Čistenie pleti 13-ročnej dcéry

katarina789
18. mar 2024

Viete odporučiť kliniku alebo dobrý kozmetický salón kt je skúsená osoba na vyčistenie pleti pre 13 r dcéru od pórov alebo je to vek kedy treba vyčkať ?

gabika0825
18. mar 2024

@katarina789 a má nejaké veľké problémy s pleťou???ja by som ešte pockala so salonom, ak má iba pory, kúpila by som jej lekarensku kozmetiku na cistenie pleti, napríklad bioderma alebo la roche posay rada effaclar je na problematickú pleť. Popripade aj avene je fajn. Kup jej celu radu, ale vyber si jednu značku ktorá bude vyhovovať, stačí podľa mna čistiaci gél, tonikum na uzavretie pórov a nejaky ľahký krem, to jej stačí. Ráno nech opláchne iba čistou vodou.

strasko
18. mar 2024

Z vlastnej skúsenosti - nie je potrebné čakať, ja som chodievala na čistenie ku kozmetičke od cca 12-13 r. pretože som mala akné, čierne bodky, upchaté póry... a bolo to naj, čo mi vtedy moja mamina mohla zabezpečiť. Salón žiaľ poradiť asi neviem (jedine oblasť Skalica) ale návšetvu salónu ako takú určite odporúčam 🙂

strasko
18. mar 2024

Ešte doplním, medzi návštevami, samozrejme, domáca starostlivosť každodenná musí byť tiež, spoliehať sa len na salón nedá, no doma sama si to nikdy nespraví tak hĺbkovo ako v salóne 🙂

melanta
18. mar 2024

Súhlasím so strasko, kľudne začni aj takto skoro. Práve takáto pleť potrebuje kvalitnú starostlivosť odborníka, nie doma riešiť problémy pleti. Takže odporúčam lekársku kozmetiku, kde starostlivosť prispôsobia presne dcérinej potrebe. A teda ani náhodou neplatí, čo je písané v prvom príspevku, že kúp všetko jednej značky. Treba vyberať. Jeden prípravok môže byť vhodnejší jednej značky, ďalší inej.
Ak si z BA, skúsila by som Dermarevoltu v Jarovciach alebo Ústav lekárskej kozmetiky.

lavender94
18. mar 2024

Určite môžete začať teraz. Všeobecne bude platiť, že kvalitná kozmetička urobí dobrú prácu ako na 30 ročnej tak aj na 13 ročnej. Aj dospelé ženy maju problematickú pleť, myslím, že nájdeš v pohode. Ja som chodila od 11 rokov. Pokiaľ som nezačala užívať antiku mala som fakt skaredu pleť a to čistenie bolo naozaj nutné, aj kožná mi odporučila chodiť každý mesiac. Ani som nebola u neviem akej špeciálnej kozmetičky. Vtedy to ani tak nebolo. Ale pomohlo to veľmi, čistila mi aj akné na tele. Ale vždy bolo vidieť, keď som na to doma kašlala. Treba aspoň čistiaci gel a hydratačný krem aby sa pleť nezanášala a nevysúšala sa. Dá sa nájsť aj v drogérii, ale v lekárni je to taká istota. Aj vedia dobre poradiť. Za mňa uriage hyseac alebo la roche efaclar. Určite sa nesnažiť používať čo najviac antiakne produktov, lebo vysúšajú, plet sa bráni a tvorí viac kožného mazu a pory sa upchavaju ešte viac, takže keď aj nejaké vysušujúce veci, tak len lokálne a vždy potom poriadne hydratovať aspoň sérom. Neviem ako veľmi to máte, mne v tom veku pomohla aj kožná s predpisovými gelikmi. Alebo existuje Akneroxid čo je volnopredajny gel, ktorý sa dá kúpiť v lekárni a je skvelý na lokálne ošetrenie.