icon

Ako zlepšiť stav popraskaných chodidiel?

30. okt 2025

Ahojte, nemá tu niekto podobnú skúsenosť so skleneným pilníkom na päty? Pred rokom som si pre super recenzie kúpila pilník , po prvom použití to bolo ešte ok. Päty pekne mäkké, ale aj citlivejšie, aj keď som sa snažila neprehnať to s pilovaním. No časom som začala mať stále hrubšiu a hrubšiu, popraskanú kožu aj keď som používala krém s ureou na zmäkčenie. Teraz už ani ten pilník nezaberá, koža popraskaná, suchá 🤦🏻‍♀️Pomohol vám nejaký prípravok na domáce použitie, alebo to záchrani len návšteva pedikérky?Ďakujem za každý tip.

sissy27
30. okt 2025

@anonym_autor u mňa perfektne funguje toto combo:
pilník na päty https://www.dm.at/balea-hornhautentferner-feile...
krém na päty https://www.dm.at/balea-fusscreme-urea-p4066447...
2-3x do týždňa si na sucho opilníkujem chodidlá a na noc natriem.

biba_18
30. okt 2025

zakaždým keď som vo vani si robím peeling takým peelingovým mydlom na nohy - plus krém ale to len výnimočne keď mám suché. občaš (raz za rok) to prejdem pilnikom keď mám pocit že to mydlo úplne nepomohlo. úplne zhrubnutú kožu som nikdy nemala a popraskanú už vôbec. takže neviem či je to starostlivosťou alebo aj inými faktormi 🤨 ja tomu fakt extra neublížim…
teraz som mala 6 týždňov nohu v sadre - koža suchá a šúpala sa mi, spravila som 1 kúpeľ, prepeelingovala som, spodok chodidla som prešla nasucho pilníkom, nakrémovala - a nožka jak nová…

biba_18
30. okt 2025

inak ten kúpeľ na nohy - neviem aké sú možnosti v drogériách - ja som mala ešte z avonu a ten je úplne že super…
takže tebe by som odporúčala kombo kúpeľ, peelingové mydlo, pilník a krém…

anonym_520610
30. okt 2025

@anonym_autor Ja len doplním, že keď si nakrémuješ nohy, tak si navleč na nohy zhruba na hodinku tzv. silikónové päty, alebo aspoň mikrotenový sačok.

anonym_8e696b
30. okt 2025

@anonym_autor Na začiatok exfoliačné ponožky (v dmke je viacero dobrých druhov) a potom pravidelne pilník/pemza + krém/vazelína a na to ponožky. Ale tými exfo ponožkami by som určite začala v tvojom prípade 🙂

thereisabear
30. okt 2025

Pilník a Keralan alebo vazelína.

nikha2809
30. okt 2025

Nie, nic mi nepomohlo.Roky som sa babrala s pilnikovanim, mastením a aj tak tie nohy ani zďaleka nevyzerali tak, ako ked som začala pravidelne chodiť na pedikuru

ivangeline
30. okt 2025

Príčina môže byť aj v obezite. Pri každom pôrode mám otrasné chodidlá... a potom ako schudnem, tak stačí peeling pravidelne a vyzerajú pekne.

e3v3a3
30. okt 2025

@anonym_autor určite mast keralan

3petka
30. okt 2025

@anonym_autor u mňa veľmi pomohli tieto ponožky. Eveline Cosmetics
Foot Care Med. Objednávam vždy z notina. Doslova sa mi koža zlúpala z nohy ale pekne. Použila som s nejakým rozostupom 3 krát a super. Nedávala som len na Pätu ale prestriedala aj na zvyšok chodidla.

domka222
30. okt 2025

Obyčajná vazelína

majka2959
30. okt 2025

@anonym_autor Po kúpeli nôh použiť pemzu, potom natrieť vnútornou kôrou už vymačkaného citróna, po zaschnutí natrieť indulónou. Lacné a pritom účinné.

autor
30. okt 2025

@anonym_autor ďakujem pekne každej za tip a radu, poskúšam a snáď niečo zaberie. Ak nie, tak smer pedikúra 🤷🏻‍♀️

elz1920
30. okt 2025

Na zjemnenie kúpem v sóde bikarbóne, soli. Stačí kuchynská. Natieram propolisovou masťou, aj ozalin je dobrý, aj krémy z DM s ureou. Takisto modrá indulona.

krasneleto
30. okt 2025

vazelina je iba okluzant... sama o sebe je nefunkcna na taky stav ako opisujes.... v dm maju teraz penu s ureo... tu mozes fixnut vazelinou.. inak vazelina nema pre teba ziaden vyznam... odporucam pravidelne navstevy pedikury, a stav sa moze vyrazne zlepsit...

monro
31. okt 2025

Mne veľmi pomohlo pravidelné pilníkovanie elektrickým pilníkom, následné premasťovanie a každý týždeň maska na nohy. Mávala som veľmi tvrdé a popraskané päty.