icon

Aký šampón na menej mastné vlasy?

seron2
4. dec 2024

vie niekto poradit sampon aby sa menej mastili vlasy? mam svoje nefarbene vlasy svetlo hnede rovny jemny vlas a kazdy den musim umyvat alebo nieco aby sa menej mastili vyskusala som rozne sampony ale stale to iste nic nepomaha.

rebi789
4. dec 2024

@seron2 neumývaj každý deň, skus od hairburst mne to pomohlo

hendikep
4. dec 2024

@seron2 nepomoze nic ine nez menej umyvat.. Ty tu pokozku hlavy vysusujes samponom a ona dookola tvori neprimerane vela mazu aby nebola sucha… a takto denno denne dokolecka dokola. Musis vlasy strenovat, nechat ich dlhsie mastne aby sa pokozka ukludnila a prestala sa mastit. Ver mi poznam to, na strednej aj na vyske som to mala rovnako.. az na materskej som presla na metodu no poo a momentalne par mesiacov umyvam len vodou… je to jizda a stale som na “ ceste”, kym si vlasy zvyknu, ale k samponu by som sa uz nevratila. Bola som jeho otrokom.

lalala2020
4. dec 2024

https://www.alza.sk/beauty/ducray-extra-doux-je... Používam tento šampón, kupovala som ho na Alze nedávno, spolu s poštovným za necelých 13€, teraz je tam drahší… 🤷‍♀️skús hľadať inde, v lekárňach je drahý aj za 19€, ale je naozaj dobrý na moje jemné vlasy a je určený na časté umývanie, pre mňa naozaj super… na mastné vlasy veľmi nie sú dobré výživné šampóny, ale zmena je dobrá a ja jeden používam kvalitný z lekárne, asi tak raz za dva týždne ho použijem

filili
4. dec 2024

Ako si sušíš vlasy - fénuješ si ich?

bibssli
4. dec 2024

@seron2 najhoršie je striedať všetku možnú kozmetiku upchavaju sa tak vlasové korienky a celkovo koža nedýcha kvôli parabenom a sulfatom
Ja som mala veľké problémy s vlasmi mastenie potom hrozne lupiny po celej hlave
Prešla som na prírodné šampóny
Vlasová pokožka sa pekne ošetrí vymyju sa postupne všetky silikóny ktoré pokožku upchavaju a nedýcha
Asi 3 roky umývam len v prírodnom a žiadne lupiny a mastenie vôbec

marcellka32
4. dec 2024

Skús rozmarinovy olej od modrej púpavy...dáš na kožu olej, necháš 2 hodiny, bude to miestami steklit (vtedy účinkuje), zmyjes šampónom jemným (balea sensitive), a vlasy vydržia aj 3 dni čisté...olej používať 1 x do týždňa, neverila som kým som neskusila

mimikarol
5. dec 2024

Ja si musím umývať každý deň a jediný šampón pri ktorom mám vlasy v pohode 24hod. je Dixi. Iné čo som skúšala som si večer umyla a na druhý deň poobede som mala mastné vlasy. Nemôžem používať ani žiadny balzam, kondicionér....nič.

renatablazejova
5. dec 2024

Žiaden šampon Ti nepomôže nech je to akákoľvek značka .Keď chceš mať pekne a upravené vlasy tak si ich treba umývať každý deň ja to robím každé ráno len mám krátky účes ktorý sa veľmi rýchlo udržuje .

anonym0001
5. dec 2024

@seron2 na to neexistuje sampon. Ale su ine veci ktore pomahaju. Napr. caste menenie navliecky vanskusa (kazdy tyzden cista navliecka), v strede tyzdne otoc vankus na opacnu stranu, aby si spala na jeho cistej strane. Pri sprchovani poriadne umyvat krk spongiou. Takto by si sa mala zobudit na druhy den s menej mastnymi vlasami.

hendikep
5. dec 2024

@bibssli a aky prirodny pouzivas?

bibssli
5. dec 2024

@hendikep
Apotheq šampón mala som proti lupinám a momentálne používam už vyše 2 rokov ten stimulačný pre podporu vlasov
Úžasný vlasy mam lesklé a zdravé

ketrin1984
6. dec 2024

@seron2
Tiež mi trvalo kým som na to prišla.Maz,ktorý máš na vlasoch je aj na pokožke hlavy.Šampón ho nikdy poriadne neumyje.Bude tam toho dosť.Skús sa poškriabať po hlave a za nechtom budes mať maz.Ten treba odstrániť vlasovým peelingom.Nie je ich na trhu veľa.Ale výborný je tento.Ozaj je super a vydrží dlho.Jediná vec čo mi na ňom prekážala je pre mňa dosť silná vôňa tak ja som ho časom vymenila za hrubozrnú morskú soľ.Splní účel rovnako.Vyskúšaj a uvidíš ako budeš mať vzdusnejšie vlasy,čisté a určite menej mastné.

jarkaslck
6. dec 2024

@seron2 mne ziadny sampon sice nepomohol, ale co mi pomohlo je, ze do umytych a vysusenych vlasov nastriekam ku korienkom trochu sucheho samponu.