icon

Ako správne odličovať? Poradíme produkty a postupy

gejb
1. jan 2025

Ahojte, doteraz som používala na odlicovanie len micelarku a potom sérum a krem.
Všade čítam o 2-krokovom odlicovani. Vedeli by ste mi prosím poradiť konkrétne produkty (idealne vsetko od jednej znacky) . S kt. Ste spokojne? Nieco co nezanaša pory...Pleť mam normálnu, skôr suchú a bez akné.
Prosím aj postupnosť krokov ❤️ ďakujem.

vanilkovazmrzka
1. jan 2025

Spravne je to odlicenie + double cleansing

Odlicis sa niecim mastnym
Vycisitis plet 2x, kde kludne mozes pouzit 2x ten isty cistiaci produkt

Na odlicenie nepotrebujes nic extra, staci aj hocijaky kozmeticky olej. Alebo idealne nejaky dvojfazovy odlicovac ktory ma uz v sebe olejovu zlozku a odlici aj vodeodolny mejkap

Na vycistenie nejaky cistiaci gel, ktory pouzijes 2x, pripadne ta micelarna voda kt pouzijes 2x

lila246
1. jan 2025

ahoj, v dvojfazovom odlicovani je prvy pouzitie clenaseru na olejovej bazi, kde teda pouzivas cistiaci olej alebo balzam, druhym krokom je pouzitie niecoho na vodnej bazi, teda cistiaca pena, alebo cistiaci gel. Som spokojna, pouzivam priblizne odkedy som o tom pocula prvykrat - asi 5 rokov dozadu od zahraničnych blogeriek. Pri tom prvom kroku odstranujes makeup, maz a samozrejme aj spf, ktore si si dala rano, a v druhom kroku sa odstrania zvysne necistoty.

Co sa tyka znaciek, super za mna z osobych skusneosti su Skin1004, Anua, Klairs, Beauty of Joseon, Pyunkang Yul, Haruharu wonder aj iUnik (u tejto znacky mi vsak tiekla flasticka s cistiaicim olejom, preto som ju opakovane nezakupila). Co si vyberies zalezi asi len od tvojich financnych moznosti. Ja aktualne pouzivam cistiaci olej od Beauty of Joseon a ciastiaci penu mam od Pyunkang Yul.

lila246
1. jan 2025

ano a este som zabudla - prvy krok kde pouzivas olejovy cistic - nanasa sa na suchu plet a zmyva sa vodou, druhy krok sa robi na mokru plet a taktiez zmyjes

lasona
1. jan 2025

A hlavne micelarku vždy treba ešte zmyt z pleti, lebo vysušuje.

gejb
autor
1. jan 2025

@lila246
Nejako takto je to OK?

lila246
1. jan 2025

@gejb ja mam tu znacku rada, verim ze sadne aj tebe - všimla som si však, že máš v košíku maličké balenia - cenovo vyjdu takto odosť drahšie nez vascie balenie :/ posielam na porovnanie fotku - naľavo má ta flaštička 30ml, napravo 210ml. takze napr ta 20ml čiatiaca pena bude velmi malinká, ale inak ano, olej a pena su super