icon

Aký je váš názor na permanentný make up?

livih
13. máj 2025

Ahojte aký máte názor na permanentný makeup? Obočie, pery, očné linky?🤗

biba_18
13. máj 2025

mne sa to nepáči. ale mnohým sa to páči 🤷‍♀️
ale obočie keď tak nie tetované ale také to pudrové či aké sú teraz spôsoby, keď je urobené dobre, to až tak nekričí na tvári…

gabriela2952
14. máj 2025

@livih ahoj, mam skúsenosť len s obočím ( pudrovym) ale ja som vôbec nebola spokojná. Ono to bolo pekne keď to bolo čerstvé, keď sa ,,zlupilo,, nebolo vidno pomalí nič a to som bola aj na korekcii. Nemalé peniaze a vlastne za nič. Pery a očné linky neviem posúdiť, ale čo badam, že očné linky si dávajú baby často odstraňovať takže to tiež nebude terno.

ivik4
14. máj 2025

Mam niekolko rokov pudrove obocie a nemenila by som. Ale napr. Ciarkovana metoda sa mi vobec nepaci.
Aj pery sa mi pacia. Samozrejme musi byt vsetko dobre urobene

moonlight1210
14. máj 2025

@livih zeby som to nechcela.

Lebo to vyzera dobre, ked si to das urobit okolo 25 a mas to do cca 40+. Budis sa rano uz napoly hotova, v style “mozno sa taka narodila”. To je super.

Potom ale postupne zacinaju aj tvarove svaly “vadnut” a posuvaju sa ti crty (zvycajne nadol - pitoma gravitace 🙂 ).
Kym s kazdodenne nanasanym makeupom vies potom kopec veci stale korigovat, vytetovane veci sa koriguju uz tazsie, lebo si drzia jasne farebne dane linky na konkretnej casti koze.

Takze ked si poklesnu vonkasie konce obocia (ktore ma celkom vyznamny efekt na vyraz tvare), zacinas mat problem.

Kym prirodzené obocie mozes jemne zo spodu pretrhat, malovat linku viac po hornej hrane a udrziavat opticke zdanie, ze je stale “na svojom mieste” (nepoklesnute), tak s tetovanym to mas tazsie.

Detto linky na ociach, ked zacnu klesat kutiky a viecka a detto kutiky pier.

Takze rozhodne su roky, kedy to vyzera vyborne, a potom uz roky, ked to zacina spoosbovat problemy a treba to radsej odstranit.
Hoci i tu zavisi, aku mas stavbu kosti, lebo od nich zavisi, ako sa budu menit na starobu tvoje tvarove svaly.
No a presne preto som akykolvek zasah do svojej tvare zamietla. Radsej to poctivo kazdy den robim nanovo a vecer umyjem.

mamamasama
14. máj 2025
@moonlight1210

Lebo to vyzera dobre, ked si to das urobit okolo 25 a mas to do cca 40+. Budis sa rano uz napoly hotova, v style “mozno sa taka narodila”. To je super.

Potom ale postupne zacinaju aj tvarove svaly “vadnut” a posuvaju sa ti crty (zvycajne nadol - pitoma gravitace 🙂 ).
Kym s kazdodenne nanasanym makeupom vies potom kopec veci stale korigovat, vytetovane veci sa koriguju uz tazsie, lebo si drzia jasne farebne dane linky na konkretnej casti koze.

Takze ked si poklesnu vonkasie konce obocia (ktore ma celkom vyznamny efekt na vyraz tvare), zacinas mat problem.

Kym prirodzené obocie mozes jemne zo spodu pretrhat, malovat linku viac po hornej hrane a udrziavat opticke zdanie, ze je stale “na svojom mieste” (nepoklesnute), tak s tetovanym to mas tazsie.

Takze rozhodne su roky, kedy to vyzera vyborne, a potom uz roky, ked to zacina spoosbovat problemy a treba to radsej odstranit.
Hoci i tu zavisi, aku mas stavbu kosti, lebo od nich zavisi, ako sa budu menit na starobu tvoje tvarove svaly.
No a presne preto som akykolvek zasah do svojej tvare zamietla. Radsej to poctivo kazdy den robim nanovo a vecer umyjem.

@moonlight1210 ? 😅🤣

eliska13
14. máj 2025

@livih 1 z 10 to ma pekné.Ked vidím tie hrubé tmavé obočia 🫣a linky to sa už snáď ani nenosí
Pery sa mi páčia, ale neviem si predstaviť mať stále tu istú farbu

andrea2323
14. máj 2025
@moonlight1210

@mamamasama ale veď dobrý rozbor urobila
@moonlight1210 😀

soldi
14. máj 2025
@moonlight1210

@moonlight1210 uplne presne si to vystihla.
moja teta s tym "vybabrala", dala si permanentny make up urobit ako 65 rocna :D

petracandle
14. máj 2025
@eliska13

@livih 1 z 10 to ma pekné.Ked vidím tie hrubé tmavé obočia 🫣a linky to sa už snáď ani nenosí
Pery sa mi páčia, ale neviem si predstaviť mať stále tu istú farbu

@eliska13 nosi, ja poznám hneď 2 mladé baby. Ale ony majú tenučkú líniu tesne nad mihalnicami (ja by som si to v živote nevšimla) čiže to len urobi efekt hustejších mihalnic. Ale áno, hrubé linky ako si to ty predstavuješ sa už snáď ani netetujú

mk1111111111
14. máj 2025

@moonlight1210 tak ja celkom nesuhasim. Nie kazdy ma obocie, ze si ho moze pretrhavat, raz hore, raz dole. Obocie sa moze tetovat v akomkolvek veku a aj pery. Snad nenadvihnem pery tak, ze ruz nakreslim vyssie- teda inam. Tetovanie pier je na mieste pier a tak je jedno, ci je kutik spadnuty, ci nie, pery su len upravene vyzeraju sviezejsie.
Co sa tyka liniek, tie naozaj nie su vhodne pre vsetkych.

cimage
14. máj 2025

Problem je aj v tom, ze sa menia trendy v liceni. Das si vytetovat hrube obocie a za 5rokov to bude kricat, lebo dojde do mody tenke obocie. Mam v okoli par bab co si dali obocie aj pery, ale po case to nie je pekne. Je to vidiet, ze je to tetovane, hoci zo zaciatku to bolo pekne a prirodzene. A ako pisali vyssie, vekom sa meni aj tvar a bolo by treba chodit na upravy.

nin12345
14. máj 2025

@livih no viešco linky si určite nedávaj časom ako oko starne koža začne visnut tak budú krivé a nepekné. Dobre urobené vytetované pery vyzerajú fajn pokiaľ nemáš vlastne pery definované. A obočie no neviem keby nemám vlastne tak by som si to dala ale fakt len riadnemu profesionalovi už som videla veľa dokazenych obočí a to ti zničí celý vzhľad tváre

livih
autor
14. máj 2025

Ďakujem za názory.. ale nie je to náhodou tak, že to vydrží rok a pol max 2? 😅 veď to nemá byť na celý život práveže či?😊

nin12345
14. máj 2025
@livih

Ďakujem za názory.. ale nie je to náhodou tak, že to vydrží rok a pol max 2? 😅 veď to nemá byť na celý život práveže či?😊

@livih tak o tom počujem prvýkrát

daaaaaska
15. máj 2025

@livih ja mám urobené 5 rokov už dlhšie rozmýšľam nad odstránením. To čo bolo 5 rokov dozadu pekne dnes už nevyzerá na mne nič moc. V každom prípade ak nad tým uvažujes výber niekoho fakt dobrého mne sa to nevstrebalo nebola som ani na pretetovani w stále ho mám skoro ako keď to robila.

daaaaaska
15. máj 2025
@livih

@livih no mne to drží a nechce to zísť mám to ako na začiatku nebola som na doplnení vôbec. Buď 5 alebo 6 rokov a môžem zabudnut že to zmizne budem musieť ísť na laser. Niekomu sa to vstrebe niekomu nie

daaaaaska
15. máj 2025
@nin12345

@livih tak o tom počujem prvýkrát

@nin12345 myslíš tie dva roky?mne to tiez vravela keď ma tetovala že nech počítam 2 roky najlepšie ak po roku dám doterovat že sa vstrebe a úplne zmizne ja ho mám stále také íste bez doplnení no

nin12345
15. máj 2025
@daaaaaska

@nin12345 myslíš tie dva roky?mne to tiez vravela keď ma tetovala že nech počítam 2 roky najlepšie ak po roku dám doterovat že sa vstrebe a úplne zmizne ja ho mám stále také íste bez doplnení no

@daaaaaska veď to že ja čo poznám ľudí čo to majú tak nikomu to nezmizlo

andrea2667
16. máj 2025
@moonlight1210

@moonlight1210 Vychádzaš z mylné ho predpokladu, že permanentný make-up je navždy. Nie je. Približne o 5 rokov už po ňom nebude ani chýru.

moonlight1210
16. máj 2025
@andrea2667

@moonlight1210 Vychádzaš z mylné ho predpokladu, že permanentný make-up je navždy. Nie je. Približne o 5 rokov už po ňom nebude ani chýru.

@andrea2667 tak ty potom myslis semipermanenrny.

stanislavao
16. máj 2025
@biba_18

mne sa to nepáči. ale mnohým sa to páči 🤷‍♀️
ale obočie keď tak nie tetované ale také to pudrové či aké sú teraz spôsoby, keď je urobené dobre, to až tak nekričí na tvári…

@biba_18 púdrové obočie je tiež tetovane. Je to taká tetovacia technika

stanislavao
16. máj 2025
@livih

@livih tetovanie vydrží dlho. Záleží od pokožky. Dôležité je si vybrať dobrú, naozaj dobrú taterku, ktorá pracuje s kvalitnými pigmentami.
Obočie vydrží dlhšie, linka ešte dlhšie, pery potrebujú po 1,5 roku refresh.

biba_18
16. máj 2025
@stanislavao

@biba_18 púdrové obočie je tiež tetovane. Je to taká tetovacia technika

@stanislavao áno ja viem. ale predtým sa tetovalo inak...

stanislavao
16. máj 2025
@biba_18

@stanislavao áno ja viem. ale predtým sa tetovalo inak...

@biba_18 tetovacie metody sa stale menia, su krajsie, prirodzenejsie. uz to nieje, ako pred 15 rokmi. len dolezite je vybrat si velmi dobru taterku a nepozerat na cenu. a akcia 100e na obocie je jasne, ze nebude pekne a kvalitne.

ivik4
16. máj 2025

Pre boha
To na ake lacne tetovania prosim chodite ked ho mate akoze navzdy ? 😃
Nie, permanentny makeup nieje navzdy ani z rychlika.