icon

Ako začať s líčením a vybrať správny make-up?

Včera o 21:11

Kočky co sa viete pekne nalíčiť poraďte mi prosím. Ja som asi že úplný podivín, ale ja sa absolútne nelíčim, chcela by som sa, ale to neviem. Ja si neviem kúpiť ani makeup. Neviem ako ho vyskúšať aby mi sadol na tvár. Krk a tvár mám svetlejšiu pokožku ako telo. A nejako to neviem doladiť aby som sa trafila do odtieňa. Niekedy dávno v mojich pubertálnych rokoch som používala makeup, ale to neviem ci som bola slepá - teraz keď sa vidím na fotkách ako som mala tvár tmavšiu ako telo 🤦‍♀️ neskôr som sa prestala úplne ličiť, no teraz už mám viac rokov, nejaké vrásky, nejaké kruhy pod očami, dosť mi to začína vadiť, tak by som sa chcela vedieť nejako upraviť aby som sa sama pre seba cítila dobre. Ale ako na to? Ako vybrať makeup, aké značky sú dobré? Kde ich kupujete?

anonym_ed8916
Včera o 21:31

@anonym_autor existuje niečo také ako kurz líčenia. Je to na par hodín, základy ta tam naučia. No a kozmetika sadne každému iná. Treba vedieť akú máš pleť, či mastnú, suchú, zmiešanu, citlivú. S týmto ti zasa poradí kozmetička a tiež s tým akú kozmetiku používať. Ako a kedy, si vieš aj sama naštudovať. Základ je o pleť sa starať, lebo na suchej, aknoznej, nezdravej, vráskavej pleti ani ten make up tak dobre nevyzerá. Čize začala by som odtiaľ.