Ako zabrániť dennému masteniu vlasov?
Ahojte, vie niekto poradiť čo naozaj funguje aby sa vlasy tak rýchlo nemastili? Som už v štádiu že si ich musím umývať každý deň a už som zúfalá a mám pocit že sa to len zhoršuje. Len pre upresnenie, mám už po 30tke, nestravujem sa mastnými jedlami, nepoužívam žiadne prípravky na vlasy okrem šampónu ktorý je bylinný a bez sulfátov a silikónov. Takže nie je to stravou, ani pubertou, ani prípravkami. Vie niekto poradiť či sa s tým dá niečo robiť alebo sa musím zmieriť s každodenným umývaním hlavy? A prosím neraďte mi že sa mi mastia preto lebo tak často umyvam, ja som si ich každý deň nezačala umývať z nudy...skúsila som už aj no poo metódou čiže metódu umývania bez šampónu, vydržala som to 2 mesiace dúfajúc že sa mi obnoví vlasová pokožka a nebudú sa tak mastiť, ale ani to nepomohlo.
U kožnej si bola?
@kirsten_45 suchy sampon.
Manzel to riesi na koznom, doatal radu na 2 sampony, ak to nepomoze, pojde sa na nejake dalsie veci.
Predtym, co bol u koznej, mu povedala, ze ma byt rad, ze ma dost testosteronu. Jeho problem vobec neriesila.
Este mu tato nova odporucila doplnat selen, zinok, C vitamin, A a E vitamin. Sampony Ducray Sabal, su 2, tak oba na striedacku.
Ale.muz a zena je asi kusok ine, ale fakt mozes mat hormonalny problem. Isla by som si dat spravit hormonalby profil, testosteron, androgeny.
Keď si s tým nemala problém a zrazu máš,tak to bude asi niečím,čo sa zmenilo napríklad stravou, hormóny. A áno,čím častejšie umývaš,tým viac sa vlas mastí. Skús aj ten suchý šampón,alebo dakedy mi moja starká radila umývať vlasy v žíhlavovej vode. Vlasová pokožka sa musí aj upokojiť, preto čím viac sa s vlasmi manipuluje,tým viac ich to zaťažuje. Aj ak nosíš pokrývky hlavy,buď čiapky, šiltovky, klobúky,tiež to vlasom škodí.
Tak u mna presne zaucinkovalo to co nechces pocut - neumyvat tak casto. Len ono si tie vlasy musia zvyknut a nie kazdy to vydrzi, to je jediny problem. Ja som bola mesiac v nemocnici, potom som bola dalsie 3 mesiace doma, vlasy boli fakt to posledne co ma zaujimalo, ale necakanym bonusom bolo, ze kedze som si ich umyvala menej casto ako predtym, prestali sa tak rychlo mastit. Naozaj. A zostala som pri tom uz.
@anonym_21f907 ďakujem za komentár. Ako som písala vydržala som to dva mesiace. Vlasy som len raz za čas zmyla teplou vodou, nezmenilo sa nič
Manzel to riesi na koznom, doatal radu na 2 sampony, ak to nepomoze, pojde sa na nejake dalsie veci.
Predtym, co bol u koznej, mu povedala, ze ma byt rad, ze ma dost testosteronu. Jeho problem vobec neriesila.
Este mu tato nova odporucila doplnat selen, zinok, C vitamin, A a E vitamin. Sampony Ducray Sabal, su 2, tak oba na striedacku.
Ale.muz a zena je asi kusok ine, ale fakt mozes mat hormonalny problem. Isla by som si dat spravit hormonalby profil, testosteron, androgeny.
@nevenka nemám žiaden hormonálnu problém, to mám vyšetrené. Ale vďaka za komentár 🙂
@kirsten_45 suchy sampon.
@domkakvet vďaka používam občas ale aj z toho má svrbí hlava takže veľmi málo
@domkakvet vďaka používam občas ale aj z toho má svrbí hlava takže veľmi málo
@kirsten_45 ja umývam o deň. A nepomohlo nič. Atiez som bola dlhšie PN, kedy sa hlavu ani nedalo umývať, táže ako tak raz za týždeň. Mesiac. Výsledok. Nič.
Takže som sa zmierila, umývam obden, neriešim. Teším sa ze ich mám 😉
Ak máš taký typ vlasov/vlasovej pokožky, nepomôže nič. Mne sa akurát kúsok menej mastili v tehotenstve. Toť vše. Ja si však najmä v strese chodím rukami do vlasov, takže aj preto sa asi viac mastia. Paradoxne na zvyšku tela mám suchú pokožku, na tvári extrémne suchú.
@kirsten_45 mne pomaha (trochu) dvojite umyvanie (ako v kadernictve, umyt samponom dvakrat). Potom nastriekat volumizing sprej. Na druhy den suchy sampon ked niekam idem, inak nechavam tak.
Nejde len o pokozku, ale aj o vlasy. Mam ich jemne, hebke, vsetok maz ostava na nich, nic "nevsiakne".
Ma to aj,vyhody, same rychlo uschnu, s fenom som do 2 minut hotova. Ale na dlhe vlasy som zabudla tak v 15, to sa uz nedalo znasat.
Vyskúšaj dechtový šampon s ichtamolom ;)
@kirsten_45
Mala som rovnaky problem.Na pokozke hlavy mas poriadnu vrstvu mazu,ktora sa nezmyje pri beznom umyvani vlasov.Poskrabaj sa a uvidis kolko mazu budes mat za nechtom...Na to mi velmi pomohol vlasovy peeling,ten odstrani postupne ten maz.A suchy sampon.Ked ta svrbi hlava tak skus sensitive,bez parfumu.
jediná vec kt. funguje je neumývať často a to dlhodobo, trvaloo to asi 6-8 mes kym som videla efekt a teraz mi staci 2 x do týždna plus sychý šampon
Mne pomaha zalakovat (neprehanat) ,predĺži mi to o den . Ja som mastná odkedy si pamätám, tvar, vlasy ,chrbat ,hruď, plus este ked si vlasy stale chytám, tak ak si nezalakujem ,do vecera mam mastné vlasy. Ten lak trocha vysusi. Umývam si vlasy podla toho ako idem do prace ,alebo medzi ludi, niekedy kazdy den, obden alebo na 3.den.

Tak u mna presne zaucinkovalo to co nechces pocut - neumyvat tak casto. Len ono si tie vlasy musia zvyknut a nie kazdy to vydrzi, to je jediny problem. Ja som bola mesiac v nemocnici, potom som bola dalsie 3 mesiace doma, vlasy boli fakt to posledne co ma zaujimalo, ale necakanym bonusom bolo, ze kedze som si ich umyvala menej casto ako predtym, prestali sa tak rychlo mastit. Naozaj. A zostala som pri tom uz.