icon

Ako si poradiť s vlnitými vlasmi?

30. mar 2025

Ak je tu nejaka kadernicka, alebo zena s podobnym typom vlasov, viete prosim poradit? Mam suchsie, huste a vlnite vlasy. Su nefarbene, zehlim asi raz do mesiaca. Pravidelne podstrihujem konceky, nemam znicene konceky. Raz tyzdenne umyvam, doslova vypiju do par minut olejceky aj kremy, co davam denne, v snahe zmensit ich objem. No tie vlasy si robia uplne, co sa im zachce. Strasne naberaju objem. Snivam o tom, ze si rozpustim chvost a vlasy mi normalne sklznu dolu. Moje toto nerobia, proste pomaly sa posuvaju a ostanu mi kadejako pokrutene uprostred hlavy. Ked aj nedam gumicku, ani stipec, aj tak sa skrutia do divnych tvarov. Skusila som odfotit, ako uplne od veci stoja. Tazko to aj vyzehlit, pritom pouzivam parnu zehlicku+ termoochranu, lebo oni sa po par minutach vracaju naspat. Stale si pripadam taka neupravena. Skusila som dost vela pripravkov na uhladenie, aj drahsich, ziaden waw efekt sa nestal. Keratin zvazujem, ale ze to nici vlasy..mam nadej na hladsie, poddajnejsie klzke vlasy, ci sa len zmierit s osudom?

autor
30. mar 2025
mimicka2013
30. mar 2025

Ak mas vlnite skus si nastudovat cgm...radsej vytaz z kucier/vln ako sa trapit nad rovnymi...to sa ti podari len velmi tazko

biba_18
30. mar 2025

akože máš kučeravé resp. vlnité vlasy a chceš aby si ich mala rovné? nikdy ich rovné mať nebudeš, tak ak chceš mať PEKNÉ vlasy tak sa k nim správaj ako si zaslúžia - teda sa o ne staraj ako o vlnité alebo kučeravé…
takéto vlasy vyrovnáš iba keratinom, ale to nebudú tvoje vlasy, krásne a zdravé, ale tvoje suché zafixované niečim čo im neprospieva…

0silvia0
30. mar 2025

Mam podobne vlasy, ale dlhsie. Nikdy nebudu jemne, klzuce padave... preto ich nezehlim, nedrzi mi to. Natacky mi nedrzia, kulmovanie mi nedrzi. Uz som to sem hadam aj 10x pisala, natocim si ich po kazdom umyti este vlhke na opasok a rano mam vlny. A pouzivam vela kondicioneru po umyti, ten ich ciastocne zjemni.

kat_
30. mar 2025

nepises, aky pouzivas sampon, kondicioner, masku... to je zaklad starostlivosti

columbovazena
30. mar 2025

Ahoj, neviem od kial si, ja som z Košíc a mala som podobný " problém", až jedného dňa som si našla jednu milú babu, ktorá má stránku na Facebooku, volá sa Košice - keratín terapy. Nie je to klasický keratín,. ktorý ti zničí vlasy, je to keratín z ovčej vlny, vlasy po aplikácii sú úžasné, krásne, lesklé, rovné, a na žehličku som už zabudla. Ten efekt sa po opakovanom použití predlžuje, prvýkrát mi to vydržalo cca 3 mesiace, 2x 5 mesiacov, teraz to mám 3.krat, a neviem si u, predstaviť, že by som mala svoje "staré" vlasy.
L

biba_18
30. mar 2025

@columbovazena bože, videla som tam krásnu kučeravú babu a ona si dá na to keratin 😲

autor
30. mar 2025

@kat_ pouzivam od Biolage smooth therapy celu sadu. Kupila som na zaklade recenzii, je na krepovite vlasy. Ako je fajn, mam po nom vlasy jemnejsie, ale stale odolavaju gravitacii.

autor
30. mar 2025

@columbovazena to znie super, skoda, mam to daleko, som z ba. Skusim nieco podobne pohladat. mne by inak nevadilo byt zvlnena, len keby mi vlasy smerovali dolu, ako ostatnym ludom.l, nie kade-tade do stran

autor
30. mar 2025

@0silvia0 ten opasok vyskusam, vdaka. Kolkokrat do tyzdna si zmyvas vlasy? Vydrzia ti potom par dni navlnene?

0silvia0
30. mar 2025

2x do tyzdna umyvam a vydrzia aj 3 dni, len nerozcesavat, len prstami prehrabat. A ist spat s jemne vlhkymi vlasmi

https://www.youtube.com/watch?v=zXW8XWWZi3s
biba_18
30. mar 2025

haha, pozrela som to video - baby s vlnitými vlasmi si dávajú keratin aby ich mali rovné a baby s rovnými spia s opaskom aby ich mali vlnité 😂

columbovazena
30. mar 2025

@biba_18 No vieš, ako to je, každý chce to, čo nemá 🙌

0silvia0
31. mar 2025

Ja som tuto noc spala na opasku, vlasy vyzeraju takto: