icon

Ako zmäkčiť stvrdnuté silikónové bezpečnostné zapadky na náušniciach?

29. okt 2025

Stala sa mi taka vec. Nosim nausnice non stop od cca Maja tohto roku. Mala som na nich zozadu silikonove zapadky a nedavno som si chcela dat nausnice dole a zistila som, ze tie zapadky stvrdli a nie a nie s nimi pohnut.
Pozrela som rady na nete a nic nepomaha, mala som hlavu v horucej vode aby zmakli, olejovala som a nic ani cuk. Nejake rady? Prosim?

viestta
29. okt 2025

@anonym_autor ist do zlatnicstva, stare vyberu, kupis nove. Na to aby zmakli by si ich musela natriet silikonovym olejom na silikon, ale ten nesmie ist na kozu a ked si tam napatlala nejaky iny olej, tak uz by aj tak nepomohol

autor
29. okt 2025
@viestta

@anonym_autor ist do zlatnicstva, stare vyberu, kupis nove. Na to aby zmakli by si ich musela natriet silikonovym olejom na silikon, ale ten nesmie ist na kozu a ked si tam napatlala nejaky iny olej, tak uz by aj tak nepomohol

@viestta len kuchynsky klasicky, nic speci. Och no nic asi musim najst zlatnictvo 🫣

done
29. okt 2025
@anonym_autor

@viestta len kuchynsky klasicky, nic speci. Och no nic asi musim najst zlatnictvo 🫣

@anonym_autor olej zotries alkoholom a potom skus glycerin, moze ist aj na pokozku, je beznou sucastou kozmetickych vyrobkov.

autor
31. okt 2025
@done

@anonym_autor olej zotries alkoholom a potom skus glycerin, moze ist aj na pokozku, je beznou sucastou kozmetickych vyrobkov.

@done no skusim (neviem kedy sa dostanem do zltnictva), uz teraz je asi kazda rada dobra, dakujem 😂