Ako upokojiť pleť a obnoviť kožnú bariéru?
Ahojte. Prosim vas, uz dlhodobo sa trapim s akne. Dospelo to do stadia, ze je velmi svrbive a palive. Mam naozaj jednoduchu rutinu, ziadne aktivne latky , nakolko vsimam, ze bariera je poskodena. Kozna mi napriek tomu predpisuje iba masticky typu skinoren, ktore mi palia pokozku. Nemate nejaku znacku/rutinu/ nieco, co by mohlo pomoct? Hlavne upokojit plet a obnovit barieru , nakolko mam cervene flaky
U endokrinologicky si bola?
Stravu si skusila upravit?
Ja som mala velky problem s akne od 10 rokov cca a plet sa mi vyliecila az po 11 rokoch s tym ze najviac mi pomohla jednoducha rutina a hlavne minimum produktov asi rok trvalo kym sa mi ta bariera obnovila
@flower333333 Tiez uz skoro pol roka drzim rutinu ze double cleanse, aloe vera gel/ lahky nekomogenny krem a je to lepsie, no pupienky sa stale objavuju a plet je zacervenana tiez
U endokrinologicky si bola?
@pribinak S cim konkretne? Ja som mala problemy v detstve so stitnou zlazou, teraz mam hodnoty ok 🙂
Stravu si skusila upravit?
@krisbar Ano drzim bezlaktozovu, snazim sa odopierat si lepok, vsetko som si takto nacitala
@flower333333 Tiez uz skoro pol roka drzim rutinu ze double cleanse, aloe vera gel/ lahky nekomogenny krem a je to lepsie, no pupienky sa stale objavuju a plet je zacervenana tiez
@anonym_autor mozno su to nevhodne produkty mne dlho trvalo najst co mi vyhovuje napr zrovna aloe vera mi uplne drazdila plet
@anonym_autor mozno su to nevhodne produkty mne dlho trvalo najst co mi vyhovuje napr zrovna aloe vera mi uplne drazdila plet
@flower333333 Hej? tak to mi je cudne, kedze 100% je prave na upokojenie. Ale chapem, je to individualne. Ja som presla tolkymi produktmi ci drahymi, lacnejsimi, velmi si sledujem zlozenie produktov , aby neboli komogenne
@anonym_autor ak je v dospelosti aknozna pleť a liečba u kožnej nepomáha, tak je dôvod na vyšetrenie u endokrinologa
@pribinak A mozem sa spytat, ze vo vseobecnosti ako sa to riesi? Nejake hormonalne odbery? Najprv cez obvodnu? Lebo endo navstevujem, tak je teda vhodne jej to spomenut?
@anonym_autor so vsetkym prestan a kup si La Roche Cicaplast krem.
@anonym_1229e9 Tiez som chcela napisat Cica krem - viacero znaciek ho ma..
@anonym_autor Tato rada pomohla synovi - gel, hydratacny krem https://www.laroche-posay.sk/effaclar/effaclar-... a cica (on ma uriage) na obnovenie bariery.. od jari do jesene aj spf
mne velmi pomohla levandulova voda od Ina, akne som mala 15rokov a toto jedine casom stoplo tie hrozne podkozne bolacky. Pouzivam stale rano aj vecer 😊
Všetko by som na tvojom mieste vyhodila. Nepoužívala týždeň nič len vodu, potom by som pridala cicaplast od lrp.
@anonym_1229e9 Pouzivala som, no viac som po nom bola vyhadzana :(
@anonym_1229e9 Tiez som chcela napisat Cica krem - viacero znaciek ho ma..
@anonym_autor Tato rada pomohla synovi - gel, hydratacny krem https://www.laroche-posay.sk/effaclar/effaclar-... a cica (on ma uriage) na obnovenie bariery.. od jari do jesene aj spf
@dadis Tento som este nemala, vyskusam. Dakujem 🙂
mne velmi pomohla levandulova voda od Ina, akne som mala 15rokov a toto jedine casom stoplo tie hrozne podkozne bolacky. Pouzivam stale rano aj vecer 😊
@anonym_229bdd Pozriem sa na to, vdaka
@anonym_229bdd Pozriem sa na to, vdaka
@anonym_autor snad ti to sadne, nezlakni sa ono sa to najskor moze zhorsit a potom to zacne pomalicky ubudat 🩷
@anonym_autor upravená strava ok, ale ako ak mas reakciu na mlieko tak bezlaktozove veci su zbytočne pretože aj tieto produkty obsahuju hormon IGF1 ktory môže spôsobovať akne, preto skusit sojove výrobky alebo uplne náhrady mlieka, ked to mas takto dlhodobo môžeš si na to davat masticky kremíky a všetko mozne ale telo treba vyliečiť z vnútra najprv
@krisbar Ano drzim bezlaktozovu, snazim sa odopierat si lepok, vsetko som si takto nacitala
@anonym_autor skús protizápalovú stravu https://etabletka.sk/protizapalova-strava-ako-s...
@anonym_autor ja som dlho bojovala s akné, double cleanse mi veľmi drazdil pleť. Umývam si pleť teraz len dove mydlom, ružovú vodu a používam 345 krem či ako sa to volá taky biely. Cistenie pleť susi celkovo, podľa mňa je double cleanse len novodobý trend
Presne mozno double cleanse je prilis agresivne pre teba. Cim cistis?
Ja mam tento:
https://ksisters.sk/en/product/pyunkang-yul-cal...
Ak mam makeup, tak najprv ide Clinique Take the day off balm, az potom cistic.
Krem LRP Toleriane creme; Za mna nie riche, nie cica, lebo tie su velmi tazke, mne nevyhovovali.
Celkovo som mala problem najst krem, co by ma nedrazdil, ale bol dost hydratujuci a nie tazky.
Dr. Althea 345 relief cream je tiez dobry, ale aj tak sa vraciam k Tolerianu.
K tomu som obcas pouzila aha/bha toner, naozaj iba malicko, raz za tyzden mozno.
Pridala som aj serum s centellou, na citlivu plet. Neviem ci nieco robi, asi ano, ale pre mna je najdolezitejsie ze mi nerozdrazdi pokozku.
Mozno aj ty to budes mat skor, ze pokozku znicenu a preto nachylnu na zapaly, a nie akne ako take.
Este sa skus aj zamerat na pripravky co nezhorsuju fungalne akne (malassezia), ci nepomoze pre pripad, ze tym trpis.
Tretinoin. Nič zo spomínaných ani iných veci mi nepomohlo.

Ja som mala velky problem s akne od 10 rokov cca a plet sa mi vyliecila az po 11 rokoch s tym ze najviac mi pomohla jednoducha rutina a hlavne minimum produktov asi rok trvalo kym sa mi ta bariera obnovila