Časté farbenie vlasov

5. nov 2023

Este nikdy som si nefarbila vlasy, mam tmave, a vzdy som si predstavila, aka sarapata by to bola s odrastami... Vlasy mi zatial nesediveju, tak nepotrebujem nejako menit farbu.

Dcera (14 r. pubiška) je nespokojna so svojou farbou vlasov, polka spoluziacok uz tiez ma zafarbene, tak aj ona si zafarbila. Raz si skratka kupila farbu a zafarbila a bolo. Nebola vsak spokojna s farbou, tak aj druhy raz si nafarbila asi o dva tyzdne. Potom sme sa dohodli, ze aby si neznicila vlasy a nebola nestastnejsia este z toho, ze nech to nerobi poza chrbat, ze ju radsej vezmem kadernicke. Mala aj predtym slubene ze na prazdniny ju vezmem ku kadernicke na zafarbenie, ale nevydrzala to.

Na konci prazdnin (to bolo asi pol roka od toho jej farbenia) bola na farbenie u kadernicky - chcela som predist omu, ze si zas netrafi farbu a bude si sama n krat farbit. No a uz je to tu zas - uz si sleduje odrasty a uz zase chce dalsie farbenie, hoc su to len dva mesiace...

Prosim vas o skusenosti tie, čo si pravidelne farbite vlasy. Ako casto si farbite? Farbite si aj same doma alebo len u kadernicky? Mate nejake odporucenie na "zdravsie" farby? A ako casto si davate farbit odrasty - resp. co ineho poradite na odrasty? Farbia sa naozaj len tie odrasty, alebo znova cele vlasy?

Co robite preto aby sa vam vlasy castym farbenim nenicili a nemenila sa az tak kvalita vlasov?

gejb
5. nov 2023

Farbim kazde 3 týždne, nakoľko odrasty sú úplne ine ako moja pôvod a farba. Vlasy mam stále jemne, kvalita sa nezmenila, len sa mi lámu končeky.
Ak používa stále ten istý odtien tak stačia len odrasty a raz za pár mesiacov potom celú dĺžku. Keďže farby sa vymyvaju a konce by boli postupne bledsie.

heidy222
5. nov 2023

Ja si farbim od 16 rokov čiže 19 rokov už v kuse každé 2 mesiace. Stačí mi tónovanie na 24 umytí lebo nemám sediny

mamamasama
5. nov 2023

Raz za mesiac od 15 rokov.

lindous
5. nov 2023

Vrátila som sa k pôvodnej farbe teraz, ale medzi 15-20 som sa farbila, každé 4-5 týždňov, vlasy sa nezničili, nerobila som nič špeciálne, klasicky som umývala šampónom podla typu vlasov, kondicioner na končeky, sem tam maska, ale teda mala som vždy kvalitne pevne vlasy, nehovorím, že každý to ma takto…obzvlášť ak sa aj odfarbuje peroxidom napr…. Tak či tak, ak ma veľký kontrast medzi farbami, 2 mesačné odrasty sú dosť… z akej sa farbí na akú? Niekedy sa dá vymyslieť nejaký fajn melir alebo ombre, tak aby sa netrvalo farbiť tak často 😊

autor
5. nov 2023

@lindous Ma bledohnede a dala si taku tmavsiu mahagonovou, trochu sa jej casom zosvetlila, skor take cerveno gastanove ma z toho teraz. Ma jemne vlasy, ako babo bola kucerava, potom sa jej vyrovnali a v puberte sa jej zase zvlnili, na koncoch mala kucerave. Tym farbenim sa jej zase trochu vyrovnali, mozno preto, ze sa castejsie cese a aj viac kondicioner pouziva, aj taky na suche vlasy na rozcesavanie si dava...

A dakujem vam baby, trosku ma to teda ukludniloco ste napisali. Bala som sa, co sa stane, ak by si tak casto farbila. Mozno ak si len tie odrasty bude, tak si na to zvyknem 🙂 Sama uznala ze je to otravne, ze tak casto to treba farbit, ale nazatial velmi chce farebne vlasy.

luccija
5. nov 2023

Pokým nezosvetluje nemala by si veľmi zničiť vlasy.Hlavne používať masku, kondicionér veď dnes sú už kvalitnensie farby

lija22
5. nov 2023

tak tentokrat skuste vymyvatelne farby a este ti dam tip. Existuju farbiace masky, ktore si das na par minut po umyti samponom a tiez sa vymyvaju. btw farbim kazde dva tyzdne. farbim od 14tich.
A este jedna vec. Ty si zriedkava osoba, ze sinefarbis, ja taku snad ani nepoznam takze nevies nic o farbach. Nie je to ziadny horor si doma zafarbit vlasy, je to par minut robota. A inac ja by som dceru nechala nech si nastuduje videa na yt a vsak nech sa nauci. ( aj na svojich chybach). Platit kadernicke cosi

tehulka2011
5. nov 2023

ja by som to dcere nedovolila, je to v jej veku zbytocna chemia, vstrebava sa to cez pokozku

nika_val
8. nov 2023

Ak stmavuje pozrela by som sa po farbiacich maskách - sú to masky na vlasy s obsahom jemnych pigmetov (to sa používa kludne aj 1krat do tyždňa kedže to neobsahuje žiadny peroxid
Je to ako klasická maska na vlasy len s malym obsahom pigmetu - vhodná len na stamovanie
A tie farebné (modra, ružova a pod) si vhodné len na blond

Ak chcete zostať pri farbách a domácom farbení daju sa domov kúpiť profesionalne farby ktoré su o 1000% lepšie ako tie odprady z drogérky a tak farbiť
Ja robím tak že každý mesiac farbím odrasty a potom každý 2mesiac aj celé dlžky 🙂

autor
8. nov 2023

@nika_val A vies mi prosim poradit nejake profu farby, pretoze ona by chcela nejaku inu ako z drogerky, ale take, co si vykuka na Youtube v zahranicnych videach, a ked som to aj pozerala, to predavaju na Fruugo a mne to pride ako nejaka odnoz Aliexpressu, to by som jej isto nechcela kupovat.

gabika0825
8. nov 2023

Keď tak nech skúsi hennu, to je oveľa šetrnejšie a keď si kupi naozaj kvalitnú hennu tak jej kvalita vlasov bude lepšia.

nika_val
8. nov 2023

Loreal proffessionel Majirel, Schwarkopf profesional Inoa alebo Igora, Kallos, Inebrya
V tomto prípade sa kupuje farba zvlášť a peroxid (oxidant, vyvíjač, developer - pod tymito nazvami to vieš najst je to to isté všetko)
Idealne je 6% to je taka zlata stredna cesta
Na stmavenie sa môže použiť aj 3% je slabší jemnejší ale ako som pisala ak sa stmavuje nie je to problém 🙂