icon

Ako vybrať štetce na mejkap a vhodné hydratačné mlieko?

1andrea111
12. nov 2023

Ahojte, viete mi poradiť dobré štetce na mejkap a ako aj kvalitné hydratačné mlieko, keďže mám citlivú pleť. Ďakujem

nicole003
12. nov 2023

@1andrea111 štetce Hakuro,drahšie ale oplatí sa investovať

zvrovs555555
12. nov 2023

Real techniques

majamat
12. nov 2023

ano,a ko baby pisu

stetce - Hakuro, Sigma, Zoevs, Real Techniques ( tieto maju aj v DM drogerke, ale nie vsetky na tiene sa mi pacia )

stetce je dobre vyskladat, podla tpho co ti vyhovuje. ja mam riadny mix a co je zaujimave, mam niekolko stetcov Jessup z aAliexpresu a su uzasne - tiez nei vsetky,a le niektore. mam taky velky set.

majamat
12. nov 2023

a mlieko chces ake? to na tvar - cistiace, ci na telo?

1andrea111
autor
12. nov 2023

@majamat hydratačné na tvár pred nanesením mejkapu

majamat
12. nov 2023

@1andrea111
su take emulzie/mlieka na tvar,a le vseobecne s amlieko vacsinou pouziva asi skor na cistenie pleti, nie na osetrenie.
po vycisteni je na tvar vhodne serum, pripadne v korejskej kozmetike suampuly. mam aj japonske lotion, ale to ani nei je mlieko, skor ma taku ciru a gelovitu kozistenciu.

flavica
14. nov 2023

ja mam taku sadu, komplet som si objednala boli tam rozne stetce a aj hubka, podla mna je to tak najlepsie 🙂 ale napriklad aj na make up mne viacej sedi stetec, hubku pouzivam len pod oci. co sa tyka toho mlieka, co si pisala, tak pozri si radsej kvalitnu podkladovu bazu 🙂

1andrea111
autor
17. nov 2023

Zdravim ešte sa vrátim k tomu čím má byť vlastne pred nanasanim mejkapu tá tvár natretá. Zvlhčovač - hydratačný krém bol mi doporučený sothys legere TH3 no neviem ho nájsť a asi bude aj dosť drahý. viete niečo podobné poradiť?

majamat
17. nov 2023

@1andrea111 rano treba osetrit plet vhodnou kozmetikou na dany typ pleti, vsoebecne pokial nemas vyslovene suchu plet, skor je vhodnejsi enieco lahsie, ale hydratacne. krem ktory si vypisala je tusim dost draha znacka. je mnoho produktov, ktore su lacnejsie a rovnako ucinne. vseobecne po umyti je dobre pouzit aj serum, potom krem a odporuca sa aj SPF. mala som uz viacero korejskych SPF a nasla som si take, kde nemusim pouzit krem. ak by som mala velmi dehydrovanu plet, potom pouzijem,a le skor gelkrem, tiez korejsky. korejska kozmetika mi vyhovuje, je lahka a rozhodne kvalitna.
mala som SPF nejakej znamej znacky, bol dlahsi a nebol dobry, mala som na tvari riadnu vrstvu, SPF z dm ich znacku, mala som nejaky, nebol najhorsi,a le tomu co mam teraz sa nevyrovna. mala som aj Neutrogena a ten mi dost pripomina korejske Biore, ale teda aj po Biore som skusila viacere korejske, ktore su lepsie. konkretnejsie - Canmake, Benton ( zeleny ), Beauty of Joseon a teraz mam uzasny Madagascar Centella SPF serum od Skin1004. je uplne lahucky.

potom je vhodne pokat par minut,a by sa to vstebalo, teda ak je na to cas.

dalej sa moze pouzit podkladova baza, ja pouzivam iba niekedy. casto vidat u youtuberiek, ako si chvalia vydrz makeupu na podkl. bazach, ale ja som robila pokus, naniesla som ju na 1/2 tvare a teda ziadnu lepsiu vydrz som nezaznamenala.
niektore su vyzivujuce, ale to nei ej nevhnutne, lebo vyzivovat ma pletovka, nie podkl. baza. niektore vyhladzujuci, vyplnajuce pory a pod. nieco to moze urobit, ale podla mna len nachvilu, ked si na to dam makeup, akoby soms i ju zotrela. ak sa da, tiez je dobre pockat po baze nez sa trosku vstrebe, zatial napr nalicit oci.
su aj rozjasnujuce bazy a tie mozu mat pekny efekt a unavenu matnu plet. zmatujuca Benefit je tiez vyborna, tato v teste uspela, ale nie vo vydrzi,a le v zmatneni. plet sa casom lesknut zacne, ale menej.
ako podklad sa da pouzit aj fixacny sprej, pod makeup nastriekat tvar.
pri mastnej pleti je dobre ju este zmatnit lahko pudrom, ale fakt lahucko,lebo by mohol makeuo urobit flaky - jemne mletym pudrom, najlepsie transparentnym na mastne miesta, tenucka vrstva. len torksu lahko stetcom poklepat

potom sa moze nanasat makeup. dobre zapracovat. menej je viac. cim hrubsia vrstva, tym sa moze viac posuvat.
makeup treba prepudrovat, ked len lahko., inak sa tiez posuva a tiez sa da potom pouzit fix sprej.
a samozrejme makeup by mal byt vhodny na prislusny typ pleti.