icon

Ako zvládnuť tlak na dokonalý vzhľad v dnešnej dobe?

2. nov 2023

Ahojte, som žena viac pekná ako škaredá, viac pri tele ako by som chcela, ale šťastná v rodinnom živote, poviem vám ako je, už mám nervy z toho v akej dobe žijem v zmysle slova, že ma nebaví každý deň ladiť novy styling-ale robím to, lebo keď idem po meste mam pocit ze som na módnej prehliadke, nebaví ma každý deň si robiť make up, no robím to, aby som bola atraktívnejšie, pohybujem sa v spoločnosti mnohých ľudí musím byť reprezentatívna, no už mám pocit ze sa to až preháňa, všetko dokonalé tip top, som z toho v strese....viem ze niektoré ženy to až baví, aj ja rada kúpim nové pekne kúsky do šatníka, no mam pocit ze je to už "náboženstvo "...ja som najradšej doma v teplákoch nenamalovana a kopem si v záhra
de ....pociťujem to už ako stres ráno sa vychytat aby som bola ako z časopisu, deti škola skolka....uvedomujem si ze robím niečo nasilu, zle...no vidím ze keď sa upravím mam oveľa viac prác.prilezitosti, neviem nájsť takú strednú cestu.....ked vidím ako stačilo byť upravený pred napr. 20 timi rokmi a teraz, mám len ja taky pocit?

Strana
z2
trgypadl
2. nov 2023

Mam pocit, ze Ta to nejak prevalcovalo

viestta
2. nov 2023

Ty sama si musis stanovit akym tlakom okolia sa nechas prevalcovat. Na toto nie je ziadan zakon a normu si stanovi kazdy sam. Rob tak aby si sa ty citila dobre a nie aby si vyhovela tym okolo.

dadis
2. nov 2023

Ja sa upravujem z dovodu, ze sa tak citim lepsie. Necitim tlak z vonku. Ked nemam naladu, idem do prace len dzinsoch, mikine a bez make-upu. Mam 42 rokov - nemam potrebu riesit starnutie - nemam botox, vyplne, nite 😀.. tiez mam priemernu postavu, nie som stihla, no ani nadvahu nemam. Rada si obliekam pekne sukne, saty - ale to len ked idem do prace, navstevu, do kostola 🙂.

lindous
2. nov 2023

Tie nároky na seba kladieš iba ty a dokážem pochopiť z čoho tento pocit pramení, no je to hlavne tvoj pocit a okolie to naozaj nezaujíma a vníma ťa úplne inými očami ako sa vnímaš ty... príklad - dlho som mala problém s tým ísť do práce nenamaľovaná, lebo som mala v puberte veľké problémy s pleťou a nejak to vo mne zostalo zakorenené...keď som to prvýkrát spravila a hovorím to kolegyni, že dnes som takto vystúpila zo svojej konfortnej zóny, ona mi na to povedala, že ani by si nevšimla... ostatným si jednoducho ukradnutá, ale v dobrom slova zmysle.... a teda neviem po akých uliciach chodíš, ja som z BA, ale nemám pocit, že by som bola na módnej prehliadke, stretávam ľudí vo vyťahaných teplákoch aj nahodených ako na párty a nad každým z nich prestanem rozmýšľať v sekunde ako okolo nich prejdem...

sona272
2. nov 2023

Prečo sa prispôsobovať druhým ?
Máš byť šťastná tak ako si prirodzená. Ideš sama proti sebe.
Neopúšťaj svoje vnútro a nehraj to na niečo

dadka128
2. nov 2023

Nechapem .. ty to robíš pre svoje okolie ? Nuti ta niekto do toho ? A načo?
Keď sa chcem upravit robim to pre seba nie pte druhych, ked sa nechcem idem von aj do obchodu s drdolom na hlavne a nenamalovana .. ansolutne si nerobim s tymto hlavu... a ak ta niekto nuti, tak ic od takych ludi prec

zuzidr
2. nov 2023

tak jedna vec, čo robíš pre seba a druhá vec čo od teba " vyžaduje okolie" a spoločnosť v ktorej sa pohybuješ...ked sa cítiš výborne bez make up, a v teplákoch je fajn, to asi všetky, ale neviem si predstaviť prísť do officu neupravená, oblečena " len pohodlne a pod....ale skús, možno prvý krát ked prídeš nenamalovať, sa ťa spýtajú čo ti je po mesiaci si nikto ani nevšimne...nedávno tu bola otázka o topánkach, ktorá koľko má...boli tam ženy čo písali že derú jedny topánky viac rokov, a boli ženy čo majú desiatky topánok...záleží od pozície, postavenia...neviem si predstaviť že by som chodila do officu, na porady, na stretnutia v jedných 8ročných topánkach, ktoré mám ku všetkému,....ked máš pocit, že si to môžeš dovoliť a tak to tak rob....ja napr. mám nadváhu a preto sa rada primalujem, dám si spraviť nechty, pekne sa oblečiem, a pod....

zuzidr
2. nov 2023

a ešte dodám, že veľa robí úsmev, a celkove vyžarovanie ženy....môže byť žena upravená a nahodená, ale ked príde zdutá, zhrbená, tak ju kľudne zatieni tuctová žena príjemná, s úsmevom a s nadváhou...

ahhola
2. nov 2023

Véd aj tu to čítaš denne, keď chlap zakáša, tak ty chod na vlasy, na obočie, na nechty.... Akoby bola jedna šablóna na obočie ako orangutan, pazure, ze sa zamýšľas ako si utrie..., vlasy najlepšie pridane, z Ázie a gamby ze sa ti spodná ťahá k zemi...
Alebo to tu píšu tie kadernícky, nechtarky a obociarky😃
V 80.bola Burda a to bol jediný diktát módy. 👠👔👜

januska12323
2. nov 2023

Neviem kde sa to v tebe berie, ja žiadny taký nátlak necítim. Po svete chodím bez mejkapu, vlasy v cope, mikina a džeginsy a necítim sa o nič menej ako namaľované poupravované slečny v oblečení za desiatky eur.

babulkomale
2. nov 2023

😃😃😃😃😃😃😃 ta "doba" je len v tvojej hlave.

veselo_neveselo
2. nov 2023

Tak nepises, preco musis byt reprezentativna, ale aj keby si musela byt, tak jemny makeup, ciste vlasy a jednoduche oblecenie staci. Nemusis byt za modnu ikonu, aby si bola reprezentativna.
Mozno staci len zlavit z narokov v tvojej hlave a uvidis, ze to pojde.

h2
2. nov 2023

Nepreháňaš to tak trochu? Tlačí na teba niekto kvôli vzhľadu? Z úpravy tváre a vlasov ráno si sprav rutinu, budeš to potom brať, ako normálnu vec, ako umývanie zubov. Netreba vymýšľať každý deň nový make up, iný účes... drž sa toho, čo máš overené. Oblečenie si nachystaj už večer, potom z toho ráno nebudeš mať stres.

miadi
2. nov 2023

To bude asi len v tvojej hlave. Mne trva 5 minut dat si ruz linku atd obliect sa. Mozno niekde v LA je taky tlak ze zeny musia byt tip top. Vselijak chodia zeny dnes . Minule som sedela v deckom centre a rovno oproti Mne stala mama v leginach ktore mala zaryte v pukani az som skoro klitoris videla 🫣camel toe . V teplakoch Snad nechces is do prace ? Pokial nerobis v poli.. nemam pocit ze pred 20r to bolo nejak mega ine. Praveze v minulosti na tom ovela viac zalezalo co si clovek da na seba boli prisnejsie pravidla etikety Chlapi nesli do restik v teniskach sortkach ale v dress shoes a nohaviciach atd . Skor si len nespokojna zo sebou a trochu leniva udrziavat standard ktory od seba vyzaduješ. Ten kompromis Musis najst v sebe.

kitycat
2. nov 2023

Ukludni sa, rychly make up, vlasy do elegantneho uzla a v satniku niekolko kombinocatelnych kuskov.

Ak robis s ludmi, tak treba aj nejako vyzerat a je rozdiel medzi bankarom a predavacom...ty asi v mikine do prace nechodis ako ti to tu vyssie navrhuje

Mozes skusit permanentny make up?

barborachors
2. nov 2023

Tiez mi tvoj problém príde vyhroteny - tu v BA môžeš chodit ako chceš, nikto nerieši, necumi, tu ta maju na háku doslova. Skor mi pride ze v menších mestach sa ženy paradia, aj keď idú do teska po zemaky, nahodene a vycesane, co mi pripadá uz smiešne. A tiez si myslím že mas od seba nároky, ktoré vekom uz nechceš akoby spĺňať, skor to riesis zo zvyku, ako z potešenia. Alebo moc sledujes instagramy a podsuva sa ti akasi šablóna do podvedomia, ak ano, s týmto pracuj.

ahhola
2. nov 2023

A ešte je taka nespravodlivosť, ze niekto vyzerá fajn a nemusí sa o to vôbec snažiť a iný minie tisíce a moc si nepomoze😂😅

babulkomale
2. nov 2023

V osemdesiatych rokoch by si si musela natacat vlasy, lakovat, chodit na trvalu, nosit pekne saty alebo kostymy, pred 100 rokmi by si musela mat komornu, aby ta obliekala, tak to bolo komplikovane.
V tridsiatych rokoch robit procedury s mihalnicami a obocim.
V inych obdobiach bolo treba skrobit, zehlit, komplikovane vselico vypchavat a aranzovat.
Nepoznam lahsiu dobu na obliekanie ako teraz, snad este pravek, akurat vtedy si si musela bedrovu zasterku najprv ulovit, takze zasa komplikacia.
Teraz mozeme nosit denne ciste vonave oblecko.bez zehlenia skladov a cipiek.
Nadhera.

deti95060810
2. nov 2023

pred 20 rokmi ti to prišlo jednoduchšie? si len myslíš, úplne to isté....
snáď si mala mladšiu pleť tak preto menej " makeupu" stačilo.

nafka0483
2. nov 2023

@ahhola Ist na vlasy, obocie a nechty neznamena hned vsetko otrasne umele.
U mna to znamena ozivit farbu, pristrihnut a dat vyzivnu masku na vlasy aby boli hebke, leskle. Upravit tvar obocia a mozno jemne prifarbit. Nechty moje - pekna manikura a decentny lak.

dadis
2. nov 2023

@nafka0483 Presne, ked sa zena o seba stara, nemusi vyzerat umelo. Ved ku kadernicke a kozmeticke chodili uz nase mamy. Na mojej mame si pamatam krvavo cerveny lak na nechtoch, trvalu a modre ocne tiene 😀. Nikomu nenapadlo, ze zeny su umele vtedy 😅🤣😆.

autor
2. nov 2023

Asi som sa nepresne vyjadrila, nemyslím klasickú starostlivosť-vlasy, pokožka, nechty....ale satnik- styling na každý deň, vždy vymýšľať nové kombinácie, aby všetko bolo ako z móla....teda neviem,keď vy vravíte že u vás to tak nie je, ale žijem v krajskom meste a tu sú všetci tip top😆

lindous
2. nov 2023

Tak ja napr. už vôbec netuším čo dnes mali oblečené ľudia okolo mňa a keby mali zajtra to isté, nie že to neriešim, ani si to nevšimnem 😂 takže stále si myslim, že tie nároky kladieš na seba sama… ti tip-top ľudia pozerajú viac na seba ako na teba 😊 ale teda ja mam viac-menej kapsulový šatník, kúsky kupujem tak, aby som si mohla v bežný deň obliecť hocičo k hocičomu a nemusela vymýšľať, neutrálne, ľahko kombinovateľné a iba pár kuskov na obzvlastnenie alebo na špeciálne príležitosti… niekedy je v jednoduchosti krása a šetrí to čas, prírodu aj peniažky

dadis
2. nov 2023

Mna moda bavi, nevnimam to vobec obmedzujuco. Ked idem do lesa ci parku, tak sa adekvatne k tomu obleciem. Mne skor vadi, ze deti chodia v teplakoch do skoly 😀. V 16rokoch zacal aj moj syn, vraj tak chodia viaceri chlapci 🤯

veselo_neveselo
2. nov 2023

Tak stajlovat sa na kazdy den nemusis - ci musis?. Ale ked musis, tak popozeraj kapsulove satniky, maj iba kombinovatelne veci , aby si presne vedela co s cim, a potom uz len nosis.
Fajne je mat aj kombinacir zavesene spolu, ze len vezmes a ides.
Saty su v tomto neprekonatelne, lebo stajlujes jeden kus.

koniarova
2. nov 2023

A v Hollywoode žiješ? Či kde?

babulkomale
2. nov 2023

Ako z móla? Co tym presne myslis? Dufam ze nie biele desatkilove podvaly na nohach a "hilfigerove" tricko s nejakymi otrasnymi gatami s gumou do pasa 😃

luccija
2. nov 2023

Tak to už hej, keď žiješ v krajskom meste musíš byť tiptop🙂robíš si to sama.Ked potrebuješ byť kvôli práci reprezentatívna tak by si mala a možno Ti taky štýl života nesedí a preto sa cítiš dobre v teplákoch v záhrade.Ty si vyberas akému tlaku podľahnes, lebo takto Ti robí stres a tak by to nemalo byt

adrianap83
2. nov 2023

Vieš čo, pridaj sa do skupiny minimalistky. Napíš aj tam, možno kočky poradia.
Jedna tam dávnejšie písala, snad to dobre napisem, že chodila na rodinné oslavy v jednom outfite asi rok a nikto to nekomentoval. Proste si to ani nikto nevšimol.
Vieš, možno to ty máš pocit, že si ľudia všímajú čo máš každý deň na sebe, ale možno to ani tak nie je.
Všetci sa starajú o seba. A Tvoj outfit im až tak netrhá žili. Neviem, teda kde pracuješ, ale je to fakt. Ľudia sa obliekajú hlavne pre seba.
Skus podľa seba, kým Ťa to bude baviť. Urob si svoju " uniformu" - majú ju aj návrhári, politici...zjednodušili si život, lebo mali dôležitejšie na robote, než outfity.

domkakvet
2. nov 2023

Tiez taky natlak necitim a nemusis to prehanat, staci sa napriklad jemne, jednoducho namalovat.

Strana
z2