icon

Ako začať s niche parfumami?

24. feb 2025

Ahojte, nosim rada dizajnersky parfumy (klasika Lancome, Prada, Marc Jacobs, Chloe...) no chcela by som to posunut dalej - niche parfemy. Uprimne som vsak z toho overwhelmed - netusim cim zacat, co by sa mi pacilo, hlavne tam su uz cenovky dost na inom leveli - kupujete vzorky laebo chodite ovoniavat do kamennych predajnoi (/pokial v takych su)? Vsetky prispevky si s radosotu precitam a s laskou prijimem vase tipy!

luccija
24. feb 2025

Kupujem si vzorky...naposledy mi tu niekto poradil muschio.sk majú fajn vyber

eternity24
24. feb 2025

Nečakaj od toho veľa. Ja som strašne tuzila po Byredo La tulip, nastastie ma osvietilo a obj som si najprv vzorky. Cena astronomická , vydrž žiadna. Takže ano, určite najprv skúšaj vzorky.

jamimo
24. feb 2025

vzorky sa dajú objednať aj tu, niet nad vyskúšanie.
https://www.muschio.sk/
So mnou musí vôňa pracovať, meniť sa, zaliezť pod kožu... Ja milujem rôzne vône, no moje top sú (zatiaľ)
Armani Privé - Bleu Turquoise, Magenta Tanzanite
Amouage - Guidance- výdrž brutálna, stačí 1 strek
Amouage - Enclave, detto
Atelier des Ors- Rouge Saray, magická, opojná, výdrž super, neobťažuje
Sklamal ma výdržou napríklad Tom Ford, alebo Alex Simone- Aprés Vous, Bvlgari rada Le Gemme ohúri na prvú večer po sprche, ale ráno necítim nič.
Napr. Bottega Veneta - Bottega Veneta nie je niche vôňa, kvalitou však ako niche, má brutálnu výdrž - ale už sa nevyrába, mám v zásobe 😉
Cartier - Absolut detto. Vie prekvapiť aj nie niche vôňa, len musí sadnúť tvojmu nosu a pokožke💗

biba_18
24. feb 2025

ja som sa k nim dostala intuitívne - má to dobrú recenziu? kúpim ... mám napr 2 molekuly a ja sa ich neviem dovoňať ... 😍

jamimo
24. feb 2025

@eternity24 súhlasím. Mám Jo Malone- Wood Sage & Sea Salt a výdrž slabá, ale vonia pekne

moonlight1210
25. feb 2025

Ja som sa presunula na jednozlozkove (monoparfumy), resp. s minimom vrstvenych ingrediencii. Riadim sa odporucaniami tych influencerov, co su do parfumov blazni, lebo tu vonu popisu (takze mam cca predstavu, ci to chcem skusit), ale kupujem najprv vzorky.

Nevyhodou je, ze ak nedokazes citit danu jedinu zlozku, tak mas pocit, ze to nevonia, alebo len slabo, alebo ze to rychlo vyprchalo. Vyhni sa tomu, ze to budes doplnat dalsimi strekmi, lebo presne to zazijes s ludmi. Niektori sa za tebou otocia, ako dobre vonias, ini si myslia, ze nemas na sebe ziadnu vonu. Necitia ju. Ale ti, co ju citia, budu citit to, ze si to prehnala, ked budes v pokuseni ju doplnat.

Ak chces vonu udrzat “cistu” (ako vo flaske, na testovacom papieriku), tak ju davaj iba na oblecenie (nie pod pazuchy!), konceky vlasov, … Ak chces zistit, ako bude vonat s tvojim ph, tak si ju daj na telo.
Ak ti rychlo vyprchava, skus trik s trosickou cistej vazeliny v miestach, kde das strek (zapastie, laktova jamka,…). Na suchej pokozke, ci viac kyslom ph parfumy vyprchaju skor.
Alebo potom vrstvit cez telove mlieka a pod. (ak to vyrobca ponuka).

ivanabat
25. feb 2025

@eternity24 zrovna tento parfém na mne vydrží dlhooo, ale Blanche od nich nula bodov.
Inak ja riešim tiež vzorky, ingredients-store.com majú super výber.

lagatta7
25. feb 2025

Neviem odkial si ,napríklad v Ba su 3 niche predajne. Mam ich vsetky pochodene, mozes tam prist ovonat v pohode co ta zaujíma. Pripadne Vieden tam je kopec obchodov.