so slnkom/

Takze k beznym produktom si dokup bud jedno univerzalne serum /pouzitelne rano aj vecer/ alebo jedno na rano a jedno na vecer.

Konkretne sera tazko radit, to si musis odskusat na svojej pleti, nemusi ti vobec vyhovovat to co inym. Ale uplne v klude chod do dmky a pozri si nejake balea alebo revolution, to su take cenovo dostupne, a vyskusaj si.

suzy2508
23. jan 2025

Ja som mojej mame kúpila retinolové krémy od Neutrogeny. Nechce sa jej používať všelijaké séra a toto viem, že je schopná si dať ráno a večer. Pozri ich, kúpila som ich za fajn cenu na Notine. Retinol je základ v tvojom veku a samozrejme spf.

autor
23. jan 2025

@suzy2508 Ďakujem a aké retinolové krémy sú vhodné? Ja sa v tomto vôbec nevyznám práveže.

liusa82
23. jan 2025

ja si dávam makeup dole až večer pred spaním a sprchou a nevidím že by mi to škodilo.Normálne dole umývacím gélom a dočístím pleťovou vodou a až potom na takto očistenu tvár dávam sérum a krém.Naopak sa mi to zdá zdlhavejšie..že najprv iba samostatne odlíčiť,potom umyť gélom a zase tonikum.Potom klasika krém alebo sérum a očný krém a pleť mám ok🙂

suzy2508
24. jan 2025

Od Neutrogeny retinolové kombo na deň a noc. Na ten denný si daj ešte spf, ja napr používam od Garnier vodeodolný a cena výkon pre mňa už roky ideál. Majú aj očný retinolový krém, ten jej potom pribalím v ďalšej objednávke. Inak ako ti radia aj ženy vyššie, zožeň si niečo dobré na odličenie, ak sa každý deň maľuješ, to je proste základ. Ja som mamine kúpila od Geek&Gorgeous odličovací balzam (1. čistenie) a odličovací gél (2. čistenie). Vydrží to mega dlho, používa sa to rovno v sprche, čo mne tiež vyhovuje, ja mám už 4. balenie od nich. Mám citlivé oči a mama ešte viac, obom nám to veľmi vyhovuje.

barboramatus
24. jan 2025

Večer: krémový odlicovac, čistiaci gél ktorý striedam s micelarnou vodou, ktoru ale umyjem čistou vodou, tonikum, retinolove sérum, nočný krém

Ráno: čistiaci gél, tonikum, pleťové sérum s kaviarom, denný krém, v lete spf50

Používam produkty LA roche a Nuance

barborachors
24. jan 2025

ja som 40+ a moja rutina je plet v zaklade ocistit a nakremovat. Nikto mi netipuje moj vek. Ozajstna vyziva je o vyziveni zvnutra, cize co jes a pijes a ake lieky beries, ak berieš. Všetky kremy a všetka ta chemia su totálne marketingove sprostosti a najvacsi sef koncernu hocakej značky pouziva obyčajnu vazelinu, ak vobec. To len obyčajní ľudia tomu vobec nerozumeju a daju sa ukecat na hocico. Jasne ze základ nejakej kozmetiky mozes mat ale na hladku peknu plet je treba sa starat zvnutra. Vitaminy, strava, spánok, prijem tekutin.

lartuna28
Odpoveď bola odstránená
urshullita6541
3. sep 2025

ja používam micelárnu vodu so spirulinou na odmaľovanie aj na vyčistenie, potom sérum na s hyalurónovou kyselinou a na to hydratačný gél krém, občas keď máme akoby opuchy pod očami tak si dám chladiace hydrogélové vankúšiky na stiahnutie ale všetko mám radu astrid HYDRO X∙CELL a nemenila som - mám peknú, čistú, hydratovanú pokožku a nebojujem s nejakými výkyvmi