icon

Ako si jednoducho upraviť prírodné nechty doma?

23. jan 2025

Dobrý večer, dala som dole gélové nechty, už ich proste nechcem nosiť. Nechty zničené nemám, sú v poriadku. Nie sú ani nejak extra oslabené, po 4 týždňoch mi pekne narástli, nelámu sa mi. Prosím, ako si doma jednoducho upravovať nechty? Mám ich ostrihané na rovnakú dĺžku. Lakujem si ich priesvitným lakom. Ak chcem farebné laky, treba kúpiť nejaký podklad a na to zase lak farebný, na to nejaký priesvitný alebo ako sa staráte prosím samé o prírodné nechty? Gél lak nechcem. Veľmi ďakujem.

michaella24
23. jan 2025

Ja používam tieto laky s lampou, sú jednokrokové https://www.enii-nails.sk/rocklac/ - prirodzené nechty mi neničia, držia dlhšie ako klasický lak. Odstraňuje sa jednoducho podľa postupu na ich stránke, ale mne sa väčšinou ten lak zlúpne ako taká nálepka. Po gélových nechtoch som mala svoje ako papier.

autor
23. jan 2025

@michaella24 o tomto počujem prvý krát. A to si akože jemne zbrúsiš platničku a dáš si tam len lak či ako prosím?

autor
23. jan 2025

@michaella24 A vydržia ti aspoň týždeň prosím?

barka1
23. jan 2025

Ja používam laky Sally Hansen, 2 vrstvy, na ne potom obyčajný priesvitny lak. Vydržia tych 6 dni. Dolezite je, aby dobre vyschli, nelakovat večer.

autor
23. jan 2025

@barka1 Prečo nelakovať večer ak smiem vedieť? Lebo ja si lakujem práveže večer, takže asi robím niekde chybu, že?

barka1
23. jan 2025

Pokial už nie je úplne čerstvý lak (ja moje používam aj niekolko rokov, ked už nie su úplne kvalitne), tak mi večer málo stvrdne a ráno mám na nechtoch otlaceny vankus, vlasy a tak...
Preto radsej lakujem doobeda.

autor
23. jan 2025

@barka1 Aha, tak mne sa to ešte nestalo zatiaľ. Ja práveže mám pracovnú dobu od 9-17 a keď prídem večer domov z práce tak potrebujem nalakovať, nech nemám v práci škaredé nechty. Ráno to nestíham, lebo zase vozím deti, robím desiatu do školy a podobne.

saxana000
23. jan 2025

Nechty odmastnit to je uplny zaklad potom podkladovy lak postupne farbu jednu alebo dve vrstvy dolezite je nechat kazdu ozaj poriadne zaschnut pred nanesenim dalsej. ja pouzivam aj urychlovacie kvapky quick dry od esence a na vrch este top coat ten zabrani odieraniu a prida lesk..takto urobene nechty mi vydrzia aj viac ako tyzden. Niekedy som sa v tom vyzivala folie ombre water marble crack lak peciatky ale uz ma to vobec nebavi..pred letom si spravim akuratna nohach a to mi staci.

michaella24
23. jan 2025

Nie, nič nebrúsim. Len si odmastním svoj necht. Nevydržia, tuším sľubujú 14 dní, to nie. Ale ako prvé idú ukazováky, lebo väčšinou s nimi rýpem do niečoho. V podstate, niekedy opravím len tie a ostatné nechty vydržia aj tých 14 dní. Zvyknem ich dodatočne prelakovať treťou vrstvou, nech získajú lesk. No ale 7 dní to vydrží určite. Ideálne je si dávať pri upratovaní rukavice na ruky, keď robíš s čistiacimi prostriedkami.

biba_18
24. jan 2025

to čo používa @michaella24 je tiež gel lak…

barka1
24. jan 2025

Ja lakujem v nedelu po obede.

mamina222224
26. jan 2025

Ahoj ja by som sa chcela spýtať či máte nejaké skúsenosti s umelými nechtami čo si doma same lepite či vydržia viac ako gélové alebo akrylové bola som na vekových a mala som ich jeden deň a začali sa mi lámať zlomili sa mi na Tom že som si obliekala spodné prádlo nechápem hah ale je to tak môžete mi prosím poradiť či radcej kupovať za pár centov umelé alebo dávať si robiť ďakujem za odpoveď 🥰🥰🙋

nikoleta177
26. jan 2025

@saxana000 prosím Ťa, čím si ich odmastis? Ďakujem 🙂

saxana000
26. jan 2025

@nikoleta177 odlakovacom alebo poumyvam kupelnu 🤣 hlavne si ich pred lakovanim nekremovat