icon

Ako zvládať údržbu prirodzených nechtov pod gélovými?

papaya1234
19. sep 2025

Ahojte, toto bude veľmi bizarná otázka, tak sa pripravte :D
Prvýkrát v živote mám gélové nechty tak, že rozmýšľam, že namiesto toho, aby som ich dala dole, nechala by som si len doplniť gel lak. Vždy predtým som ich mala len na nejakú akciu a potom ich nechala odrásť a odstrihla.

Neviem ale ako to funguje. Poznám ženy, čo si dávajú nové nechty stále dokola. Nikdy nemajú svoje prirodzené. Nechápem potom ale kedy si strihajú svoje, ktoré im rastú pod tými nalepenými predĺženými.

Mne osobne strašne rýchlo rastú nechty, takže ich mám po troch týždňoch odrastené o pol centimetra, možno aj viac. Tým pádom mi aj strašne vidieť zospodu moje nechty a rozmýšľam, ako ich ostrihať, ak by som si dala zbrúsiť vrchný lak a nechala rovnaký tvar len zmeniť dizajn.

minenkaa
19. sep 2025

Vsak chodia na nechty kazde dva tyzdne a manikerka im ich skráti

anonym_647663
19. sep 2025

Na nechty sa chodi kazdych 14 max 28dni, zalezi od toho ako rychlo sa robia odrasty a pocas toho ako stare da manikerka dole a nalepi nove aj ostriha.

anavixy
19. sep 2025

Co prosim?? Ved ked ti rastu rychlo, tak budes chodit castejsie na nechty, kazde 3t napriklad. Tam ti gelom doplni odrast a zbrusi z dlzky - tym padom skrati aj tvoje nechty. Neviem si predstavit ako inak si to ty mozes predstavovat…

huxy
19. sep 2025

@papaya1234 no ja neviem, ale ja keď si aj dám robiť gelové nechty, vždy len na svoje vlastné, nikdy nie umelé

Ale aj tie, co majú umelé, tak časom vyrastú a už majú tiez svoje pod gelom. A na čo by ich strihali? Vsak v salóne im ich upravia, skrátia 🤷🏼‍♀️ zaujímava otázka

marhulka13
19. sep 2025

@papaya1234 ako mi dorastu, tak potom mi ich poťahuje iba akrylom na moje. Nemám už nalepené umele

lindous
19. sep 2025

Presne ako píšu baby, časom dorástli a teraz už mám gélové na mojich, nový umelý sa lepí, iba ak sa mi niektorý zlomí... pri dorábke mi to vždy aj zdola prebrúsi, aby to tam nebolo škaredé...

biba_18
19. sep 2025

práveže je lepšie ak máš svoje nechty pod gelom - to čo ti teraz vidno a verím že sa ti nepáči, tak už o 2 mesiace bude pekné a nebude ti to už vidno…

sissy27
19. sep 2025

@papaya1234 no logicky nestrihaju, to akoby si si chcela ostrihat nechty ked mas ruky v rukaviciach, tie nechty su pod gelom / akrylom. S gelovymi / akrylovymi nechtami proste ides k manikerke a ta zbrusi komplet gel / akryl, upravi tvoje nechtove lozko, kozicky a nanesie novy material.

anonym_c71397
20. sep 2025

Mám modelulovaný gél cez šablónu na vlastný necht, čiže pekne mi pod tým rastie môj necht. Žiadny tip apd. Ja na nechty chodím každé 4 týždne, vydržím aj 5 niekedy. Keď sa pozrieš na vnútornú stranu, mám tam už svoje nechty prirodzené. Žiadnu údržbu nerobím. Mám iba olej na nechtové lôžko. A mám inak doma lampu a lesklý top coat a tak po 3 týždňoch si dávam novú vrstvu.

benit
20. sep 2025

Ja mam len gel na vlastnych. Teraz sa mi jeden zlomil a dorobila mi ho, vyzera ako moj. Ziadne umele typy.