Ako si spraviť pohodlný vysoký cop?
@michaeladzurin ja nosím vysoký cop odkedy sa postavím ráno z postele až do večera, kým si do nej zas nelahnem a nič ma nešklbe. Nechápem čo myslíš. Jedine zla gumička.
Tak zavisi od gumicky,ale aj od vlasov. Ja mam tazke huste vlasy po pas,takze logicky ich vaha posobi na vlasove korienky v cope este znasobene a oslabuje ich. Nevydrzim dlho a je uplne jedno,aku gumicku mam. Aj ked najsetrnejsia je asi invisibobble.
Závisí to dosť od vlasov, aj od tvaru lebky napríklad. Ja mám vlasy hrubšie, ťažšie a hustejšie a teda je to trochu iná váha na ten cop, než má napríklad moja kamarátka s tenučkými vlasmi, ktorá taký cop nosí pravidelne. Keď si sa spravím vysoký cop, tak po pár hodinách ho musím dať dole, lebo ma tiež ťahá a bolí vlasová pokožka a následke aj hlava z neho. Jediná gumička s ktorou mi cop drží na mieste je typ invisibobble (kľdne aj lacnejšia verzia), inak mi cop klesá skoro ihneď po urobení. Ja som sa zmierila s tým, že nie je každý typ účesu pre každého. Ja napríklad nemám problém voľne nechať vlasy uschnúť a fungovať s nimi bez akýchkoľvek prípravkov, žehlenia a neviem čoho, a aj tak vyzerajú dobre. Každé vlasy majú iné výhody a nevýhody. Som za to, aby si každý prispôsobil starostlivosť o vlasy a účesy podľa toho, čo pasuje jemu, a nie čo je in, alebo čo by chceli. Lebo často to čo chceme je iné ako to čo potrebujeme.

Skús používať inú gumičku? Ja vo vysokom cope aj spím a nič ma nešklbe