icon

Ako vybrať BB krém vhodný pri dojčení?

jomarch
17. nov 2024

Ahojte, mozte mi prosim odporucit nejaky dobry BB krem (pripadne CC) s ktorym ste spokojne a ktory je vhodny pri dojceni? Aby som predisla nejakym narazkam - nie som nejak prehnane uzkostliva, ale viem, ze niektora kozmetika sa vyslovene neodporuca pocas tehotenstva a dojcenia. google mi moc nepomohol. dakujem a zelam peknu nedelu 🙂

kik2022
17. nov 2024

Neviem kvôli čomu by si nemohla bb krém pri dojčení. Ale kľudne by som volila nejakú prírodnú kozmetiku, ak sa bojíš. Napr Alverde

pluss
17. nov 2024

Pane a bože.... Nenašla si nič lebo je nezmysel aby si BB krém nemohla ... Ako by sa ti to dostalo do mlieka?

amonet
17. nov 2024

jedine co sa pocas tehu nemoze je retinol

lucia13022023
17. nov 2024

Počkaj.. Co?

jomarch
autor
17. nov 2024

@pluss k tvojej reakcii iba tolkoto, ale vdaka za prispevok 🙂

pluss
17. nov 2024

to je to isté ako keď na potraviny píšu "môže obsahovať......." ale však rob ako myslíš 🙂 spýtaj sa lekárky 🙂

jomarch
autor
17. nov 2024

@pluss ja som to velmi neriesila ani pocas tehotenstva, az po par mesiacoch sa ku mne dostala info, ze nie kazda kozmetika je vhodna 😂 takze iba pre to sa pytam.

domiklik
17. nov 2024

@jomarch nože sa retinol a alpha arbutin počas tehotenstva. Počas dojčenia môžeš vsetko

dota6
18. nov 2024

@jomarch chceš si to natierať aj na oblasť hrudníka? Takmer žiadna kozmetika nemá takú výnimočnú vlastnosť, aby prenikala až do tvojho krvného obehu. A pokiaľ to nebudeš natierať priamo na prsia, tak je makeup v poriadku. Nedávala by som jedine tretinoín, ale ten sa bežne nevyskytuje v kozmetike, nie je voľnopredajný a retinol a jeho ostatné formulácie sú v bežne dostupnej kozmetike v tak žalostnej koncentrácii, že často nemajú účinok ani len na pleť 🫠😁
A jasné, že každá firma sa radšej poistí zázračnou formulku o tehotných a dojčiacich ženách. Musíš sa riadiť sama sebou, zhodnotiť riziká. Ja milujem kozmetiku, počas dojčenia som už ale používala všetko, okrem retinolu.

jomarch
autor
18. nov 2024

@dota6 dakujem za konstruktivnu odpoved 🙂 vies mna postrasili aj kamosky. realne som sa tym dovtedy nezaoberala.

dota6
18. nov 2024

@jomarch najhoršie je toto desenie ľudí. Dnes sú látky v kozmetike kontrolované a naozaj pokiaľ to nebudeš dávať do dekoltu (napr. Kvôli akné) tak sa nestresuj 😇