Bezpečný make up v tehotenstve pre suchú pleť
Ahojte dievčatá. Prosím Vás vedeli by ste mi poradiť nejaký make up bežne dostupný v drogérii alebo parfumérii, ktorý je bezpečný v tehotenstve? Aký používate vy? Doteraz som použivala jeden s obsahom arbutínu, ktorý sa neodporúča a som sa vyplašila tak hľadám niečo bezpečné. Vo veľa zloženiach som však našla napríklad Aluminium zložky a podobne a už nemá síl hľadať, tak ak by ste mi vedeli niečo poradiť bola by som veľmi vďačná🙂
@denkabemommy Tak ja som si to nevymyslela : ZOZNAM LÁTOK, KTORÝM SA TREBA V TEHOTENSTVE VYHÝBAŤ:
► Všetky formy vitamínu A (kyselina retinová, retinol)
► Beta-hydroxykyseliny. Tie obsahujú mnohé produkty, bojujúce s akné - najčastejšou je kyselina salicylová, ktorá by však v malej koncentrácii pod 2 % mala byť bezpečná aj v tehotenstve.
► Benzoylperoxid v koncentrácii nad 5 % (v nižšom množstve sa používa na liečbu akné a zápalov aj u tehotných žien).
► Látky na bielenie pokožky (hydrochinón a jeho derivát arbutín).
► Antiperspiranty s obsahom aluminia chlorohydrate alebo aluminia chloride hexahydrate.
► Laky na nechty, odlakovače a lepidlá na umelé mihalnice, obsahujúce formaldehyd.
► Kyselina tioglykolová, ktorá je súčasťou produktov na odstraňovanie chĺpkov.
► Esenciálne oleje, predovšetkým vo vysokých koncentráciách. To, že je niečo prírodné, neznamená, že je to aj neškodné. Pozor si dajte najmä na čajovníkový a rozmarínový olej.….
Len som sa pytala na radu 😉
@matka111111 to je odkiaľ ?
@matka111111 jaaj už som našla zdroj
@matka111111 sa pos*erem ........ 🙄 zase premotivovaná tehulka

@matka111111 už to máš v tele. Už si stratený prípad…
😂🤷🏼♀️ snáď žartuješ však!? Absolútne nič sa ti nestane, v EU sú tak prísne normy, že to, čo tvoj makeup obsahuje je stopový prvoky, ktorý nijak nemôže ublížiť ani tebe, nie ešte dieťaťu. Mimo iné, odhadujem to na tie úžasné appky, kde ti vyhadzuje, ktoré zložky v zložení sú zlé. Uvedom si to, že častokrát je rozdiel v zložení v Európe a napr v USA (odkiaľ väčšina apps pochádza)