Alergická reakcia na bakuchiol: Čo robiť?
Predvcerom som si prvy raz dala na tvar liftingove seru s bakuchiolom (alternativa retinolu) a uz druhy den ma pali pokozka a mam ju zacervenanu. Mala som ju mierne podrazdenu aj predtym ale nie az tak. Pouzivam teraz LRP cicaplast balzam ako mi aj kocky tu radili nedavno ale mam poslednu dobu strasne citlivu plet, nic mi nesedi a uz neviem ake produkty pouzivat. Navyse mam vyrazky okolo brady co som tiez nemavala. U koznej som bola a mast co mi dala tiez uz nepomaha. Keby som vedela aspon z coho to mam
Z tej slávnej Centelly som mala reakciu aj ja, na moju citlivú pleť vôbec nesadla, detto aj bakuchiol, pritom s retinolom nemám problém...co pomohlo po reakcii bolo len dat pleti na chvíľu pauzu, kým sa ukľudní...Používala som len LRP Cicaplast serum a krém a pomohlo a potom som sa postupne vrátila k bežnej rutine 🙂 doslova som chvíľu dala čas kožnej bariére, aby sa obnovila,lebo na podráždenú plet každá aktívna látka,ktorá by normálne zabrala môže skôr uškodiť 🙂
@veronikah96 no mne pride ze prirodna a korejska kozmetika nesadne kazdemu. Teda ako ktora.. mne to serum centella prve razy nerobilo nic a potom to stipalo az az. LRP je asi istota no tak dam.tomu cas len sa aj citim zle ked ma to stipe. No aj to pocasie dava zabrat teraz plus mam aj stresove obdobie. No nech uz je po tom..
@veronikah96 a ake produkty pouzivas bezne? Lebo napriklad ja som pouzivala predtym mixu krem a v pohode a teraz neznesiem ani ten. Este ako tak cerave a avene alebo sera od ordinary. Este som rozmyslala vyskusat krem od cosrx so slimacim extraktom, vraj to je velmi upokojujuce ale uz sa aj toho bojim a zas len vyhodene peniaze. Neviem najst taky krem ktory by aj hydratoval a bol fakt dobry
@ibaja29 prvé čistím Biodermou Sensibio micerálkou, druhý krok CeraVe čistiaci gél na zmiešanú pleť, potom sérum (na deň Summer Fridays CC Me, na noc LRP Cicaplast sérum), potom CeraVe eye repair očný krém, ďalej krém (na deň Summer Fridays Cloud dew gel cream, na noc LRP Cicaplat), na deň dávam na koniec LRP Anthelios Ultra hydratačné SPF 50+ 🙂 všetko bez parfumécie, ta mi nerobí dobre, drazdi 🙂
@ibaja29 A každý druhy deň na noc CeraVe resurfacing retinol sérum, 1x do týždňa na noc dávam Inkey list toner s kyselinou glykolovou 🙂 tak mam aj aktívne látky, ale na deň noc iné ako potrebujem a retinol pomáha na ton pleti a zároveň aj keď sem tam nejaká vyrážka, rýchlo sa zahojí 🙂 predtým som cicaplast krem používala aj na deň, neskôr som vymenila za ľahší 🙂
@veronikah96 dakujem za zdielanie, parfumacia ani mne nerobi dobre veru a tiez esencialne oleje v kozmetike. Ja pouzivam na odlicenie vzdy nejake mlieko jemne a docistujem LRP toleriane kremom, ten inak odporucam je velmi dobry a strasne dlho aj vydrzi. Sera som si rano striedala.hyaluronove s ceramidovym, no vyskusam to co si spominala od LRP, na to krem cerave s spf a vecer si davam ten LRP cica balzam. A este jedine take prirodne co mi nikdy nerobilo problem je voda z damasskej ruze, tu sem tam pouzijem ako toner pred serom
@ibaja29 ináč to LRP Cicaplast sérum je síce drahšie,ale stačí málo na jedno použitie, takže veľmi dlho vydrží 🙂 u mňa žiadne masticky od kožnej nezabrali, mám pocit, že ich každému dávala ako na kopirak to isté...potom som ku nej už ani nechodila a našla si sama veci čo pomohli, vyklopem,ze teraz už všetko ok a len sem tam vyrážka pred menštruáciou, aj to rychlo zmizne 🙂
@veronikah96 to je super, maju ho dokonca v zlave v lekarni cez eshop tak objednam ☺️ presne ani mne dlhodobo kozna nepomohla nikdy, jedine mi dala odporucanie na znacku bioderma, avene a LRP a ze musim si ja najst co mi bude vyhovovat a pytat si vzorky aj v lekarni ze niekde davaju. No treba len trpezlivost a myslim ze aj po zime sa to zase zlepsi ako vzdy
@ibaja29 no ja som si už potom povedala,že radšej si priplatim za poriadnu kozmetiku ako sa spoliehať na recepty s minimálnym doplatkom a sú to doslova maste,ktoré akurát tak upchaju póry a spôsobia väčší problém :/ a tabletkami som kožné problémy nechcela riešiť,takže radšej som počkala co pomôže a našla si co mi vyhovuje,ale je pravda, že som zase nemala až úplne ťažké akné 🙂 a tak ako si straaaasne veľa ľudí chváli korejsku kozmetiku, ja som mala aj sérum aj krém aj SPF kórejské a nesadlo mi ani jedno, neviem či je to tým,že je tam veľa aktívnych zložiek a moja pleť to nedáva,ale radšej už ani neskúšam 🙂 síce používam drahšie sérum aj krém, ale nevidím zmysel skúšať a vyhadzovať lacnejšie produkty,ktoré nepomáhajú, to už si radšej kúpim niečo čo je aj drahšie,ale viem,že účinkuje 🙂
@veronikah96 presne tak suhlasim radsej skusat produkty dermokozmetiky, aj ked tiez nesadne kazdy..a korejska kozmetika nie je zrovna lacna ale je to velky boom teraz lebo to ludia vidia na tiktoku atd..kto ma normalnu plet tomu sadne vsetko takze asi tak
@ibaja29 Dam par svojich postrehov. Mne v podstate nerobila ziadna kozmetika dobre na plet a tak som sa na to vybodla a mam najlepsiu plet aku som kedy mala, nechala som si len jeden "krem" bionect, ten mam uz asi rok, cistiacu vodu urobenu na recept v lekarni (inak najlepsia voda aku som kedy mala, ak budes chciet napisem), tu uz pouzivam len obcas; mydlo s aktivnym uhlim, piling na tvar a make up z DM, a to je vsetko. A som max spokojna. Dobry typ je obcas si urobit domacu masku a ak ti to neda, chod raz za cas ku kozmeticke na nejaku omladzujucu, osetrujucu kuru alebo si kup raz za tri mesiace kvalitny krem, minut a nechat plet opat oddychnut. Ak mas akne, pravidelne chodit ku sikovnej kozmeticke vytlacit akne, to je to najlepsie co mozes urobit. Este som si spomenila, ze som vzdy na jar chodila do solarka (dala som si asi tri navstevy v tyzdni na jeden mesiaca), to mi pomohlo az do zimy.
@ibaja29 práve to, že keď si chvali niekto, kto nemá nejaké extra problémy, pleť znesie oveľa viac a nebude reakcia 🙂 tak to vidím aj s "prírodnou " kozmetikou, ktorú si niektorí ľudia neskutočne chvália, pritom tam je toľko veci, ktoré môžeu pleť iritovať od olejových zložiek až po samotné esenciálne oleje, ktoré veľa ľuďom urobia taký problém, že amen...ja sa priznám, že keď počujem tie rady typu "veď len stačí používať prírodné veci, obyčajný krém a zbytočne vyhadzovať peniaze" len prekrútim očami :D u mňa je to tak, že keď by som len pár dní vynechala rutinu, hneď by som videla efekt a teda nie pekný... chodila som aj na čistenia do Envy kliniky a neľutujem ani cent co som tam nechala, lebo naozaj pomohli a poradili toľko co žiadna kožná v živote ani nespomenie

@ibaja29 citala som si dobre recenzie na krem eucerin upokojujuci proti zacervenaniu ale uz sa bojim nieco nove skusat a vyhadzovat peniaze ked nic nezabera poriadne. A po vela produktoch ma stipe tvar. Napriklad aj slavne centella madagaskar cica serum, tak po nom som mala tiez problemy