Ako zvládnuť suchú a aknóznu pleť?
Poslednú dobu mám extrémne dehydratovanu aknoznu pleť. Pijem dosť vody a neviem z čoho to mám. Viete niečo poradiť
Neviem v akom štádiu to máš, ale mne veľmi pomohla na pleť kórejská kozmetika beauty od joseon. Tiež som mala veľa vyrážok , teraz už nemám skoro žiadne. Max pred menštruáciou sa trochu vychádžem. Používam tu radu so ženštenom. Ale ak to máš už v nejakom extrémnom štádiu, tak by som riešila kožné + možno Alergologiu. Môžeš to mať aj z potravín
hydratovat. vrstvit. Mala som taketo okolo 30-35ky.. najma v zime katastrofa. Hydraphase gelovy od LRP, Squalane olej, odlicovac olejovy - gelovy, a cosrx good morning cleanser. K tomu serum od Ordinary - Amino acids, a niekedy aj ine Treba si zhodnotit co mas za kozmetiku, kde sa pohybujes, a aky mas presne rpoblem a skusat... pozriet nejake videa na FB, precitat.. vzorky zohnat ak sa da. Zbytocne ti napiseme xy druhov kozmetiky, kazdy sme iny 🙂)
Zhydratovat. Neviem, co používaš, ale načas by som sa vyhla aktívnym latkam. Moja SOS rutina:
1, odlicovaxi balzam + čistiaci gél od g&g
2, hydratačné sérum s probiotikami skin1004
3,hydratacny krém /cica krem
4, ráno spf
Občas korejska sheet masku. Prípadne 7skin metódu, kedy 7 krát navrstvis nejakú hydratačnu záležitosť, napr ja používať sérum od hada labo so 7 molekulami kyseliny hyaluronova.
Na noc krem La Roche Cicaplast. Cez den, ked ides von, mastny krem ako ochrana proti chladu/mrazu - napr. tmavozelena Weleda Skin food. Aj ked je mastny, dobre na nom drzi aj makeup. Vecer zmyt gelom Garnier Pure Active a docistit akymkolvek sensitive plet.mliekom.

Akú kozmetiku používaš?