Aký šampón na rýchlo sa mastiace vlasy?
Mám taký problém s vlasmi. Veľmi rýchlo sa mi mastia, teda sa musím umývať každý deň, okrem víkendu. Používam šampón na suché vlasy a tu nastáva problém. Z týchto šampónov mam ale veľmi suché konce vlasov, dávam si síce masku na suché konce aj kondicionér ale nepomáha. Šampóny som skúšala aj meniť ale keď si dám iný ako na mastné vlasy, večer sa umyjem a ráno vstávam už pomaly s mastnými 🙄 a nie, nechcem sa zmyvat ráno, chystám deti, rozvazam škola, škôlka a už tak vstávam skoro. Mate niekto radu aký šampón zvoliť, poprípade niečo účinné na tie vysušené konce?
a riešila si pokožku hlavy na trichologii?
@biba_18 Nie, nebola. Celý život mam mastnú aj pleť na tvári, aj napriek ukážkovej dennej rutine a pravidelnym návštevam kozmetičky a pokožka hlavy je na tom rovnako.
ale typ pokožky sa rutinou predsa nemení ☺️ len tou rutinou jej dopraješ to čo potrebuje…
@biba_18 nikde som nič také nenapísala. A po trichologii mi pomôžu zmeniť typ pokožky? Asi nie. Ja som tým chcela povedať, že proste mam mastnú pokožku, aj napriek tomu, že sa o ňu staram a nemyslim si, že na trichologii mi zistia a poradia zázraky 🤷
Mne koza vydrzi dlhsie s Milvou (chininovou, cesnakovou), no je fakt, ze vysusuje aj vlasy, tie drzim pri zivote vsemoznymi maskami a balzamami.
myslím že skor ako na MK ☺️ je to ako s akné, môžeš skúšať všetko a nakoniec skončíš na dermatológii… ale keď nie tak nie…
@biba_18 tam som už veru skončila, nepomohlo
Môže to byť aj tvrdou vodou, tiez som mala take vlasy a strasne svrbiacu pokozku. https://www.biohit.sk/sprchove-filtre-vitarain/... skús tento filter, namontuje sa v kupelnci na hlavicu alebo na bateriu. Uvidis ake leskle vlasy budes mat 😍
Ahoj, tiež som si umývala vlasy každý deň počas strednej. Ráno o 4 som si ich umyla a večer už boli mastné. Suchý šampón som používala len krátko, z finančných dôvodov a tiež nevydržal dlho. Raz som videla na youtube tip, že namiesto suchého šampona použiť detský púder. Tak som to vyskúšala a bolo to oveľa lepšie (len ho treba poriadne vmasirovat). Tak som si začala umývať každý druhý deň vlasy. A postupne sa to upravilo, teraz mi stačí každý tretí - štvrtý deň. Ono to funguje presne na tom princípe, že čím častejšie umývaš tým rýchlejšie sa mastnia.
Odporúčam skúsiť tento z dm. Držím palce, nech sa Ti to upraví 🙂
@domi995 toto je urcene priamo na vlasy https://www.mojalekaren.sk/amica-suchy-sampon-30g/ Stara socikovska kvalita, ryzovy puder je lepsi ako mastenec, kedze v nom (vraj) moze byt zamiesany azbest.
Ja som zistila,že mne sa napr. viac mastia vlasy,keď ich po umytí nechám dlho v uteráku. Potom sú také spľasnuté a na druhý deň mastné. Keď ich po umytí len krátko presuším uterákom,rozčešem a vyfénujem tak sú lesklé,objemné a vydržia bez umytia aj 3-4 dni. Mne sa aj tak najviac mastia vpredu,keď si dávam vlasy za ucho 😀 ale v nutnom prípade použijem suchý šampón amica a na chvíľku je to ok.
Princíp "neumyvat casto" nefunguje.
Skus tuhy sampon, prirodny mam od takej baby a je fakt super myslim ze mam skoricovo zihlavovy.. este nieco v nom je.. teraz mi poslala aj nechtikovy, harmancekovy zihlavovy ... mam dlhe mastiace sa vlasy a pomohlo..
Mne pomáha umývanie klasickým mydlom, alebo šampónom pre mačky alebo psí. Su oveľa jemnejšie, neodmastuju tak ako tie pre ľudí, a tým pádom sa časom prestanú tak mastit.
skus zmenit stravovanie
Mne pomohlo ked som vlasy prestala kazdy den umyvat. Tiez mam mastnu plet , vlasy som umyvala kazde rano pred pracou, vzdy boli mastne. Nepomahali sampony ani nic. Ako som ostala na materskej casu bolo menej a nejako som prekusla ist kocikovat s nie naj vlasmi. No a teraz bez problemov vydrzia skoro tyzden. Skus neumyvat kazdy den ale aspon kazdy druhy.
@lossless to som skúšala niekoľkokrát a presne tiež počas materskej, vôbec nepomohlo.

Nepomôže NIČ! Ja som skúšala desiatky a desiatky šampiónov. Drogériove, z lekárne, lacné, drahé, prírodné, bio, pánske, tuhé, tiež som skusala milión roznych vlasových vôd, séra,... aj úplne jednoduchú rutinu bez balzamu, aj som skusala mydliť jeden krát, dva krát... a prišla som k záveru ze s tým nič nenarobím. Jediné, kedy sa mi nemastili bolo, ked som sa odfarbovala. Ten poškodený vysušený vlas úplne vcucol tú masť z vlasov.