Ako najlepšie odstrániť chĺpky na tvári?
Ahojte, potrebujem poradiť. V poslednej dobe sledujem, že mám na tvári jemne chĺpky. Najmä v oblasti líc, brady a nad perou. Nie je to nič výrazné, ja to vidím, lebo sa sledujem úplne detailne. Možno to aj s vekom súvisí, mám 39... Takže, zvažujem to nejako odstrániť, ale netuším, ktory spôsob je najlepší a najsetrnejsi. A hlavne mám obavy, že to potom bude ešte výraznejšie. Prosím, viete mi poradiť, ako na to? Žiletka určite nie, ale možno krém depilacny, tiež som videla také hrebenceky alebo čo to je, čo sa tým chĺpky odstraňovali. Prosím, nemajte ma za hlúpu, len sa v Tom nevyznám a ani som veľa nehľadala, rada by som pomoc skúsenejších. Nechcem ísť po recenziách pri výrobku, ale po skutočnej skúsenosti. Ďakujem veľmi pekne za prípadné rady.
@doriiis áno, toto som videla. Prosila som o reálne skúsenosti, nie o rady na googli.
Autorka ja som bledokožec s tmavou srsťou. Jediné chlpy, ktoré holením zhrubli sú tie od kolien dole a to si fakt holím väčšinu tela. Stehná, brucho, ruky, nad perou, obočie zospodu (lebo neznesiem bolesť pri trhaní), bokombrady a sem tam si oholím aj krk vzadu a kríže a keď chcem byť úplne "fancy", tak aj zadné ramená. Áno, som chlpatá jak koberec, fakt dík, oci, dobrá práca👍👌
Za 20 rokov holenia žiletkou nepozorujem na sebe, že by som mala fúze jak Henrich XIV, jediné strnisko po pár dňoch je citeľné na nohách od kolien dole a v intímnej oblasti. Vraj voskom to vydrží dlhšie, ale ja nechcem trpieť, načo. Tie tvárové chlpy beriem tou jednočepeľovou žiletkou z DM.
Nad perou používam voskové pásiky. A také "broskyňové" (rozumej husté, ale bledé chĺpky) okolo čeľustí holí kaderníčka mašinkou - nie, nestvrdli, nestmavli, všetkom rovnako, len ich treba dať preč raz za čas . Na brade vytrhávam. Ale to nebolo šťastné riešenie, lebo sa mi občas niektoré korienky zápalia.
Robia to mudr.vola sa to elektrodepilacia,.trhaju to uplne od korienka,robi sa to aj na viac krat.len to prosim ta nehol, ziadne pasiky,lebo to narastie este bujnejsiePokym si mnlada tie ciernne vytrhnu niekedy na prvykrat, biele na viac krat.Ja a moja dcera mame najlepsie skusenosti , s elektrickou ihlou.Treba zistit v ktorych mestach sa to robi.Mne laser nepomohol
Vytrhať s korienkami to ti asi moc nepôjde keďže chĺpky na tvári sú veľmi jemné. Bežne to baby holia tými žiletkami na obočie. Vyzerá to pekne, pleť vyzerá dobre. Ale si to zváž. Raz začneš a holíš sa celý život.
Ďakujem Vám veľmi pekne
@kvetka404
@bobaas
@vorkola
@martina7578
Chĺpky mam úplne jemne, čiže strojčekom by to ani nešlo. A presne tu žiletku na obočie som pozerala, len som chcela vedieť skúsenosti pri používaní na tvár. Ok, zvážim ešte, či sa vôbec do toho pustim. Každopádne som naozaj vďačná, že ste sa podelili o skúsenosť 🩷
@martina7578 čím jemnejšie chlpky,tým lepšie sa trhajú voskom.
Bože,ja milujem tieto rady,keď niekto radí o niečom,o čom absolútne nemá potuchy!
prosím ťa,never tým sprostostiam,že to bude ešte hustejšie,a že si to máš radšej holiť ako trhať!
Na jemné chlpky je úplne ideálny vosk.Môžeš si to aj oholiť,ale za dva dni budeš mať strnisko.
Kúp si v drogérii tie voskové pásiky.
@rozculena ďakujem za rady, ja nemám chĺpky na holenie určite, sú len jemne, sotva ich vidieť. Ale mám pocit, že sú viditeľnejšie ako boli. Tak hľadám cestu, aj ten vosk je dobrý nápad 👍🏻
Ja chodim na laser, bola som 4 krat a uz citim rozdiel, uz len par vytrvalcov drzi. Este tak dva krat a hotovo 🙂

Volá sa to dermaplaning.Staci googlit