icon

Ako správne čistiť pleť po make-upe?

dzt
Moderátor
14. feb 2025

Ahojte. Zdá sa mi že si nedostatočne večer vyčistim pleť (od makeupu). Používam garnier gel a potom nivea odličovacie mydlo.
Robia sa mi čierne bodky/ vyrážky na lícach a nose. Keď dlhšiu dobu makeup nemám, je to lepšie.
Ďakujem

deedol
14. feb 2025

pouzivam kozmetiku z lekarne (lrp, bioderma, cerave). a tiez zalezi od toho, aky mejkap pouzivas, mnohe upchavaju pory.

dzt
autorModerátor
14. feb 2025

@deedol samotný makeup si práve že nedavam

deedol
14. feb 2025

@dzt asi ti celkom nerozumiem. pises, ze vecer sa odlicujes, cize cez den si nalicena nejakym mejkapom. a ja pisem, ze zalezi aj od toho, co mas cely den na tvari, nielen od vecerneho cistenia.

dzt
autorModerátor
14. feb 2025

@deedol nie mejkap nie- iba korektor, puder, líčka…

ivana11155
14. feb 2025

@dzt ked nedavas makeup ale rovno puder, asi ti puder zalieza do porov.

rybiatko123
14. feb 2025

Skús si kúpiť odlicovaci olej/balzam, ktorý vmasíruješ nasucho na nalíčenu pleť, chvíľu počkaj a zmy to vodou, pripadne navlhcenym ureracikom. Potom vyčistí ešte gélom. Takto bude pleť dokonale čistá ☺️

strawberry0797
14. feb 2025

@dzt ten Garnier gel mozes pouzivat nadalej, odstrani najvacsie necistoty a mastnotu. Na docistenie je dobre nejake sensitive cistiace mlieko s vatovym alebo frote tamponikom. Ten ti tie necistoty z porov vytrie.

dzt
autorModerátor
14. feb 2025

@ivana11155 myslíš? Ako ako teda zmatniť pleť inak?

dzt
autorModerátor
14. feb 2025

@rybiatko123 dakujem 😊

dzt
autorModerátor
14. feb 2025

@strawberry0797 mám take mini uteraciky, vyskúšam. Dakujem 😊

deedol
14. feb 2025

Mejkap som myslela vseobecne ako akykolvek produkt. Skus zmenit znacku tych svojich

mila23
14. feb 2025

@dzt cize ako sa odlicujes a cistis plet vecer? najprv cistiaci gel a potom odlicovacie mlieko? pokial viem, cistiaci gel by mal byt druhy v poradi a odlicovacie mlieko prve (resp. idealne nejaky odlicovaci olej). Najprv odlicit a potom vycistit.

dzt
autorModerátor
14. feb 2025

@mila23 teraz gel a potom tuhe odličovacie mydlo

mila23
14. feb 2025

@dzt odlicovacie mydlo? to nepoznam...

lalenka33
14. feb 2025

Nepoznám odličovacie mydlo, používam olej alebo balzam, ale logicky to, čo je odličovacie ide ako prvý krok, aby odlíčilo pleť a čistiaci gél ide ako druhý krok, aby pleť dočistil .
Skús zmeniť značku púdru, ktorý používaš. Prípadne ho vymeniť za ľahký bb, cc krém. Až máš pleť so sklonom k rozšíreným pórom, mastnú a dáš si na ňu púder, tak ten ti do tých porov zalezie a upchá ich.

dzt
autorModerátor
16. feb 2025

Baby, ne nemôže to byt v zlom kreme?

sandra49
16. feb 2025

@dzt je tu skupina myslím ze recenzie na kozmetické výrobky sa vola, mne tam skvelé poradili. Naozaj sú tam baby co tomu rozumejú. Ak si aj dáš do lupy tak ti nájde kopu príspevkov kde riešia čistenie pleti a denne večerné rutiny alebo tam rovno pridaj prívesok s tvojim problémom 🙂 veľmi sú tam ochotne dievčatá.

urshullita6541
25. sep 2025

ja som to tiež tak mala, ale nechcela som mať milión prípravkov a teraz som si cez leta kúpila micelárny čistiaci gél astrid hydro x cell so spirulinou a fytoceramidmi a kyselinou hyalurónovou a pekne jemne odstráni make up a hĺbkovo vyčistí pleť a potom je taká akási napitejšia a krajšia 🙂 možno len môj pocit, ale nemám čierne bodky ani vyrážky