icon

Ako účinne riešiť akné na chrbte?

vierka5678
9. jan 2025

Ahojte, neviete mi prosím poradiť niečo na akné na chrbte? Už som z toho zúfala bojujem s tým od puberty, bola som aj u kožnej nechala som tam nehorazne peniaze a nepomohlo ak s tym mala niektora skusenost prosim poraďte mi :(

lilianka28
9. jan 2025

Tak keď ti nepomohla kozna, treba problém riešiť aj vnútorne.
Skús aspoň taký základ ako vylúčiť cukry, dodržiavať pitný režim, čistiace čaje ako žihľava, púpava a tiež probiotiká. Pripadne zelene potraviny (jačmeň, chlorela) nielen vnútorne, ale aj natierat. Tiež pravidelný piling. Skúsiť môžeš aj čagu.
Môže to byt aj hormonálna nerovnováha. Toto je beh na dlhu trať a naozaj len skúšať čo zaberie.

thereisabear
9. jan 2025

@vierka5678 okrem vyššie napísaného mne kedysi pomáhalo sírové mydlo, tiež sprcha každý deň (čo je asi samozrejmosť), zakaždým čisté oblečenie z prírodných materiálov a vyhnúť sa zbytočnému poteniu.

dryada_dryada
9. jan 2025

Určite odporúčam navštívit alergo imunologa - dlho som bojovala s týmto problémom a stále občas bojujem, ale je to kvôli tomu, že zjem niečo na čo som alergicka. Tiež prv dermatológicku som navštevovala, ale nakoniec bol problém inde. A histaminova intolerancia je tiež často vinníkom takýchto vyrážok. Teda aspoň u mna.

perdiem
9. jan 2025

@vierka5678 daj si vysertit stitnu zlazu, ja som mala z toho akne

vierka5678
autor
10. jan 2025

@perdiem vravela som obvodnej, no ona mi vzala krv na štítnu a vraj je to ok tak neviem

vierka5678
autor
10. jan 2025

@lilianka28 a nemáš nejaký fajn peeling? Alebo recept na domáci?

luliu
10. jan 2025

@vierka5678 kozmetička pravidelne

lilianka28
10. jan 2025

@vierka5678 Išla by som do niečoho prírodného, napr. panakeia.sk (majú aj poradňu), lnatura.sk (mávajú sezónne výrobky), alebo aj z dm alverde kozmetika.

vierka5678
autor
11. jan 2025

@lilianka28 ďakujem vám žienky všetkým za rady🥰

enoula
11. jan 2025

Acnemy mozes skúsiť pozriet, maju aj v dm.. majú aj sprchový aj cistiace, krem...