Ako správne začať s retinolom?
Ako ste začínali s retinolom? Ako často a kedy prejsť na silnejší? Je rozdiel v tom čo používa 30-40 ročná a v tom čo by som mala použiť ja keď mám 20? Ide mi hlavne o zosvetlenie a zjednotenie pleti, zmiernenie akné. Vrásky ešte moc nemám, ale myslím si, že aj ako prevencia by to mohlo fungovať.
@deedol mám kúpený 0,1%. Mal by byť zo slabších, prvé razy si to chcem ešte riediť s krémom alebo hydratačným sérom. A kedy zvysovat koncentráciu pripadne četnosť používania? Začať napríklad raz za týždeň, potom postupne 2-3x a keď dopouzivam balenie kúpiť silnejší?
Nie je na retinol už neskoro? Nespôsobuje fľaky na tvári už keď takto svieti slnko? Jasné, že bez 50 von nevyjdem, ale jar/leto radšej retinol kvôli flakom nedávam.
Vyzna sa niekto?
autorka, skus a uvidis 🙂 kludne tak ako pises. koncentraciu neviem ci vyssiu, ja mam teraz 0,1% retinal z gg a zatial vyssie nejdem
Autorka, ja som zacinala s retinalom medik8 č. 1, tak ako bolo v navode pouzitia, a ked som minula, prešla som na č.3 ,začiatok tiez postupne ako pisali . A ked miniem idem na č.6 a tak dalej.
pozri si tuto. ja som začínala s tým stredným https://eshop.natureal.sk/sk/plet/963-the-ordin...
Teraz používam A game
ale retinoly si dávam iba večer a keď sú najsilnejšie mesiace - máj-august, pre istotu nepoužívam. Alebo iba zriedka, ale bez SPF nevídem von a krémujem aj počas dňa, pre istotu
@nops a aký používaš? Ja mám od The Ordinary.
@tilly vies čo, nikde som sa nedočítala, že by to vadilo, keď si budem pleť chrániť a spf reaplikovať aj počas dna. Samozrejme nedam si ho vtedy, keď budem na dovolenke, alebo dlho na priamom slnku, ale môj bežný deň je väčšinou v interiéri
@ibatanecnica a samozrejme, že budem dávať večer.
Mne svokra strašne naložila, že nemám taká mladá používať kyselinu hyaluronovu a retinol, lebo to su látky ktoré sa používajú na vrásky a keď si ich budem dávať tak skoro, moja pleť zlenivie a urobia sa mi skôr vrásky. Už som si o tom čo to počítala, takže je mi jasne že trepe dve na tri a práveže ich budem mať neskôr.
rob to, čo ty uznáš za vhodné. Druhý nech sa stará o seba. Moja dcéra má 23 a tiež používa rôzne prípravky nakoľko má problematickú pleť a toto jej pomáha.
Však natrieš sa na suchú pleť a hotovko. stále je to len RETINAL 😀
@ibatanecnica tiež som mala Ordinary a teraz Balea. Toto mi príde také príjemnejšie na konzistenciu. A na to denný s niacinamide SPF 30
@nops môžeš mi prosím ťa poslať link na ten denný? ďakujem,
@laurita285 nemali by sa náhodou séra nanášať na vlhkú pleť?
Inak baby retinol a retinal nie je to iste.
@laurita285 nie retinol?
@ibatanecnica však retinol aj retinal je stále pomerne slabučké sérum :D
A autorka nie retinoidy nanášať na suchú pleť
@laurita285 retinal by mal byť silnejší nie?
@nops ďakujem a aký je po nanesení? Pretože má aj dosť zlé recenzie, vraj hustý, zle sa vstrebáva, mastný.
@ibatanecnica vieš čo vôbec.Aspon pre mňa je príjemný,ľahký,rýchlo sa vstrebe.Neznasam ťažké hutné krémy,mám mastnú pleť.Ale tak každému niečo iné sadne.
@nops prosim ta ako aa presne vola to serum a naozaj to ma podobne ucinky,?

skusila by som ten slabsi od geek and gorgeous na zaciatok. ja som skusila najskor od ordinary a cela som sa vysypala. g and g mi sadol, uz pouzivam ten silnejsi.